Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2025 19:13

Karja to nahrávání u nás hodně frčelo okolo těch pěti let, starší to měl rád. Kluci nějak moc nepronikli do těch věcí pro starší, kvízy nebo ty hlubší informace poslouchají velmi sporadicky, zasekli se v té fázy písniček. Tohle se dopředu asi nedá odhadnout. Zuzuli 

Online Malenge
4841 příspěvků moje polička 28. května 2025 20:19

Evaeva do auta používáme toto

nebo hrajeme různé hry - slovní fotbal, kdo první najde 10 žlutých aut, počítáme srnky, jaká zvířata asi žijí v tomhle lese, okolo kterého jedeme, pouštíme písničky - u nás to není popík, ale kamarádi táborových ohňů nebo Dalibor Janda je mi to fuk, hlavně, když jsou v klidu. Audio - teď frčí Vinnetou. Knihy nepadají v úvahu, to by blili jak amina. A jsem dost velkým odpůrcem obrazovek v autě, když už, tak jim ukazuju na mapě, kde jsme, odkud jsme vyjeli, jak daleko to ještě je, jaká města a řeky míjíme, ať se trochu i přivzdělají. Albi tužku bereme taky, se sluchátky!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2025 20:27

Malenge evidentně mám divný děti, oni moje snahy o tyhle věci úplně odmítají Tablety moc nemívají, tak hodinku max, když jedeme těch 5, 6 hodin, jinak vůbec. Ale kdyby nějak extrémně hučeli, tak jim je dám (ale vlastně nevím, kdy se to stalo naposled). Pacholci nevděčný to jsou

Díky za tip na toho Vinnetoua, to by je mohlo bavit.

Offline notna
9464 příspěvků moje polička 28. května 2025 20:46

Evaeva Nemáš divný děti, jsou úplně normální. Dceru to v autě extrémně nebavilo. Kdy už tam budem bylo strašný jeden čas. To nás naučilo s mužem celou scénku ze Shreka. Uměli jsme to slovo od slova. Pak se to naučila i dcera :-)

A co dělají, když zábavu nechtějí? Protože jestli nemají nějaké velké amoky, tak bych jim žádnou zábavu nevymýšlela a nechala je. Já jsem nechtěla nijak extra bavit, protože mi bylo jasné, že by to pak vyžadovala pořád. Stačilo, že byla naučená na povdídání si a zpívání. Ještě řešit další krámy do auta. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 28. května 2025 21:18

Zuzuli u nás tužka po zpivánkovém období úplně upadla v nemilost a chtěla jsem ji prodat.. Pak ji syn někdy před půl rokem znovu vytáhl a teď si s tím hraje denně. Pouští si i podrobnější informace a hodně dělá ty kvízy.

Nicméně to není zas žádná nezbytnost, jestli tě to moc neláká, nech to plavat. V klidu si může prohlížet i obyč knížky a dozví se z nich taky dost.

U nás na ni obvykle dojde, když vyprší limit na screen time a má potřebu se ještě bavit elektronicky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2025 21:23

notna prudí noHučí, remcají, mladší propadá trudnomyslnosti... a mimino samozřejmě brečí. Žádné amoky to nejsou, ale otravné to je a muže to dráždí dost. Já ani nemyslela, že bych je bavila, na nějaké extra animování mně neužije, ale že bych vytáhla "něco" a to jim podstrčila, pár věcí klidně vezmu. Ale jak už jsem psala, mám kolikrát pocit, že oni se zabavit nechtějí. To samé v té restauraci.

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 28. května 2025 21:54

Evaevamas normalni deti. Hodne deti to v aute nebavi. My mame kliku, ze nasi kluci jsou v aute v pohode. Koukaji z okna, spi, obcas se postuchuji, ale vlastne spis jsou v klidu. Audio poslouchat nechteji, dokonce ani nechteji, abychom si pustili audio my. V aute jsou to deti, kdo vyzaduje klid. Je to fakt zvlastni, oni jsou v aute uplne nenarocni (na rozdil od situace doma). Na dlouhe trasy (do zahranici) jim davam krabicku s jidlem, pytlik biosauru, nejake susenky, ktere jsou jim vzacne... tim se zabavi. Nekdy hrajeme se starsim slovni fotbal, davam hadat cislo nebo mam snahy o nejakou edukaci, ale spis jen zirame z okynek a v hlavach mame vymleto

V restauraci uz nastesti taky nevyzaduji zabavu. Kdyz byli kluci uplne mali, v krizi jsme jim davali u stolu mobil, ale to uz neni potreba. Oni se tesi na jidlo, rychle se najime a vypadnem. Na dlouhe stolovani to tedy neni (pak uz by se asi nudili, navic jsou nekoordinovani a casto jim neco nekde pada), ale zvladame to bez mobilu a hracek. Prijde mi fajn: uno mini, cestovni clovece, provazek na prebirani, kresleni, mala auticka, vodni miniomalovanky... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2025 22:11

Gatita u nás v autě byli v pohodě tak od tří let mladšího do letošní zimy/jara, nevím, co se stalo. V autě už toho moc nenaspí, mimino ten spánek v autě trochu bojkotujeMně spíš zajímalo, jestli někdo nemá nějaký zajímavý tip. Nějak ty cesty zvládneme, při nejhorším s tou elektronikou, kdyby to fakt nešlo. V restauraci je problém čekání, to ani jídlo nezachrání, ale v létě většinou sedíme někde venku, tak můžou běhat okolo. 

Jo, vím, že nejsou divní, to byla trochu nadsázka. Ale moje snahy fakt bojkotují. Asi muži koupím špunty do uší a bude

Zírání v autě je moje oblíbená zábava a momentálně poměrně nedostižný sen

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 28. května 2025 23:24

Evaeva nejaka ta mala magneticka stavebnice nebo clixo? Nasi maji takovou tu lcd tabulku na malovani, tak obcas heajeme ze hadame, co namalovali. Ale to je dost tezka disciplina, zvlast u dvouleteho...

jinak mozna spis doporucuju ty protihlukovy sluchatka pro muze a nechat je frflat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2025 23:52

MPLee asi to bude nejlepší (kreslit bohužel vůbec nechtějí)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2025 23:54

MPLee ale ta stavebnice vypadá suprově!

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 29. května 2025 07:57

Diky vsem za nazor na albi tuzku. My prave v okoli nikoho, kdo by ji mel, nemame. Nejspis proto jsme tak dlouho odolavaly. Ale ted ji dcera vyzkousela na navsteve a od te doby ji chce. 

Trochu me odrazuje cena. Ne te tuzky, ale knizek. Prece jen za tech cca 400 ji uz koupim jakoukoliv jinou detskou encyklopedii nebo beletrii. Knizky miluje a ma jich desitky, porad nosim domu z knihobotu dalsi a dalsi

Ale ja v jejim veku mela svuj maly kazetak a kazety s pisnickami a pohadkami a hrozne rada jsem si to sama poustela. Coz je neco, co ona nema a rada bych ji to doprala. Tablet nebo mobil zatim nema, nechceme ji dat pristup treba k youtube, aby si to tam poustela sama. Staci, ze umi ovladat televizi a poustet si na netflixu a disney, co chce. Tak mi ta tuzka prijde takova bezpecna.

Takze jsem porad trochu na vazkach

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 29. května 2025 08:02

Zuzuli já bych to koupila, pokud neřešim, že mi ty peníze budou  chybět jinde. Přesně v okolí to nikdo neměl, považavola jsem to spíš jakože za takovou "dražší a zbytnou věc" pak jsem to koupila za pět minut 12 jako pozdní dárek za jednu babičku a jsem hrozně ráda. Pokud ty knihy nejsou zničené, dají se docela slušně prodat. My třeba nemáme zničenou ani jednu, že by byla nějak ošklivá že by ji už nešlo přeprodat, plus u nás se dají pujčovat i v knihovně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. května 2025 08:04

Karja my ty nejpopulárnější zničené máme, jedny zpívánky už jsou jen jednotlivé stránky holt je používali dvě mimina 

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 29. května 2025 08:26

Zuzuli Dají se půjčovat v knihovně, nebo jsou i na vinted (včera jsem tam zrovna hledala). A nemají u vás v knihovně na půjčení i tu tužku, že byste si to pořádně vyzkoušeli?

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 29. května 2025 08:32

Zuzuli takmer všetky knihy som kúpila z 2.ruky, dajú sa požičať aj v knižnici a pred Vianocami mávajú dobré zľavy. 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 29. května 2025 09:52

Jsem ted utratila dva a pul tisice za albi tuzku a knizky k ni. Tak teda dekuju

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. května 2025 09:53

notna "kdy už tam budem"...když jsme jeli naposledy do Paříže, tak ve chvíli, kdy jsme najeli na Pražský okruh (od nás cca 3 minuty), tak starší dcera řekla "Kdy už tam budem"

Přitom ona už tam byla x-krát, v čase se orientuje, ví, jak je cesta dlouhá, ale stejně to na ní přišlo. S mužem jsme se začali strašně smát a pak jsem nám to u uražené dcery musela žehlit novým komiksem.

Offline notna
9464 příspěvků moje polička 29. května 2025 09:58

Mohučanka Dcera se taky zlobívala, když jsme místo odpovědi začali hrát scénku ze Shreka. Pak se ale přidala, když už ji taky uměla nazpaměť. Ale chápu to. někdy je to silnější a člověk se prostě musí zeptat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. května 2025 10:05

Mohučanka mladší se teď ptá zhruba po pěti minutách