Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 08:34

Uf, vy to máte jako akci s rodiči? U nás jsou čarodějnice naštěstí záležitostí doby mezi dopolední svačinou a obědem.

Online Karja
44760 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 08:37

Pinot Noir U nás taky, ale pár jiných takových akcí máme, dobrovolných teda a děti, co jejich rodiče nemůžou, jsou prostě normálně ve školce mezi ostatními.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. dubna 2025 08:52

Zuzulijasný, s tím naprosto souhlasím. U nás to tak sice není, ale pitomý je to taky. Ale tohle by se u nás stát nemohlo, že by ti někdo vynadal, že jdeš pozdě, když školka je normálně otevřená. Stejně jako neřeší děti matek na mateřské o školních prázdninách atd. Ale znám to od švagrové, tam si třeba stěžují, když přivedeš ráno dítě první

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. dubna 2025 08:53

Pinot Noir u nás se čarodějnice nepálí vůbec, máme akorát jednou ročně zahradní slavnost a třikrát ročně "besídku" v jednotlivých třídách - to je buď opékání, vyrábění nebo teda klasická besídka 

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 08:54

Zuzuli U nás ve školce většina těchhle společných akcí víceméně končí s  pracovní dobou školky :o) ale teda nevyzvednuté děti se shromáždí v jedné třídě a rodiče si je můžou vyzvedávat postupně. A většinu akcí typu čarodějnice naštěstí slaví dopoledne děti sami :o)

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 09:01

Evaeva Jako fakt si stěžujou na první přivedené dítě? Když už tam stejně jsou a být musí? Fascinující!

Online Zuzuli
3808 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 09:03

Evaeva ja jsem zvykla, ze v zime nad nami v satne stala uklizecka s mopem, abychom pohnuly a ona mohla zamknout a vytrit, ale aby si stezovali, ze nekdo privede dite prvni, je fakt absurdni

Ted na jare tam na zahrade byva v pet jeste celkem dost deti, uz posledni nechodime.

Overila jsem si to a behem provoznich hodin skolky (ktere smi zmenit jen se souhlasem zrizovatele) nemuzou ve skolce k zadne akci vyzadovat pritomnost rodice a rozcilovat se, ze neprisel vcas. 

DruI ve stare skolce je taky mohli rodice vyzvedavat postupne. Ale tam to bylo takove vic volne, treba na carodejnice jen mala diskoteka na venkovnim hristi a pak par stanovist s ukoly a hrami. Stul s obcerstvenim od rodicu a foodtrack s kavou a zmrzlinou. Tady je DJ a promenada masek s vyhlasenim souteze krasy a od peti jen deti litaly po zahrade 

Offline dzizisketa
8991 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 09:06

U nás se čarodějnice slavily včera dvakrát - nejdříve ve třídě (to třeba vařili kouzelný lektvar s meduňky a sedmikrásek) a odpoledne na zahradě. Já teda ty jejich zahradní slavnosti oblibuju čím dál víc a včera byla fakt povedená, děti se vyblbly (tančily jak blázni na živou hudbu), opekly se špekáčky, přišly i děti, co přestoupily do jiných školek nebo už chodějí do školy... ta naše školka umí vytvořit fajn komunitu. Jednou se mi po ní bude určitě stýskat.

Ale zahradní slavnosti začínají vždy s koncem provozní doby a když je někdy něco dříve, aspoň jedna třída je běžně otevřená a bez poznámek.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. dubna 2025 09:14

dzizisketa u nás tyhle akce standardně začínají ve čtyři, školka jede (asi) do půl šesté. Většina rodičů si děti vyzvedne okolo té čtvrté (což je běžné i jindy), zbytek holt pohlídají. Jsou tam všechny učitelky i ty "provozní", co s dětmi pomáhají, tak holt někdo drží službu.

Já mám tu zahradní slavnost taky ráda. Chodí tam starší sourozenci, děti lítají po zahradě, rodiče klábosí...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. dubna 2025 09:15

DruI Zuzuli no asi si chce ráno v klidu vypít kafe a dodělat nějaké resty Jedna její spřátelená rodina jsou ranní ptáčata, těm se to stávalo furt

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. dubna 2025 09:16

Zuzuli ten foodtrack by mohli zavést i u nás, protože to jejich rozpustný kafe, to se nedá

Online Karja
44760 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 09:32

Zuzuli Evaeva My jsme jeden čas taky chodily první, ale spíš mi přišlo, že to ty učitelky braly, jakože proč je nenechám spát nebo proč jdou chudáci takhle brzo do školky:D. No ony tak vstávaly.  Dokonce učitelka řekla, že kdybychom museli někdy přijít nějak ještě dříve, někam pracovně jeli, že na všim se dá domluvit a mužeme si dítě předat klidně před 6 ráno ještě před školkou. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. dubna 2025 09:35

Karja to je hezký! Takový rodinný přístup.

My chodili celou dobu tak na tu půl devátou (to se zavírá), což je teda čas, kdy chodí půl školky. Až letos, když musí starší do školy a ještě chce doprovod jen půl cestu, tam syn bývá před osmou, kolikrát první nebo druhý v jejich třídě (kdo přijde dřív, jde do "scházecí" třídy a až po osmé do té své)

Online Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 09:51

Evaeva nase dite tuhle bylo taky ve skolce prvni nekdy ve čtvrt na 8 ... v pul 4 jich tam bejva uz jen par 

ja z toho mam docela úzkosti, muzi nejspis zvýší počet dní, kdy nemuze z prace odejít, ze dvou na tři, a to nemam šanci vykrýt ani s polovičním úvazkem, zvlášť, když maly dítě nevezmou (nevezmou) do školky tady 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. dubna 2025 10:15

Potrefenáhusa chápu!

U nás, tím, že je to velká školka, tam těch dětí tak málo není. Ale nejsou to děti z jeho třídy, jiná učitelka...

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. dubna 2025 11:12

Tak pri vsi te hruze poslednich tydnu mam zdraveho chlapecka. Vilem, 3,6kg. Euforie se ale uplne nedostavila, prozivam tezke casy. 

Tatinek je ve vaznem stavu uz na ARO a umite si predstavit, ze myslenky vesele clovek nema. Je to komplikace nasedajici na komplikaci....

U me  se zase objevilo svedeni, uz par tydnu jsem se moc nevyspala. Takze tehotenska cholestaza a nutne ukonceni tehotendstvi o dva tydny driv. Dnes od pulnovi presne pred planovanou sekci prisly dokonce kontrakce, coz jsem vyignorovala ze to boli moc malo na to, aby to prave kontrakce byly. No byly. A pri operaci zjisteno, ze jsem mela skoro uplnou rupturu delohy a viselo to jen na vlasku posledni vrstvicky. Spontanne bych skoncila s masivnim krvacenim...Takze aspon v tom jsem mela stesti a neskoncila na ARO taky. Jizva ne obcas zabolela ale nic dramatickeho...no anebo proste bolesti nevnimam jak byh mela. 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 11:16

Jos Uff, uff, to zní hrozivě, ale moc gratuluju!

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 11:16

Jos Moc gratuluji! Vilémovi všechno nej do života! Má krásné jméno i váhu :-) Tobě hodně sil k rekonvalescenci a ať je brzy líp.

Offline viktorka_od splavu
49377 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 11:18

Jos gratuluju k miminku a setri se prosim te

Offline Raduza
příspěvků moje polička 30. dubna 2025 11:19

Jos Gratuluju a přeju ať vše dopadne co nejlépe.