Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38926 příspěvků moje polička 28. května 2025 15:20

MPLee no na 20 let, ja kdyz si vzpomenu na ten svůj oddilovej warmpeace, do kteryho se lezlo se špinavýma nohama, spalo v kdejakým bordelu a u ohně, tak 20 let rozhodne nedal

Dite ma stale zelenou nudli az na bradu, takze to na páteční prespavacku v maringotce se skautem stejne nevidím a půjčíme si na zkoušku perak z dekace, delaj ho i v S a parametry mi přišly podobny jako ten detskej sir joseph 

(u nás je teda jeste problem, aby splnil barvu, coz teda hádám u vás taky

Offline Potrefenáhusa
38926 příspěvků moje polička 28. května 2025 15:33

Jinak jsem v šoku, vypadá to, že nás brzo navštíví zoubková víla, myslela jsem, že je tak rok čas, i když pár pětiletých s dírou mezi zuby známe 

Online continuity
43215 příspěvků moje polička 28. května 2025 15:59

Potrefenáhusa tak spacáky jsme po deseti letech nechali vyčistit, ten můj jsem si pořizovala, když jsem přijela do Prahy a to je bratrů 17 let. 

Péřák to fakt vydrží. Já jsem teda děti naučila s ním zacházet nejak slušně, tj. před sbalenim pokud možno vyvětrat a vysušit a prostě se o vybavení starat. Ale jezdili jsme hodně s nima od mala, takže se to na ne přeneslo nějak samo.

.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2025 16:03

continuity vydrží to i umělé vlákno. Ten můj jsem používala deset let, ségra taky a ta ho tahala k tomu ohni a lezla do něj s bahnem na botách Ten můj pořád mám, ale osm let jsem neměla tu čest Potrefenáhusa 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2025 16:06

Karja jo, bylo by to super, kdyby si vydrželi malovat nebo jezdit autíčky Oni teda nemají vůbec snahu se zabavit, moje nápady odmítají. To mi na tom všem vadí asi nejvíc. I bych se překonala a ten slovní fotbal s nimi hrála, kdyby chtěli.

Mohučanka my tam tři místa máme, ale ideálně tam chceme mít ty děti. Ale varianta přesazování tu taky je, kdyby to nešlo.

Online continuity
43215 příspěvků moje polička 28. května 2025 16:09

Evaeva dutinky slehnou a klesne ten tepelný komfort. Měla jsem trisezonni, muž ho teď vozi v létě na vodu.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 28. května 2025 16:17

Evaeva Já se teda děti snažím přemlouvat, aby během cesty autem spaly. To pak já můžu zírat z toho okýnka a resetovat mozek ;o) Akorát děti nespolupracujou, no.

Offline Potrefenáhusa
38926 příspěvků moje polička 28. května 2025 16:31

continuity tak u dospelyho uz mi to prijde fakt investice na hodne let, takze dobry. Ale i tak mi prislo, ze i u toho peraku sly ty vlastnosti proste dolu. 
a obdivuju naučeni zacházení s vecma, ja momentálně bojuju i s tim, jak naučit dítě po sobe sebrat 3 pastelky na zemi 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 28. května 2025 16:32

Kdyz uz tu byla zminena... albi tuzka pro petiletou, ma to jeste smysl? Ja doted odolavala a dcera o jeji existenci nemela tuseni, ale pred dvema tydny si s ni hrala na navsteve a od te doby o ni mluvi. Hlavne chce zpivanky. Jsem celkem na vazkach, ta nabidka mi pro vetsi uz neprijde nejak uchvatna, neni to tematicky nic, na co by nebyla k mani nejaka jina hezka knizka bez tuzky. Jaka je treba ta anglictina nebo globus?

Offline Potrefenáhusa
38926 příspěvků moje polička 28. května 2025 16:36

Zuzuli naši zajimaj pouze ty zpívánky a koledy...ale vsechno se to z toho naučila 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2025 16:48

continuity jo, to je možný. Nicméně ve svém třísezonním jsem naposledy spala v kraťasech. Bylo to teda v létě, ale v Alpách. Po patnácti letech, co jsem ho měla. Ale nevím, jestli je tam nějaká finanční úspora nebo snazší údržba.

Online continuity
43215 příspěvků moje polička 28. května 2025 16:49

Potrefenáhusa

uklízení je jiná Story. Ale třeba moje drahé pastelky uklidí. Prostě je několik věcí, kde jsem trvala na nějaké péči, spacák je jedna z nich. Jejich šminky nechceš vidět. Ale ty si kupují sami, tam nemám mandát.

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 28. května 2025 16:51

Zuzuli u L je stále obľúbená, má tých kníh asi 10, čím je starší, tým viac ho napr kvizy zaujímajú. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2025 17:03

Zuzuli u nás taky nejvíc jedou různé písničky a zvuky. Starší kluci si jí už berou výjimečně a taky nejvíc na písničky (jsou i v jiných knihách). Výhoda je, že nemusíš předčítat (to u vás asi není takový problém v jednom dítěti). Úplně nevím, jestli bych jí pětileté kupovala, není to pár korun. Kromě zpívanek existují i anglické písničky a v knížce příroda jsou opravdové zvuky zvířat, to by se jí mohlo líbit. A pak jsou fajn ta zvuková pexesa.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 28. května 2025 17:50

Zuzuli Dvojčatům bude pět, knížek mají hodně a baví je čím dál víc. Ted u nich vede ta o lidským těle, ale i ve všech ostatních si už sami pouštějí ty nejrůznější zvukový stopy, dělají si kvízy a tak.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 28. května 2025 17:54

Zuzuli dceři je 8 a tužku pořád na cestách používá, i když méně než když neuměla číst. Má ráda Vesmír, Lidské tělo, Staré pověsti české, Atlas světa. 

Edit: právě že už to "jen" neposlouchá, ale dělá ty kvízy a jde víc do hloubky.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 28. května 2025 18:28

Zuzuli ted nove vyjde knizka s pisnickama Stistko a Poupenka, maji i ruzne anglicke... ja bych do ni jestesla! A nove ted majintaky knizku se serialem Byl jednou jeden zivot

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 28. května 2025 18:44

Zuzuli Zrovna dneska jsem objednávala pro našeho 4,5letého knížky k Albi tužce, anglické písničky a byl jednou jeden život. Baví ho veškeré písničky a pak kvízy, třeba příběhy ho vůbec nezaujaly. 
Nedala by se sehnat třeba od nějaké kamarádky po dětech, nebo někde z druhé ruky? Když si nejsi jistá? My nakonec dostali ještě druhou po neteřích, ty to nebavilo vůbec, tak se jí zbavili, když byly mladší asi 3 roky.

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 28. května 2025 19:05

Zuzuli Mladší je 5 a na spoustu věcí v těch knížkách co máme je ještě malá. Velkou moc baví ty kvízy a některé jsou těžké, i nektera temata tech knih jsou spis pro starsi. Navíc holky hodně dělají, že si do té tužky samy něco nahrávají a to třeba v 5 letech je i těžké pochopit ten systém.  Spíš než o věku bych řekla, že je to o povaze no, jestli ji to bude bavit. 

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 28. května 2025 19:05

Zuzuli Mladší je 5 a na spoustu věcí v těch knížkách co máme je ještě malá. Velkou moc baví ty kvízy a některé jsou těžké, i nektera temata tech knih jsou spis pro starsi. Navíc holky hodně dělají, že si do té tužky samy něco nahrávají a to třeba v 5 letech je i těžké pochopit ten systém.  Spíš než o věku bych řekla, že je to o povaze no, jestli ji to bude bavit.