Zuzuli Já mám stejnej model dítěte, praktikujeme to podobně, včetně toho chození na hřiště po školce (ve který chodí teda taky skoro pořád ven). Já bych i uměla být víc doma, dneska jsme společně šli před desátou na hodinu se psem, pak jsme psa strčili domů, vzali kolo a šli na okruh hřiště, město, hřiště, přišli jsme domů teď (v šest).
Umím si představit, že bych byla i víc doma a malej by si hrál co já vím, třeba s kolejema, zatímco já bych něco dělala, nebo naopak nedělala, ale nějak tuhle volbu nemůžu v nastavení najít
.
Vše o těhotenství a dětech
Zina tahle funkce u nas taky v zakladu chybela, ted v peti letech po nejake aktualizaci uz naznaky jsou, treba u malovani nejaky cas zvladne ![]()
Doma moc dlouho nikdy nevydrzi, leda by celou dobu koukala na televizi, jinak se nudi a vyzaduje neustale interakci. Takze je mnohem lepsi jit ven, i se jen v desti projit do louzi, nez se ji snazit zabavit doma. Ja bych byla mnohem radeji doma, v zime bych treba rada z te skolky sla domu, uvarila si caj a cetla knizku, misto toho za sera postavam na hristi a doufam, ze se dite unavi ![]()
A to moje detatko mi dneska venku u hriste vbehlo primo do fontany v teplakach, mikine a teniskach, ze jsme to musely pak na lavicce na slunci susit, aby mohla jit nejak rozumne domu. Na hristi deti v bundach a cepicich a to moje tam behalo v tricku naboso. A dostala pokyn, ze az priste bude mit takovy napad, at se prosim predem zuje a jde do vody bosa. Protoze ty boty mela mokre az domu.
My máme taky pomalý rozjezdy, ale ven jdeme prakticky za každého počasí.
Mě akorát trochu popichuje, když ta ranní ptáčata mají často dojem, že jejich den je hodnotnější. Že na výlet se musí vyrazit po osmé. Kdo dlouho spí, marní volný den.
Tabea jo, tak bundu nepromokavou má, ale jinak jako brrr a Gatita - nějaká základní výbava je, ale stejně si to často ani nevezmou, oblíbené tenisky, džíny a mikiny jsou evidentně oděv do každého počasí. Sedání do kaluží u nás nikdy v oblibě nebylo.
mám to stejně. Kvuli skolce v přírodě jsem leccos pořídila, ale jinak mám městské dite, nevim, co by dceru přinutilo se jít rochnit někam do bahna. A ja bych z toho osobně tez dost kvetla. Když prší tak prostě ven nejdu, pokud nemusím, my to tak doma mame, ale uznávám že dost je to tím že je dcera sama a prostě ven nemusime. I když ruku na srdce, kolik je v Praze proprsenych dnu. Skolku ma 50 metru a za hnusneho počasí ven taky nechodí. Holt mám damicku, jsme přesně ten případ s paraplickem a satickami
Zuzuli u nás se to taky zlepšuje, ale fakt pomalu, dokonce to byl jediný trochu negativní feedback ze školky, že si nechce ani trochu hrát sám (nebo ani ne tak feedback, jako spíš výrazná jinakost). A pro mě je taky snazší 3-4 hodiny strávit někde venku, než to muset dělat doma, to je fakt za trest.
Navíc se u nás střídají stavy relativní pohody s "hyperaktivními", kdy je dítě naprosto neresponzivní, v podstatě jenom huláká a je v neustálým zrychleným pohybu a tělesným neklidu, jako blbě se to popisuje, ale je to fakt náročný, a tohle ustát doma je skoro nemožný.
Takže my máme docela dost oblečení do venkovní nepohody, ještě že existuje vinted a lidlshop :-D.
My máme taky pomalý rozjezdy, ale ven jdeme prakticky za každého počasí.
Mě akorát trochu popichuje, když ta ranní ptáčata mají často dojem, že jejich den je hodnotnější. Že na výlet se musí vyrazit po osmé. Kdo dlouho spí, marní volný den.
tak může i být, podle toho, kam ten výlet je. Když jedeme do hor (tak 1:15-1:30 h), tak vyrazit nejpozději v osm je docela zásadní. Pak už se na některých místech dost těžko parkuje a radši dojdu túru třeba ve čtyři než v šest. Vlastně jsem radši všude na otvíračku, protože do zavíračky delší doba a taky je to fajn, než dorazí ty hordy s pomalejším ranním rozjezdem. ![]()
žluťásek to mna tiez. Chodime do hor a kludne o 10, s detmi to aj tak nie su 6 hodinove tury (teda su, ale z toho 3 hodiny sedenia na dzusiku a na ihrisku :)
Tabea tak samozřejmě, že když jen cesta tam i zpět zabere tři hodiny, že je potřeba vyrazit brzy. To se i sovy umí hecnout ![]()
My jsme si třeba dali včera oběd doma a pak stihli ještě osm km lesem včetně koupačky v potoce, hřiště, zmrzliny. To považuji za pěkný výlet, na který se dá krásně vyrazit i brzy odpoledne s návratem pořád v rozumnou dobu podvečer.
No a mě roztrpcuje sambo když je o víkendu zpomalenej, to znamená, že do 9 snídá:D. Chudák.
Mrakoplas
a z výletu se zásadně nevracíme dřív než na večeři, jinak je ten zbytek odpoledne hrozně dlouhý ![]()
Zina mladší si sám začíná hrát až teď, v pěti a půl. Přičítala jsem to bráchovi, s ním si naopak vždycky vystačili sami (akorát je to hukot
), to už teď naopak není takové. Jak jsou starší, mají víc konfliktů a víc vynikají rozdílnosti povah. Starší si odjakživa uměl hrát sám, ale venku je hrozně rád, nikdy si nestěžuje na počasí a nikdy mu není zima. A mně taky přijde, že ať je den jakkoliv těžký, venku je to mnohem snazší. Ale kavárny, divadla a jiné městské aktivity mají taky rádi, akorát toho nesmí být moc. Co ale vůbec nemám pocit, že by to mělo vliv na spánek nebo chování doma, pokud to není nějaký extrémně náročný výlet.
Karja chudák malý ![]()
žluťásek no hele, my to na Kokořínsko tak tu hodinu a čtvrt máme. Už několikrát jsme vyráželi tak, že jsme tam dojeli akorát na oběd. Ale děti zatím 15 km neujdou a těch 6 až 8 zvládneš po obědě v pohodě i s kafem a zmrzlinou. Akorát teď nám do toho zase trochu zasahuje spaní, ale počítám, že to je letos poslední sezóna.
žluťásek jo to jo. Já mám asi jiný pojetí slova výlet. U mě je to: vyrazím ráno, jsem někde, kam se jede třeba hodinu autem nebo vlakem, a dorazím večer. Když jedeme jen třeba od 12 do večera někam po okolí na kole a cestou se stavujeme na hřišti, nebo na přehradě, tak to jako výlet neberu.
Tabea já vidím výlet stejně, akorát se neshodneme na tom, kdy je to "ráno"
Já o víkendu před půl osmou nevylézám z postele, muže vzbudíme třeba v devět - varianta výlet (já si to vyberu druhý den)
Já si teď užívám chvíli klidu. Děti se v půl osmý rozhodly, že musí jít ještě nutně ven. Ještě nepřišly.
Tabea hezký! (U nás už 1/3 spí, zbytek v postelích, přijeli jsme v půl sedmé. Nestěžuju si
)
Jsme s mužem docela velcí turisti, ale za blbyho počasí jsme začali chodit ven až s dítětem. Narodit se nám stejnej model jako jsme my, tak má do sloty maximálně holinky a pláštěnku na nutné přechody venku. Jeden čas jsme chodili ven dopoledne i odpoledne každý den, ale sedáni nebo lehání do louži nebo na hřišti v dešti mě vůbec nenapadlo dovolit a běžný pohyb zvládlo funkční oblečení. Popravdě ležící děti v blátě a dešti, to čtu až tady. Naživo jsem to neviděla. Sama jako dítě si to taky nepamatuju. Ač z vesnice, v těch kalužích jsme běhali nebo jezdili skrz na kolech.
brrr U nás to bylo s tim gumovým oblečením úplně stejně. Do půl hodiny dítě mokrý, jak se v tom šíleně potilo.
Evaeva už se rozsvěcí lampy, tak jsem zvědavá, kdy jim dojde, že je čas jít domů. ![]()
Vsadím se, že přijdou a budou se ptát, jestli už večeřeli, nebo jestli ještě budu něco vařit. Než šli, měli chřestovou polívku a brambory v troubě.
Dneska nas z porodnice pustili domu. Dikybohu, nudou uz jsem tam lezla po zdi a cekala jen na propusteni ditete (az zacne pribirat). Nastesti jsem mela hojne navstevy k rozptyleni. Kdyby nebyly ty hrozne nervy s tatou (porad se spis horsi), tak bych mela tak pohodovy pobyt v porodnici. Dite zatim pohodove, kojeni bez problemu s mensi latenci, a od tretiho dne ta jizva ani moc neboli krome vstavani. Zatim zlate obdobi proti tem poslednim dnum 2v1.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí