Pinot Noir jeste me napadl Ramses toho jsem jako dite mela rada a mam ho na seznamu, ze ho chci koupit detem. Posouvas pyramidy po plose a hledas obrazky podle karticek. Takovy slozitejsi a zabavnejsi pexeso.
Vše o těhotenství a dětech
Já se připojuji do tématu. Ta hra, jak se mi u tebe líbila, byla Příšerky ze skříně? Já jsem to zapomněla. To je vždycky, jasně, to si budu pamatovat....a pak NIC Tabea :D:D
Kokoska u nás ve třídě tu žárovičku spolužák jen povolil. K nekolikaminutové zábavné scénce "pročtonejde" to úplně stačilo ![]()
(Fyzikářka byla baba, které nejvíc šlo o narýsované okraje v sešitech a odříkávání formulek zákonů, které se na studenty nikdy neusmála, jen když jim sdělovala pětky. Jednou se tedy prý usmála i na mého tátu a ten pak říkal, že se úplně bál
)
letfenixa u nás se dělají pokusy hlavně v šesté třídě, zbylé tři roky se už i docela učí + laborky. Já tomu říkám kuchyňská fyzika, ale kdo na to nemá hlavu a ještě nedává pozor nebo to nepochopí hned v hodině, problém mít může. Ani ty blbé kladky nejsou úplně intuitivní, kdyz to mají jen na papíře.
continuity fyzika je podle me dost tezky predmet, ja tomu vubec nerozumela ani na malem gymplu, coz bylo ucivo 2.stupne ZŠ. Meli jsme fyzikare, ktery mel slabost pro holky a daval nejhur za dva, jinak bych asi rupla. Vzdyt to de facto jsou slovni ulohy, kde musis navic i vedet, jak a proc neco funguje, nestaci jen neco vypocitat
. Za me tezsi nez matika. letfenixa
Gatita moje starší prišla s tím, že fyzika je jako výchova, protože se na to nemusí učit, stačí mít tabulky. Jenže to fakt není průměrné dítě (je po mne i muži a já narazila až na vysoké). Doučovala jsem půlku třídy aniž bych si pamatovala jediný vzorec.
Takže se opravdu nedivím, že nekdo to vysvetlit znovu, a třeba i trochu jinými slovy, potřebuje. Nakonec moje mladší je toho příkladem.
continuity podle mě je to předmět, kde opravdu hodně dělá učitel (i když, kde ne, že jo?). A určitě pro někoho není jednoduchý.
Temer na vše potrebuješ trochu talentu. Moje děti mají stejnou angličtinarku i nemcinarsku a výstup je teda dost rozdílný.
continuity jo, ale takové ty předměty typu občanka nebo biologie (na ZŠ nebo SŠ) se dají snáz naučit i bez toho talentu.
continuity mňa zaujímalo, čo konkrétne Janulik03 doučuje, ja som po kovidom online vyučovani zmenila prístup a gro hodin sú rôzne pokusy, výtvory, dnes so šiestakmi teplovzdušný balon, a dosť som vypustila výpočty. So šiestakmi počítam hustotu, so siedmakmi teplo, s ôsmakmi dráha/rýchlosť/čas a s deviatakmi Ohmov zákon.
letfenixa koukam , že bych vyletěla už v šesté třídě. Už vůbec nic z toho neumím .
letfenixaTo je váš spôsob výučby fyziky, ktorý je fajn, taká fyzika by sa mi páčila. Ja som napríklad nemala veľké šťastie na učiteľov fyziky, či už na ZŠ, alebo na SŠ, mali sme viacerých, fajn bol jeden, ktorý odišiel zo školstva robiť dačo iné, a fyzikárka, ktorá bola tesne po skončení VŠ. Ale ani s nimi sme pokusy na SŠ veľmi nerobili.
Existujú aj iné spôsoby výučby, ktoré nemusia vyhovovať žiakom, resp. sú aj učitelia, ktorí nevedia vysvetľovať, a teda žiak fyzike nerozumie a môže potrebovať vysvetlenie či doučovanie od niekoho iného. Ja som napríklad mala rada matematiku, aj som z nej dobrovoľne maturovala, hoci som išla na VŠ humanitného smeru, ale fyziku, chémiu či biológiu som nemala rada, podľa mňa to súvisí s tým, že som nemala dobrých učiteľov týchto predmetov na ZŠ, najmä na chémii a biológii, učiteľka sama tomu veľmi nerozumela a nevedela to ani vysvetliť. Fyzika bola u mňa na tom o čosi lepšie ako uvedené predmety, hlavne na SŠ. Ale tiež som tam zažila fyzikárku, nad ktorou sme krútili hlavou a ktorá niektorým okruhom nerozumela, robila chyby pri výpočtoch. To sme ako gymnazisti vedeli odhaliť.
Tak Betty ale prosím ťa, ja to s nimi v tej šestke počítam minimálne 2 mesiace.
Kokoska a co otazka, z fyzikalni chemie. Zda vychladne rychleji kava nebo kava s mlekem
to je hrozně nepřesné zadaní
toho druhého nápoje je o mléko víc nebo mají stejný objem?
Jakou teplotu mělo mléko, když se do kávy přililo?
Candance no fuj! Ale empiricky mam zjisteno, ze kafe vychladne hodne rychle, kdyz do nej naleju mliko z lednice. To je asi tak uroven me fyziky ![]()
continuity ze jo? Formulovat presne!
Stejne je strasny, jak si z tech skol malo pamatuju.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí