žluťásek dobry, asi vynecham![]()
Vše o těhotenství a dětech
Zítra odpoledne jdu s Viktorem na foniatrii. V jeho stavu to měl mít samozřejmě dávno za sebou, ale nebyl vyšetřitelný. Nedávno jsem ve světlé chvilce usoudila, že by to mohl zvládnout a objednala ho, ale teď z toho mám teda nervy! ![]()
Pinot Noir To bude dobrý! U nás třeba bylo vyšetření na foniatrii snad úplně první, kde syn s doktorkou fakt ukázkově spolupracoval a to jsem z toho byla taky vyděšená, jak se tam předvede :o)
Pinot Noir Ehm, uchlacholi tě, že jsme na vyšetření na foniatrii ani nebyli? Radši..
Ale teď nevím, jestli to nemam dohnat. Ale doktorka to ví, že jsme tam nebyli a z jakeho duvodu a nic k tomu neříkala. Mluví, píše dobre, ve škole problémy nemá. Tak to asi není třeba?
DruIutratila jsem přes tisícovku za tři kousíčky plastu aka logopedické pomůcky, dnes jsme s tím na logopedii šli, a taky to neklaplo. No, třeba se odhodlá to strčit do pusy příště.
Hrozně záleží, v jakém bude rozpoložení, někdy už překvapí a zvládne tyhle zkoušky levou zadní, a někdy se bezdůvodně zasekne a nehneš s ním.
Díky.
Karjatak to asi není nutné u každého, R. taky nebyl. Ale u dítěte, které ve čtyřech letech vůbec nemluví, by to měl být první krok. Ale tehdy měl to období dýchání v ordinacích pode dveřmi, to fakt nešlo. ![]()
Pinot Noir No budu vám držet palce, ať to proběhne dobře
ale jinak momentálně mají plošně chodit všechny děti na preventivní vyšetření na foniatrii v pěti letech (já jsem se na to vyšetření s dcerou dostala až krátce po jejích šestých narozeninách vyloženě proto, že jsem dřív nebyla schopná ji objednat ;o)
DruIněco takového jsem slyšela, ale s R. nás nikdo nikam neposlal. A já to neřešila, ten totiž slyší trávu růst. ![]()
Teda už je to taky s křížkem po funuse, ale tady to teče hrozně rychle!
Přemýšlím pořád nad tím oblékáním a říkám si, jak by ti odpůrci košilí fungovali v naší škole...nachvál jsem si dohledala, jak je to v mladších ročnících, ale uniforma je povinná už od 1. třídy ve složení košile (v letní verzi tričko s límečkem) + kalhoty/sukně. Ve 4. třídě přibude kravata (i pro holky) a v šesté třídě sako (povinné když je pod 20 stupňů). Možná prostě "příklady táhnou" a když to vidí u ostatních, nepřijde jim na tom nic zvláštního?
Garfie mne prijde, ze kdyz opravdu musis, snaz se to nastavuje jako neco, o čem se proste nediskutuje
Garfie Myslím, že motivováni musí být hlavně rodiče. Mám ještě v živé paměti návštěvu divadla, kdy rodiče to dítě raději nechali doma, než aby pořídili slušně oblečení a obuv. Dobtej v tomto byl koncert ZUŠ, tam nikdy pindy ze stran rodičů, ani dětí na pořízení slušného oblečení nebyly. Asi to dělá jen určitá skupina a nebo to vystoupení dítěte.
monis Rusava, tam je tak hezky, za kopcem jsem měla babičku ![]()
Garfie Potrefenáhusa Jojo, podle mě když musíš, tak je to jak chození na 8 ráno prostě. Taky se těm dětem i rodičů nechce, ale je to povinná součást.
Pinot Noir Ted to určitě doženete a zvládne to dobře, třeba by to pro něj mohlo být zajímavé a líbit se mu to i. Držím palce;)
Karja ježiš, to chození na osmou bych zrušila hned![]()
Pinot Noir doufám, že budete mít na tu foniatrii štěstí, ja mám z našich zatím dvou návštěv dojem poměrně velkýho bizaru, ted jsem si zapomněla napsat další návštěvu (objednavaj nás po půl roce) a bojim se tam zavolat, kdyz jsme tam (pokazdy hodinu) čekali v čekárně, asistentka tam nekolikrat dávala někomu do telefonu pojeb, ze si nepamatuje, na kdy je objednanej, nemaj to totiz v počítači, ale jen v papírovým sešitu ![]()
No končit pak v práci v 6, to je na jaro, léto celkem krutý. Já končívám o pul 5 a jako když je hezky, tak mě to fakt štve hodně:D. Kdepak nějaký vysedávání večer na terase, ale chci po 3 hodině vypadnout ven:D
Karja na zimu je to ještě krutější
PotrefenáhusaJo, to je pravda. Ale já to tak ani nemám, mně to moc ven v zimě neláká a nějaký to světlo pochytám aspon ráno;)...
Řeším dětský zuby. Už jsem to tady před casem ventilovala, včera se muz naposledy hecl a dali jsme ještě šanci naší zubarce, ale ne, víckrát tam nepůjdeme. Podotýkám, že nejsem ten typ rodiče, který hledá problémy v ucitelich/doktorech/zubarich atd, prostě takový ten typ rodič největší nepřítel. Ale to se nedá. Absolutní neempatie zubařky. Dcera sice je taková někdy "nespolupracujici", spíš ve smyslu nerada dotyky ostatních, ale pokud je jakýkoli doktor jen trochu empat a umí to s dětmi, hned dcera zjihne a vše proběhne uplne v pohodě. Takze zase proběhly asertivní řeči, že ve 3 a půl letech nesmí na kresle sedět s rodičem, že ji červi sní zuby atd. Nakonec muz s dcerou odešli s tím, že má ve třech a půl letech blíže neurčitý počet kazu, a že zubařka (která píše, jak se zaměřuje na deti) ji ošetřovat nebude, protože Dcera je nespolupracujici (ta Dcera, která tam včera prý uplne v pohodě seděla sama ma křesle a muz ji jen držel ruku a ta Dcera, která ochotně otevírala pusu a vyšetření proběhlo uplne bez zadrhele). Takze muz vyfasoval jakýsi poukaz s uvedenim nespolupracujici pacient, že má jít na spolupracující kliniku pod narkozu za 10 tisíc, protože ona nespolupracujici dite ošetřovat nebude. Ja vážně nechci moc, jen kdyby to vše bylo podané aspoň trochu lidsky.
Jako ja nevím co dál. Mám celoživotní trauma ze zubaře (přitom zuby mám skvělý, jediný kaz někdy z puberty, radeji pujdu tisickrat rodit nez otevrit pusu k zubari), snažím se to na dceru nepřenaset, ale ja vubec nedovedu mentalne zkousnout, že my tříletý dite má pusu plnou kazu a ze to mam někde řešit s narkozou.
Vím, že jsou mezi vámi i zubarky, moc prosím, jak se řeší ty detske zuby a kazy? Řeší se vše nutne vrtáním nebo třeba i u dětí fungují nějaké ty gely/pasty na zastavení kazu? Muz byl tak zaskočeny rétorikou te paní, že se na nic nebyl schopen zeptat (chlapi, ale ja bych na tom byla stejne) a ona proaktivne neřekla nic
Zároveň, někdo jste mi tu dával tip na mojezuby.cz u Jiraku. Nemáte někdo s tím konkrétní zkusenost? Mám to za rohem od domova, takze jsem nalomena to zkusit tam, jen si říkám, aby to nebylo z bláta do louže...
Omlouvám se za ranni výlev, ale muselo to ven... ty jo, ja zvládám managovat velký tým a blbyho zubare nedám, ja sem fakt neschopna
Muslik Změň zubaře. Naše zubařka se na děti nespecializuje a zvládá to s nima rozhodně líp (a dceru nechala sedět na křesle s rodičem i v sedmi letech ;o)
Jinak čtyřletému synovi teď na zastavení kazu dávala zubařka cosi se stříbrem, že bychom ho na vrtání zkusili přemluvit na příští kontrole.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí