Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline notna
9461 příspěvků moje polička 21. května 2025 11:27

Evaeva Velké koše se dají pořídit i nad přední kolo, můžeš mít sedačku pořád vzadu. Já bych novou novou nepořizovala, jen ten koš. A na výlety bez odrážedla pro syna bych sundávala ten koš. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 21. května 2025 11:28

Potrefenáhusa tyjo, dva a půl, to je malinká. Naše obě začaly na dvoukolovém odrážedle až dávno po třetím roce. A na té plastové motorce předtím taky jen seděly.

Online Potrefenáhusa
38922 příspěvků moje polička 21. května 2025 11:31

Mohučanka tak dobry! My mame v okoli samy nadšeny chlapečky, to u nás fakt neni 

alw starsi je ted moc nadšena z toho šlapacího kola

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 21. května 2025 11:32

eM tak az bude parfusraz na Rusave, tak asi konecne prijedu Zdar jsem mela taky kousek, ale nebyla jsem u nasich.

Offline Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 21. května 2025 11:38

Mohučanka Potrefenáhusa kluci začali na odrážedlech pomalu hned, jak začali chodit, ale u šlapacího kola to u R. vypadalo, že půjde dřív k maturitě. No a mladší jde v jeho stopách, zatím to odmítá. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. května 2025 11:38

Mohučanka to je zajimave. Syn zacal na plastove motorce uz nekdy po prvnim roce (chodil extra brzo), na odrazedle tyden pred 2.narozeninami. Mam video z decatlonu, jak tam na jedno vystavene nasedl a jel. No ale ted je mu 4,5 pryc a kolo se zatim nerysuje. Zkousel to, rovnovahu i urdrzi ale vubec nema zajem. No ale co mu bylo do vinku dano v motorice, zase ztraci v te reci. Sice mele ted uz nonstop. Ale ta vyslovnost...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2025 11:41

Potrefenáhusa kluci už pak jezdili, starší neměl ten kočárek a mladší se hnal za bráchou, ale jen z kopce nebo po rovinědo kopce je to tragédie pořád 

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 21. května 2025 11:44

Potrefenáhusa Náš chlapeček odrážedlo vůbec nechtěl. On má problém na tom udržet rovnováhu, takže jezdil zásadně na tříkolečkové koloběžce a teď jsme na něj zkusili kolo s pomocnými kolečky a to si sedl a celkem bez zaváhání začal šlapat. Dcera to měla obráceně, té nedělalo problém udržet rovnováhu, ale nezvládala to kolo ušlápnout :o) Je to trochu loterie, co těm dětem sedne.

Online Potrefenáhusa
38922 příspěvků moje polička 21. května 2025 11:45

Jos hele nase na to kolo taky nechtela, nechtela to zkouset, maximálně dvakrát přejet cestu před domem na moje naléhání. Ona nechce dělat veci, ktery neumi, to o ni víme (treba mluvit)
a pak to najednou seplo, jako fakt mi to jeste 10 minut pred tim prislo uplne zoufaly a ze se na to vykaslu, a najednou jela, z 0 na 100 se naučila během 5 minut sama rozjet a od ty doby z kola neslezla 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2025 11:46

Jos on je pohybově hrozně nadaný, vždycky na někoho kouká a hned to opakuje. Chodí od deseti měsíců, teď v roce a půl skáče snožmo ze čtyřiceti centimetrů, kope velkou sílou, na těch kolových věcech se nemusí učit, sedne a jede. Ale téměř nedělá ty klidové činnosti, knížky, nějaké skládačky nebo co já vím. Chvíli jezdíme autíčky, lepí samolepky a hraje si s modelínou, ale třeba deset minut v součtu za den, zbytek je v pohybu 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2025 11:48

DruI no a mladší šlapal před třetími narozeninami, ale brzdit se naučil až za půl roku

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2025 11:50

notna tak velké koše se určitě nedělají, to by nešlo. Ale dozadu na nosič by to asi šlo 

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 21. května 2025 11:59

Evaeva A nešlo by to odrážedlo přidělat za kolo na nějakou pevnou vodicí tyč? To mi připadá takové stabilnější, než ho házet na nosič.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2025 12:02

DruI už máme gumu, další krám né

Offline RoSa
10197 příspěvků moje polička 21. května 2025 12:15

jak se to stane, že roční dítě leze po silnici kolem dodávky?

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 21. května 2025 12:17

Evaeva Pochopila jsem to jen na popojíždění. Nic pohodlného to nebude. To určitě existuje koš, kam se vleze přední nebo zadní kolo toho odrážedla a zafixovat pavoukem k řidítkům. Určitě jsem tento způsov viděla u někoho ve městě v parku. Sama jsem měla kdysi velký koš vpředu. Na druhou stranu na každé kolo ten velký koš úmístit nejde. Na delší výlety bych pořídila vozík. Tam se vleze nejen odrážedlo s dítetem :-)

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 21. května 2025 12:25

RoSa Tam není specifikováno, že je to silnice, je tam napsáno před rodinným domem, takže to mohlo být nějaké parkovácí stání u zahrady. Plus některé děti jsou v roce poměrně pohyblivé, mohlo bohužel před ten dum nějak se vybatolit, nebo ho máma vyndá z auta, pak se skloní pro kabelku a auto za ní se rozjede. To jsou vteřiny a desetiny vteřin. Já odjakživa nemám ráda parkoviště třeba, přesně kde se auta rozjíždí, to je hrozně nepředvídatelný.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2025 12:26

notna jo, na popojíždění. Ale když to zapíchnu dopředu, tak to druhé kolo budu mít v úrovni hlavy

Online Potrefenáhusa
38922 příspěvků moje polička 21. května 2025 12:28

RoSa naše mladší dítě v roce chodilo, umím si představit i situaci s víc detma, ze mu nekdo otevře vratka ze zahrady, rodiče něco řeší s jinym dítětem....

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2025 12:30

RoSa ségra uměla na chalupě podlézt bránu, nebo vyběhla za mnou, já už dosáhla na kliku a před plot měla dovolené. A rychlá byla jak blesk, prý stačilo na půl minuty sklopit hlavu k záhonu