Karja
super!
Vše o těhotenství a dětech
Co si tetují moje děti
Kdo pozná?

Evaeva hsha, mne to prijde jako to slavný citronovatko
žluťásek No, to dětství bych si zase tak neidealizovala, mě je 40 a parky, salam, šunku nebo pastiku jsme měli běžně. Na vesnici na jižní Moravě, žádný vydobytky velkoměsta. Pila se voda se sirupem, doma kromě domácích buchet byly i polomaceny sušenky, esíčka nebo na výlet tatranka... Zelenina a ovoce byly hlavně v sezóně, domácí, na zimu hodně zavareniny a nakládáná zelenina spíš.
zapomnělas na tuny vitacitu z dlaně ![]()
Potrefenáhusa bingo![]()
Potrefenáhusa jojo, ten byl taky samo![]()
Potrefenáhusa A ještě žlutá Zonka vždycky u babičky k obědu, to musel bejt taky peknej koktejl ![]()
Allysa my pili vodu se šťávou, Deštenku a možná čaj. Čistou vodu rozhodně ne. Paštiku jsme jedli taky dost, hlavně o prázdninách u babičky k snídani. Na chlebu a s paprikou na to.
Tabea Deštenku ![]()
Potrefenáhusa říkali jsme jí teda Deštěnka a chodili ji s kárkou kupovat do vesnice k rodině, co prodávala pivo a právě ty deštěnky. ![]()
Tabea a já, dítě devadesátek pila hlavně vodu nebo ovocný čaj, Vitacit na ruku dostala akorát na dovolené a paštiku nejedla vůbec ![]()
Zonku ani Deštenku jsme neznali, u nás se pila voda se šťávou, a limonády (u nás se jim říkalo sodovky) Olympus oranž, Kofola, Citrokola a později Top topic. No a samozřejmě minerálky, u nás hlavně Hanácká.
Tabea Jj, my na ni vzdycky chodívali ďo hospody na tábore v jižních Čechách. Taky deštěnka
Citrokola + pragokola + deštěnka :-)
A paštiky byly, hlavně na táborech, šunka od dědy a babičky jako dárek. Sladkosti byly, ale fakt málo, zhruba v množství jedna kofila za týden.
Syn si oblíbil pinkání bedmintonu
Je úžasný, jak ty děti rostou
Potrefenáhusa Pinot Noir Jenom jsem ten článek od žluťásek prolétla, ale byla bych v klidu, maj tam teda docela slabou korelaci. Ta dieta matky v těhotenství (což teda znamenalo vyplnění dotazníku za jeden týden někdy v 20 tt) vysvětluje jenom 5% variability v tom verbálním IQ dospělých potomků, to fakt není moc. Škoda, že tam není graf, ale představuju si ho podobně, jako ty ostatní obrázky: prostě body všude možně v prostoru a v tom nějaká čára, která vyjde signifikantně, protože někde je těch bodů víc, nebo na nějakém okraji trochu míň. Takhle situace na lidech prostě vypadá, samozřejmě je dobrý jíst co nejzdravěji, ale žádnou běžnou stravou nebo chováním nezpůsobím nějaký významný problémy.
Edit: jinej graf z toho článku, prostě body všude ![]()

slnieckodíky
Sme ako rodina úplne márni všetci...sme tu nad tým dumali a spomenuli sme si, že hlavne nebolo príliš jasné v čom to pomôže a v zozname škôl nebola žiadna z tých o ktoré by sme mali hoci aj len eventuálny záujem.
Syn tvrdí, že ako to už prebieha, tak má dojem, že to pomáha trochu spolužiakom, ktorí tak nejako nevedia akým smerom sa vybrať, to on už veľmi presne vie, čo a ako.
slniecko v medzicase dítě prikvacilo s táborem na CERNu. To mi u ní dává nějaký větší smysl.
Anema mne vubec tento typ "studii" pripada totalne zbytecny, nejake retrospektivni dotazniky, ze kterych vyextrahujeme silou nejakou zdanlivou souvislost cehokoliv s cimkoliv .. idealne za ucelem vzbuzeni vycitek, jako zde u matek..
jinak teda druha takova vtipna vec mi na tom pripada, kdyz se zamyslim, co asi jedli a pili nasi predkove:-))
Máte někdo kluka +- 9 let co sbírá hokejové karty? Jaké to jsou a kde se to kupuje?? To je NHL nebo naše liga? Synek tvrdí že mají v Luxoru, tam jsem nic ale nenašla online.
V sobotu má jít kamarádovi na oslavu, ten je sbírá, tak bych chtěla darovat, ale my tomu vůbec nerozumíme ![]()
Nebo nějaký tip na dárek pro kluka k 9.narozeninám? Je to trochu lump, maminka by uvítala školní potřeby, které stále ztrácí, ale z toho on nadšený nebude
. Cenově max 300, nic drahého, ne lego. Děkuji
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí