711990 super!
U nás taky chodili ven v dešti normálně. I jesle. Jen teda ne na procházku, ale rochnit se na zahradě. ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa jo, tohle je sen každýho pořádnýho bahňáka. ![]()
Tabea Ty jo díky, narozeniny se blíží:D. Je to dopočítávání těžký? Zvládne to i prvnák, co není uplně do matematiky zapálenej?
Jinak já jsem narozeniny měla a dostala jsem od dcery fakt boží dárek, chce se mi div brečet. V unoru když měli karneval,tak ve škole vyhrála takovej blok na psaní s měnícíma se deskama, jakože se zvířátko dívá na jednu stranu a pak na druhou. A ona ho od té doby má schovanej pro mě k narozeninám, abych si do něj psala v práci (já mám v pracovně nějakej takovejhle blok vždycky na poznámky)...Jako to absolutně ocenuju, že dítě v první třídě, co nemá jako možnost někde si samo koupit něco, si kvuli mamince odřekne takovouhle totálně cute záležitost:D A ještě mi to ani nevykecala. Je to ten nejhezčí dárek.
Ta je zlatá.
Strašně se mi líbí, jak R. staví z Lega. Umí z pár kostiček vytvořit hrozně hezké věci, třeba ta motokára mi připadá geniální. To bych taky chtěla umět, občas k tomu sednu, že taky něco postavím, ale bez návodu jsem vyřízená, vždycky mi vznikne jen kvádr na kolech. ![]()

Karja hele, dceři je ted osm a musela jsem jí dost radit. Je tam hodně ta strategie, to počítání je k tomu. Sbíráš čtverce rozděleny na půlku. Na každý půlce může být jiný kámen, ale i stejný. Některý kameny musíš dát 4, abys dostala kytku (23 bodů), některý potřebuješ na kytku 2, ale musí být správně otočený (10 bodů), některý musí být vedle sebe a pak podle počtu propojených je počet bodů, u ametystu je zase za každý 2 kusy 7 bodů. U něčeho se zase násobí pole nějakou hodnotou. Takze musíš umět vymyslet, co ti dá víc bodů a kam a jak to odložit na plochu 4x3 karty. Plus teda mezi šesti hromádkami přesouváš kamínky a musíš umět vymyslet, co potřebuješ a jak a jestli se tam dostaneš. Když to bude hrát s dospělým, tak ji bude muset hodně navádět, kudy se kam dostane a jaká kombinace je výhodnější.
Z těchhle dvou bych spíš volila ty příšery. To můžou hrát holky spolu.
Ještě dostala hru Hanabi, ta je taky 8+, jeste jsme nezkoušeli.
Co třeba Dragomino? Ta je taky roztomilá a mohla by hrát i mladší.
Kdybys nějakou potřebovala koupit, dej vědět, můžu ti ji hodit kolem půlky června.
Pinot Noir to je přesný. Syn umí stavět úplně stejně, geniální věci z pár kostiček.
Já umím domeček krychli a auto kvádr na kolech ![]()
Karja tohle je absolutně rozkošný ![]()
Karja taky dcera dostala tenhle deník. Na noc byl vedle postele a ráno ho půl hodiny hladila. Je k němu propiska s motivem šupin a pak ještě přívěsek ocas s obracecíma pajetkama.
žluťásek jo, mně vždycky vyjde kvádr.
Vůbec neumím ten milion tvarů, co máme, nějak použít. Nedávno vyhlásil soutěž, kdo postaví lepší loď - tak mně vznikl vor jak pro trosečníka. ![]()
Tabea Ty příšery mě zaujaly na první dobrou, s těmi počítám! A dopočítávání bych asi nezvládla ani já. Deník je uplně super, to by se jí taky líbilo, ona už si deník píše...prvně se mě ptala co se do něj píše, tak jí říkám něco jakože ve stylu "nevšedních zážitku dne, co si chce zapamatovat, co bylo hezký, duležitý....Takže už má rozepsaný druhý. Většinou je tam datum a nějaké poznámky o své sestře které nejsou moc hezké:D
Karja s priserkama vyšly česky ještě Hladové příšerky. Je to hrozná blbost s aplikací, ale děti to milujou. V ruce máš karty různých věcí v různých odstínech mnoha barev a aplikace ti nabídne příšerku. Všichni hráči společně musí odhozením karty namíchat co nejpodobnější barvu. Každá karta se naskenuje do té aplikace přes QR kód a aplikace pak vyhodnotí, jak moc přesně jste se trefili. Podle toho získáváte body. Hra je kooperativní, měli byste spolupracovat. Nesmíte si ale svoje karty ukazovat, jen popsat.
Takže aplikace třeba ukáže tmavě fialovou priserku a ty řekneš, mám růžovej střevíček, máš něco tmavě modryho? A společně tam pak ty karty načtete.
Pak tam jsou ještě různý další pridruzeny pravidla, není to jen o těch odstínech.
Pro děti největší zábava jsou zvukové efekty. Když nabídneš příšerce ty svoje karty, ona je jako sežere a ozvou se zvuky chroupání. Pak si krkne a vyhodnotí úspěch.
Ty zvuky se naštěstí dají vypnout ![]()

žluťásek tyhle příšerky jsou u nás nejoblíbenější hra, resp. jediná, kterou R. hraje. A karty máme vyložené, je to vysloveně kooperace. ![]()
Karja ty příšery jsou koukám dvoje, velký čtvercový máme my, pak to stejný v cestovní verzi a pak ještě jako karetní hra.
Když jsme u her, včera jsem vytáhla Smolíčka pacholíčka a Viki se těm stromečkům nejdřív hystericky smál, pak se chvíli divil, a pak to chvíli vypadalo, že není vůbec schopen si zapamatovat, jakou věc právě viděl. A pak se mu najednou rozsvítilo, že má dávat pozor, co pod kterým stromečkem je, a od té chvíle jel naprosto neomylně. Hráli jsme další tři hry a pak vytáhl pexeso. Dosud "hrál" tak, že si nejdřív našidil dvojice vedle sebe a pak je všechny posbíral. Tentokrát jsme hráli podle pravidel a normálně nás všechny rozdrtil tak, že R. se s ním až do dnešního poledne nebavil.
Možná tu nakonec bude aspoň jeden hráč!
Náš hráč byl hravej vždycky, ale konečně dorostl tak, že se dají fakt rozumně hrát moc hezké rodinné hry. Často hrajeme třeba Kaskádii, Takenoko, Dům snů. Hraje se mnou Azul, Pelíšek v rodinné zjednodušené verzi.
Ale zároveň nás moc rád mučí stupidními hrami pro mrňata a chce se mnou hrát Batanimo (ví, že ho nesnáším a využívá toho při nemoci, že ho neodmítnu:-)) Včera vytáhnul Strašidýlka
Sweet Potato ty ilustrace od Klimtové jsou tak strašný :-)) ale jako malá jsem lexikon strašidel milovala a pořád si ho půjčovala z knihovny, to mám za to ![]()
Karja To je
A prijde mi to úplně vyspělé takto si odepřít požitek. Je skvěla!
Pinot Noir R staví úžasně! A V porad dělá velké pokroky. Tipuju, ze z nej bude hrací velmistr a brzy s nim nebude mluvit nikdo, protoze bude porážet i vás ![]()
Karja
nejhezci darek, fakt
Pinot Noir to jsou paradni stavby. Teda auta :) ma fakt talent to videt v hlave, i u kresleni
Pinot Noir krasa. Syn stavi zatim takova zvlastni vozidla, pry se zaloznimi bateriemi a sipy (raj kouka na lego Ninjago). No rekneme ze ja se zasekla u dupla...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí