Evaeva V autě audioknihy. Poměrně záhy zvládli třeba i Saturnina. V restauraci jsme si povídali.
Vše o těhotenství a dětech
notna ja si presne představuju, jak se ty dilky čehokoliv sypou po aute a nejaky dite řve, ze to chce podat. My zabavili i pastelky, pote, co starsi bodla mladsi dítě během nějaký hádky do nohy
Evaeva V autě audioknihy. Poměrně záhy zvládli třeba i Saturnina. V restauraci jsme si povídali.
Stejně. A v hospodách byly vždy jako zdroj zábavy pivní podtácky ![]()
Potrefenáhusa Ona i ta elektronická tužka se občas hledá pod sedadlem. To audio a zpívání je prostě nejjednodušší ![]()
notna já souhlasím s tím učit se i jen tak koukat a nechat hlavu odpočinout. Pracuju na tom se synem poslední dobou, pořád škemrá cestou mobil a nelíbí se mi to. Ale myslím, že to neumí ani mnoho dospělých, koneckonců já taky v metru čumím do mobilu teď.
My kupujeme ty časopisy na delší cesty vlakem, autobusem.
V restauraci se nudím u čekání i já, ráda si zahraju kolo Stezek tukanů nebo Guláše, než to přinesou ![]()
žluťásek ano, lego se chystám brát. A chci koupit kapesní vydání connetix. Ten korálový útes máme, ale nějak je to nebaví. Tak přemýšlím, jestli koupit cestovní ubongo pro jednoho nebo se na to vykašlat. Hry bych s nimi hrála, ale ani to se nesetkalo s nadšením.
Oni nějak nejsou ochotní připustit, že ideální zábava není možná a je potřeba hledat něco, co je zabaví, ne jen prudit
Tužku nechtějí (plus máme jen jednu), knížky taky ne. Někdy funguje audiopohádka, zabral by tablet, ale ten i v autě dovolujeme omezeně (ale je to pro mě KPZ, kdyby to fakt nešlo
). Dřív ty cesty s nimi byly jednodušší.
notna oni nemají náturu na sezení v autě. Zabavit se sami umí, ale jen když mají možnost pohybu. Samozřejmě je nebavím celou dobu, ale kdyby celou dobu čmárali něco do sešitu, nezlobila bych se
Vlastně je nebavím vůbec, když si to tak vezmu, sedí vzadu, ale podávat hlavolamy klidně budu celou cestu. Na povídání je neužije vůbec.
Karja kapsář mají a někdy to opravdu funguje. Bonbóny fungují, ale to by musel být nepřetržitý proud
Dávám jim přednostně nějaké ovoce a zeleninu, ale oni už jedí hrozně rychle
Čekají nás v létě 4 cesty 4 až 5 hodin dlouhé, tak potřebuju, abysme to všichni nějak přežili. Muž je k tomu dost skeptický, momentálně se první už tam budem ozývá po deseti minutách a mimino kňučí tam po 15. Tak aby nás ještě někam vzal ![]()
Potrefenáhusa jo, lego i modelína určitě jen do restaurace, do auta ne. Ale ty magnetické věci by šly. Oni milují ty vyškrabávací obrázky, ale z toho je hrozně bordelu.
brrr audio pouštíme, to je celkem zabaví. Povídat si s námi budou jedině o tom, jak dlouho to trvá ![]()
žluťásek oni v tom autě vlastně jinou zábavu kromě toho audia nemívají, nic nechtějí, takže vlastně to čučení z okna provozují. Ale na druhou stranu, proč se nevěnovat nějaké "lepší" činnosti. S vlastními myšlenkami se velmi dobře zabaví starší, akorát je říká nahlas
a to v autě dělat nechce (což je teda asi dobře
)
Aspoň že mimino vypadá, že se v restauraci zabaví se třemi autíčky. Ale ten zas chudák trpí v tom autě.
Evaeva nic speciálního klukům do auta nebereme a nikdy jsme nebrali. Ale jezdíme max 4 hodiny. R. vydrží 4 hodiny nepřetržitě mluvit, V. mu v této schopnosti začíná šlapat na paty. Poslední dobou si R. diktuje, jaká bude hrát hudba. Jsou to někdy děsný popíky, samej Weeknd, Bruno Mars a Dua Lipa, ale my jsme s mužem stateční, vydržíme to a jízda je pohodová a hladká. ![]()
Evaeva co je špatný na koukání z okna? mozek to výslovně potřebuje. Vyplnit každou volnou chvíli nějakou smysluplnou činnosti je příšerný nešvar dnešní doby.
Ještě i k tomu chození a řízení si mnozí berou podkasty, aby náhodou mozek hodinu nelelkoval.
notna Zpívání v autě je nejlepší prevence proti nevolnosti :) My teda s dcerou hrajeme slovní fotbal, protože zpívat dlouho nevydrží a aby se jí nedělalo zle, musí furt mluvit.
continuity hele, ať koukají klidně celý den. Ale oni nekoukají, jak píšu. Fakt jim nebudu něco cpát, když budou koukat z okna a poslouchat hudbu, ale co minutu odpovídat na kdy už tam budem? a poslouchat stížnosti (čti kňourání), jak je to daleko, nechci. Já bych to teda ještě vydržela, ale muž je z toho na prášky.
Pinot Noir u nás to taky bývalo v pohodě, ale poslední dobou je to nějaké blbé.
My sme už 2x zvládli cestu do Chorvátska s nepretržite rozpravajucim Lukáškom.
Potrefenáhusa shodou okolností jsem to řešila před týdnem. Vyšlo mi z toho, že ten Boll je velkej a těžkeja že rovnou kopíme péřáky ( já mám warmpeace, manžel sir joseph) ve zkrácené verzi, asi 170? A maximálně jim na to našiju patentky, aby se dal ohnout pod tělo, at neni dole velká prázdná kapsa... jestli dám 3k za velky tezky spacak na chvilku, nebo 5 za spacak co budou mit i na 20 let, tak mam jasnou volbu. Navic spis pak pdhadnu, jak tem detem je, kdyz budeme mit vsichni perak...
ale teda nakonec letos se to tyka 2 vyletu a to jsem se rozhodla je jeste napresovat do fusaku od kocaru (mame taky perovy). Muz ted nahodou jeden detsky spacak dostal, ale dostanu se k nemu v patek, tak pak kdyztak napisu, co to je a jak vypada ![]()
Evaeva My vozíme knihy, máme na to do auta takovou bedýnku...už úplně od malinka. Od šustivých přes okýnkové, obrázkové, teď komiksy. Základem je, aby mezi nimi kromě těch oblíbených byly i nějaké nové, které postupně odtajňuji. Od té doby, co starší umí číst, cestuje v pohodě, dokud to nedočte, pak nastává krize. Malá si ráda ty komiksy prohlíží, zvláště, když už je zná. Když byly malé, tak jsem vozila různé nálepky (lepily je na prázdný papír), pak nálepkové knížky, magnetickou tabulku s magnetkami, magnetickou knížku (mám krtka, Tlapky a My little pony). Prokládáme ovocem a zeleninou, dinosaury, rohlíkem, lízátkem. Jo a pastelky, fixy, omalovánky...S tím, že na podlaze bude po konci cesty nastláno, případně budou pokreslené ručičky a ulepené tričko počítám, ale my jezdíme fakt dlouhé cesty a nechceme je mít ještě delší.
Ještě mají obě albi tužku a taky hrajeme hry, s malou dobře funguje "jak dělá (kůň, kočka, pes...)", s velkou slovní fotbal, začíná to - končí to nebo že každý říká jedno slovo a vytváří se tím příběh.
Posledně jsme zkusili audio pohádky, ale moc nám to s mužem nevyhovuje, protože zatímco děti jsou napjaté, řidič i spolujezdec usínají ![]()
Jsem se úplně zbytečně nervovala a lámalu si hlavu se školkou - výsledky zápisu jsou zveřejněny a Viktora do té logopedické stejně nevzali. ![]()
Pinot Noir na to se hodí okřídlené - je to, jak má![]()
Mohučanka nás ty audio neuspávají, musím sehnat nějaké nové, třeba je zase zaujmou. A do restaurace vezmu lego.
Asi jsem měla dodat, že sedím vepředu, takže bych potřebovala, aby se mimino zabavilo samo. Takže nálepky i knížky musí zvládnout samo. V zimě se docela zabavil se zvukovou knížkou, ale teď naposledy mi ty dvě nové "hodil na hlavu"![]()
Evaeva Chápu dotaz, nechápu ty odpovědi:D:D. naše děti taky koukat z okna nevydrží, podle mě na to je fakt potřeba nějaký dozrání nebo povaha. Takže jezdíme s tím narvaným kapsářem...
Evaeva samozřejmě taky sedím vpředu, vzadu se mi dělá blbě a stejně tam pro mě není místo.
Do restaurace jsem nosívala pastelky, omalovánky, duplo, nějaké mini knížky...
Evaeva ještě mě napadlo, jestli v tom tví kluci jedou, tak sběratelské kartičky. Pokémony, fotbalisty, lego... Syn si s tím velmi dlouho vystačí sám. Buď si je přerovnává nebo si s tím vymysli nějakou hru. Je schopen deset minut s dvěma kartami proti sobě bojovat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí