Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline olte
758 příspěvků moje polička 01. května 2025 09:47
Reakce na Tabea:

​i tetovačky?

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 01. května 2025 09:48

continuity Fakt tetovačky z Lipánka? V mém okolí se holky od těch cca 10 buď popíšou, pomalují nebo nic. To nalepovací max z drogerek, ale to spíš už ten první stupeň zš. Pak od těch 15 skutečné tetování. Některé i od 13. Sláva levným tetovacím pistolím z Temu, nebo odkud to je, a "skvělým" rodičům, kteří to platí. Kluci nic, až pak to opravdové.

Offline Garfie
28595 příspěvků moje polička 01. května 2025 09:48

monis Já si to myslím taky! Teda v devadesátkách asi úplně nejlepší, to byla malá neteř a ještě měla tu svobodu, ale zároveň už bylo všechno dostupné, cestování, hračky... My o dekádu dřív jsme měli jen tu svobodu. Ale zase být teenager v devadesátkách taky mělo hodně do sebe!

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 01. května 2025 09:49

continuity A co je blbýho na drakovi? Podle čínského horoskopu jsem drak. A tím se znalostmi o jeho významu končím.

Offline continuity
43200 příspěvků moje polička 01. května 2025 09:52

notna lipanka nekupuji, takže to nevím. 

Ale občas přijdou prokreslené nebo polepené. Nejsem a priori proti tetování, ale zrovna to chce myslím trochu ustálenou myšlenku. Když přijde každý druhý den s jiným názorem na nejakou věc, tak na tetování je času dost.  

Protože dnes drak a zítra bude chtít tygra. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 01. května 2025 10:15

Tetovačky z lipanka tady u nás nikoho nezajímají, syn má rád jen ty drahý z djeca

Trvalý tetování nedovolím nikdy, dokud do toho ještě budu moct mluvit. Co jsem si přečetla výsledky studie, že se ten inkoust hromadí v lymfě a je spojován s vyšším rizikem lymfomu a rakoviny kůže, tak mám ještě argument mimo estetiku. 

Offline Tabea
8154 příspěvků moje polička 01. května 2025 10:16

continuity tak jestli si chtějí nalepit draka a tygra, tak bych fakt koukala jako blázen, kdyby přišli/y s infantilní tetovačkou z lipánka.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 01. května 2025 10:35

Čtu zrovna článek s výsledky studie, která dává do spojitosti stravu matky v těhotenství a verbální schopnosti dítěte. Podle té studie je možné, že nekvalitní strava obsahující množství uzenin, cukrovinek, slazených nápojů atd. ovlivňuje verbální IQ, schopnost porozumění řeči, textu i paměť. 

Přijde mi to fakt zajímavé. Že by to byla jedna z možných odpovědí na současnou neschopnost dětí porozumět psanému i řečenému? Problémy s vyjadřováním a porozuměním?

Zkoumali mladé dospělé narozené v devadesátých letech a změny v mozku pozorovali ještě v té dospělosti, výrazněji u mužů než u žen.

Offline continuity
43200 příspěvků moje polička 01. května 2025 10:38

Tabea z recese jsou pubertaci schopno lecceho. Jediný důvod proč nepřijdou s lipankem je, že to u nás nikdo nejí.

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 01. května 2025 11:03

žluťásek to se mi nelíbí, tyhle teorie jsou pro mě docela do zivyho, ja jedla fakt docela příkladně a výsledkem bylo dite, ktery ve 3 letech říkalo maximálně haf tam haji. Druhy ve dvou a čtvrt říká veci typu Opatrně, jezdi tady auta, Kocka žere moje jidlo apod. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 01. května 2025 11:08

žluťásek u me by to sedelo, v tehotenstvi sem mela furt hroznou chut na Majku(ale prijde mi to spis jako korelace, tj ze lidi co jedi hnusy, budou spis mit deti s poruchama uceni, protoze to zaroven je urcita skupina lidinco zaroven castejc pije alkohol, kouri, bere drogy, proste asi tusis kam mirim)

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 01. května 2025 11:09

Potrefenáhusa taky se mě to trochu dotklo

Cukrovinky a slazené nápoje jsem požila naposledy někdy na střední škole a z uzenýho ve francouzkých bramborách a dvou buřtgulášů snad Viktor dysfázii nemá. U něj jsem párkrát pila colu zero, protože mi pomáhala proti blití. 

Online DruI
5592 příspěvků moje polička 01. května 2025 11:10

Potrefenáhusa Hele já taky v obou těhotenstvích jedla příkladně. V druhém dokonce líp, protože jsem čekala, že se mi zopakuje těhotenská cukrovka, tak jsem držela jídelníček už od začátku. A jedno dítě má vady řeči ještě v osmi letech a druhé začalo alespoň nějak mluvit až ve třecha půl.

Tak já jsem si to přeložila, že na mluvení to vliv nemá, jenom na tu vnitřní inteligenci, co není na první pohled vidět ;o)

Offline Tabea
8154 příspěvků moje polička 01. května 2025 11:20

žluťásek hm, tak u mě teda taky do živýho. Slazený nápoje tak max 0,2l coly na dlouhý řízení, dřív ani to ne. Šunky, salámy apod jsme kupovali párkrát za rok. Sušenky a čokolády jsme taky nekupovali, spíš jsem něco upekla. V prvním těhotenství se pamatuju, že jsem na návštěvě snědla půl pytlíku brambůrků, protože jsem měla hroznou chuť. Dost na mě koukali, těhotenství bylo ještě neoficiální.

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 01. května 2025 11:36

DruI já právě jedla příkladné spis poprvy, protoze podruhy jsem tu těhotenskou cukrovku měla a nějak ty sacharidy jsem nemohla vubec, takze večerní chleba z penamu max, a zbytek tučný jogurty a maso, jeste jsem se fakt bala, protoze jak maj ty kebule na stým percentilu, tak me nekdo furt strašil, ze bude velka (nakonec mela ukázkových 3,5 stejne jako prvni) 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 01. května 2025 11:44
Reakce na Pinot Noir:

Tak tyhle skibidi, chillování a spol. frčí už mezi prvňáky, druháky, ti normálně lipánky ke svačině jedí.

​no a nekdy to neskonci (myslim chillovani). Tuhle jsem byla na nejaky komentovany prochazce, tam 4 holky kolem petadvaceti a mluvily chvili cesky, chvili anglicky stylem, ze to stihly ve vete prostridat trikrat... jako bylo to dost komicky, vubec jsem se nemohla soustredit na vyklad :)) kdyby jim bylo 17, nereknu popel, ale byly to celkem uz dospely zensky

Online DruI
5592 příspěvků moje polička 01. května 2025 11:48

PotrefenáhusaJá právě měla cukrovku v obou těhotenstvích.

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 01. května 2025 11:53
Reakce na continuity:

notna lipanka nekupuji, takže to nevím. 

Ale občas přijdou prokreslené nebo polepené. Nejsem a priori proti tetování, ale zrovna to chce myslím trochu ustálenou myšlenku. Když přijde každý druhý den s jiným názorem na nejakou věc, tak na tetování je času dost.  

Protože dnes drak a zítra bude chtít tygra. 

​To s tebou souhlasím. původně jsem pochopila, že když skibidi je ok a drak ne, tak jsem hledala chybu v tom drakovi a ne v klasickém tetování.

Dcera touží po tetování už hodně dlouho. Jsem byla dřív v klidu, že ji v salonu nepotetují beze mě a ani by na to neměla peníze. Jenže jak teď má tu pistoli kdekdo doma, začala jsem mít obavy. Udělali jsme dohodu, že se nechá potetovat, až se jí to, co si chce nechat vytetovat, bude líbit víc než rok. Zatím to funguje a je zděšená, co by měla na těle, kdybychom jí to tehdy dovolili. No, jsem zvědavá do budoucna.

žluťásek Už jsem o tom vlivu tetování na zdraví taky četla. doufám, že se to bude dostatečně rychle šířit a dítě na to přijde dřív než se nechá potetovat.

Offline dzizisketa
8992 příspěvků moje polička 01. května 2025 12:34

Zdravíme z obligátních Roztok

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 01. května 2025 12:49

Já se tu nechtěla nikoho dotknout osobně!! Spíš mi to přijde jako zajímavý ke studiu. Že dnes jsou ty průmyslově upravený potraviny mnohem dostupnější.

Nepamatuju si z dětství, že bychom měli běžně nějaké sušenky, limonády. Šunka byla spíš výjimečně, párky párkrát za rok. Ze sladkého jsme jedli doma pečené buchty, pili čaj a vodu se šťávou od babičky.

Těch faktorů je určitě mnohem víc. Dělala jsem si kurz pedagogického minima, tam jsme o tom hodně mluvili. Zatím se ukazuje, že vliv má vzrůstající věk rodičů při početí, taky medicína, která dokáže zachránit mnohem vyšší procento předčasně narozených dětí. Taky dostupnost technologií, určitá rychlost života, ve kterém děti vyrůstají. To jídlo může být jen jeden dílek skládanky.