Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online brrr
12371 příspěvků moje polička 29. května 2025 10:32

Mohučanka U nás je zase "Já mám hlad!" ve chvíli, kdy opouštíme katastr rodné obce.

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 29. května 2025 11:41

Starsi dite ma zas nejake boleni. Zustalo doma. A zitra ma jet na SvP. Muz rano odjel na dlouhodobe planovanou akci, tak mi pouze vystresovane zavolal. Ja si tedy beru pul den volna a letim domu vyhodnotit situaci a merit teplotu, rano ani nenasli teplomer. U nas zkratka nemuze byt chvilka klidu. Tyhlety caste nemoci jsme i konzultovali u psychologa, ale nikam jsme se neposunuli. Na tu SvP jet chce, to neni, ze by se tam bal jet, ale stejne zas neco a ja nikdy nevim, jestli mu fakt blbe je, nebo to je v hlave a smrtelne proziva aftu v puse nebo nebo 1 pichnuti nekde... 

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 29. května 2025 11:48

Gatita Jak to vlastně dopadlo s tím vaším výletem s mužem? Já si myslím, že tentokrát už večer budeš vědět víc. JInak mi nepřijde podle toho co tady píšeš, že by nějak hodně byl nemocný nebo si často na něco stěžoval, pořád je jakoby ještě malej a může mít často ruzné neduhy. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. května 2025 11:52

Gatita klasicky blbé načasování uvidíš večer. Kam jedou? Že byste si kdyžtak v sobotu udělali výlet i s mladším a odvezli ho tam.

Ale závidím švp od pátku. U nás jezdí s agenturou a ty to mají jen pondělí až pátek v poledne. Takže tam stráví sotva čtyři dny a ještě musí člověk utíkat z práce, aby ty děti vyzvedl

Offline Aranel
6633 příspěvků moje polička 29. května 2025 13:35

Chlapeček dneska krásně zvládl UZ ledvin nález je pořád stejný, hraniční, tak se jeho rodiče dohodli, že nebudou dělat zbytečně nic navíc a počkají zase do září, jak se to bude vyvíjet.

Ale máme odebrat moč. Tak to jsem zvědavá a poprvé jsem kojila mimo domov. Milník i pro mě.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 29. května 2025 13:38

Aranel na moc u mimin se v lekarne prodavaji takove pytlicky, co se jim nalepi na genital do pleny. Pokud teda nemusi byt vzorek sterilni. S miminem holkou velka vec.

Coz mi pripomina, ze asi musim do lekarny pro zkumavku, protoze jdeme rano na petiletou prohlidku a myslim, ze uz minule na trilete tu moc chteli a my ji nemeli a ja slibila, ze ji tam nekdy donesu

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 29. května 2025 13:44

Karja

je to tak, letos jsme meli docela stesti na nizkou nemocnost. Ale casto resime bricho, hlavu, ze je "spatne". On je extra citlivy a hodne se i sleduje, takze i jedno kousnuti v brise vygeneruje stres a celodenni pozorovani, jestli se to nahodou nezhorsi...Takze treba kdyz se nasi rodinou prezene nejaka zvraceci viroza, my vsichni jsme druhy den ok, ale starsi se cely mesic drzi za bricho. Spatne se to popisuje. Jakoby ze je tam nejaky zaklad, ale 99% lidi  by se necitilo nemocnych, ale on je to 1%, ktere si mysli, ze uderila posledni hodinka. Ma i dost absenci ve skole kvuli tomu. 

Na ten vylet jsme nakonec jeli a byl byl fajn, ale jeden z kluku mel rymu s teplotou, tak to bylo takove nahnute. Hlidala babicka, ale byli zavreni doma, a my z toho meli takovy trochu blby pocit. 

Evaeva Je to 2,5 h jedna cesta, k chate se ani autem nesmi, no moc by se mi nechtelo, nerada ridim a musela bych si pujcit auto. Teplotu nema, neprijde mi, ze by nemohl jet. On ma nejakou tu zarazenou rymu asi, ale zadne moc priznaky nema, ma to tak 200 dni z roku

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 29. května 2025 13:51

Zuzuli já na pětiletou prohlídku moč aktivně přinesla, jenže ji tam po mně nikdo výslovně nežádal, tak jsem zapomněla, že ji mám a zase jsem ji odnesla :)

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 29. května 2025 13:54

Gatita no jasný, takže takovej chlap, ale bohužel už v 8 letech. Tak to ti nezávidim no, jediný co, může z toho v pubertě vyrůst no. Taky bych nevěděla, jak s tím naložit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. května 2025 14:06

Gatita to je daleko, to je jasný. Ale jestli nemá teplotu ani není v takové té akutní fázi rýmy, tak bych ho taky poslala.

S tím prožíváním je to blbý, někdo to tak má, ale ty pak se těžko rozhoduješ, jestli je nebo není ok na nějaké aktivity a kolektivy 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. května 2025 14:08

Zuzuli u nás chtěli na tříleté ranní! moč. To u dítěte, co spí s plenou bylo nereálné. Tak jsme donesli první denní

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 29. května 2025 14:08

Karja my byli u psycholozky (jen ja a muz) a poradila toto:

1. Neignorovat, ale zaroven tomu nevenovat premrstenou pozornost.

2. Snazit se, aby nemel absence. Domluvit se s ucitelkou, ze mame tento problem a budeme ho do skoly posilat, a aby nam zavolala, kdyby mu fakt neco bylo. Jemu mame rict, at tam jde, ze ho v nejhorsim vyzvednem.

3. Pokud zustane doma, dodrzovat ne uplne zabavny lecebny rezim. Bolela hlava? Tak zadne pc hry az do vecera atd. 

4. To vse za predpokladu, ze za tim neni nějaký problem (sikana atd.)

Jinak teda rikala, ze pro prvorozene syny je to dost typicke. A pak zkusila tipnout nejake dalsi veci/osobnostni rysy/typicke situace, a sedelo to jak p*del na hrnec. To jsem koukala. 

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 29. května 2025 14:13

Gatita No, to má všechno hlavu a patu. Uvidíte příští školní rok, jak se to vyvrbí...

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 29. května 2025 14:23

Kdyz jezdime s vnukem na ruzna hriste, zpravidla jedeme vice dopravnimi prostredky, ale par zastavek. Tak mu vzdycky ukazuju na prstech, kolik to bude. A tuhle jsme jeli pres pul Prahy, tak rikam, bude to dlouhy, hodne moc zastavek. A on si tak zoufale prohlidnul jednu ruku a pak druhou :))

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. května 2025 14:26
Offline Potrefenáhusa
38926 příspěvků moje polička 29. května 2025 14:28
Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 29. května 2025 14:30

Gatita starší mi vždycky po vyzvednuti v družině hlásí, kde se praštila, co si ukopla, co jí bolí, svědí, whatever a tak ji vždy jen řeknu že by mě spíš překvapilo, kdyby ji nic nebylo a nic se ji ten den nestalo. Paní bolí tojá z ní fakt vykvetu jednou.

Online continuity
43215 příspěvků moje polička 29. května 2025 14:31

Gatita to jsou dobré rady. Zhruba tak to dělám s mladší. Ta je často taková nijaká. Viditelně ji nic není, ale říká, že ji bolí hlava, břicho nikde nic moc. Většinou ta škola projde, nebo si prostě dá paralen (na to je ten váš ještě malej, aby si ho ordinoval sám). 

Rada číslo tři mě pobavila, nase dítě klidně celý den prospí, když je v tomto stavu.

No přeji, ať je to lepší,na SvP bych ho určitě vypravila. 

Offline Aranel
6633 příspěvků moje polička 29. května 2025 14:33

Zuzuli Jo, to jsme dostali, a u kluka by to mohlo bejt jednodušší a mohl by se trefit rovnou do zkumavky, nebo teda spíš já to chytit.

DruI Tak snad ji nemáš doteď v kabelce

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 29. května 2025 14:41

AranelNo dceři bude za týden osm, tak už jsem stihla kabelku i vyměnit

Gatita Dceři se taky všechno vráží do břicha. Akorát teda, když jí navrhnu,ať zůstane doma, tak nechce. (A já mám pak neurózu z telefonu, protože furt čekám, že ze školy zavolají ať ji jdu vyzvednout ;)