Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 29. května 2025 15:15

rasaNori Jo, tak to mě starší hlásí, co jí kdo řekl a jak se na ní křivě podíval. Dost často to odnáší učitelé i:D:D:D. Taky jídlo bývá dost často hnusný a tak. Prostě vůbec se o ní nestaraj dobře. 

Offline continuity
43215 příspěvků moje polička 29. května 2025 15:40

Karja pak jsou opačné extrémy, už nás na bývalé základce scénka, že o tom už v pět mluvila půlka sídliště, do školy docházel psycholog a když se ptáš dítěte, co bylo ve škole: Nic. 

A když zatlačis: Karel vyhrožoval, že skočí z okna. 

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 29. května 2025 15:50

continuity No, pěkný. Však já taky nevím, jestli by nám tohle řekla. To jsou věci, co se dějí jí osobně, není to moc o ostatních.

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 29. května 2025 16:53

Raz na školskom výlete sa plný autobus 13-ročných vypytoval, priebežne, kedy tam už budeme. Išli sme do Bojníc, to je cca 1 hodina a kúsok. 

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 29. května 2025 16:54

Lukáško je opak. On zas nepovie, že mu niečo je, až keď už je to také, že to nedokážem zvrátiť. 

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 29. května 2025 19:46

continuity u nas je rada c.3 prilehava. Dite se z nejake te bolistky rychle oklepe (casto to je neco typu gumova hlava po ranu, protoze spal s hlavou v devadesatistupnovem uhlu na hromade plysaku) a pak zhavi pocitac, dokud neprijdu domu. Muz to behem sveho home office moc neumi kocirovat. Tak jsem moc rada, ze u te psycholozky byl taky a ty rady slysel od ni. Mozna by to mohlo prispet tomu, ze se dite lip nauci odhadovat, co rozchodi a co uz zaslouzi ten lecebny rezim:) 

Jinak na svp snad pojede, vesele tu pobiha, volal si se spoluzakem, to taky pomohlo rozptylit obavy. 

Offline dzizisketa
8997 příspěvků moje polička 30. května 2025 20:44

Dnes jsme si nečekaně užili dětský den v naší komunitní kavárně, nejprve si děcka nechala pomalovat obličeje, pak se bavili u stanovišť a nakonec jsme zůstali dvě hodiny po konci programu, než zavřela i samotná kavárna. Kromě těch našich dětí, kamarádů (i bývalých) ze školky jsme si pořádně popovídali i my dospělí, bylo to naprosto báječné odpoledne.

Vtipná byla Šárka s jednou Rosťovou spolužačkou (po prázdninách spolu budou holky chodit do školky), měly nějakou neshodu, dupaly na sebe nožkama a šermovaly si navzájem prsty před obličeji. Když došlo na loučení, tak Šárka povídá: "A zítra budeme kamarádky!" Na což jí Alžbětka odpověděla: "Tak jo, tak ahoj!"

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 01. června 2025 08:09

Nevíte prosím někdo (dovolím si vyvolat Len), jestli mezi dětskýma preventivníma prohlídkama u zubaře musí uplynout alespoň 6 měsíců, aby to bylo pro pojišťovnu ok, nebo můžeme přijít i o trochu dřív? Nějak se nám to pořád šoupe a v zimě se to už moc blíží k Vánocům a v létě do prázdnin, ani jedno by mi nevyhovovalo...

Online Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 01. června 2025 10:01

Anema u nás objednat dřív nejde...ale aktuálně máj objednací lhůtu přes 3 měsíce, takže budem rádi, když se vejdem do roka 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2025 10:05

Potrefenáhusa nás objednávají vždycky rovnou po prohlídce, jinak bysme taky chodili tak jednou za rok. Ale je to klidně o týden dva dřív, bych řekla Anema 

Online Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 01. června 2025 10:20

Evaeva to je nejlepší a u nás to bohužel nedelaj. Vubec ta recepce je tam uplne wtf (Pekárek ve Strašnicích) 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 01. června 2025 14:36

Evaeva děkuju, to ráda slyším, že vás sami objednávají i dřív.

Potrefenáhusa nám se zatím podařilo nabrat víc než půl roční zpoždění u starší, 6. narozeniny měla nedávno a poslední volnou kolonku má u 5,5 roku... Mladší je zatím pozadu o 4 měsíce. Ale i proto bych byla ráda, kdybych nemusela těch 6 měsíců přesně dodržovat, aby to dál a dál nenarůstalo.

U nás se objednává online a právěže jsem je objednala a až pak se podívala, že je to jenom 5 měsíců a 3 týdny od posledně... No, ten termín mi hodně vyhovuje, rušit se mi to nechce, tak to zkusím a uvidím .

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 01. června 2025 16:37

Anema oni by se podle me ozvali sami, protoze ja sem se takhle objednala presne asi o 14 dni driv a volali mi, ze to teda nejde a ze mi daj jinej termin. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 01. června 2025 20:22

Anema Není to problém, minimální odstup prevencí je 3 měsíce (u dětí), aby je proplatila pojišťovna. U dospělých pak 5 měsíců. 

Což mi připomíná, že jdu napsat kamarádce, ať nás objedná na prevenci. Moje dítě je největší kovářova kobyla, zápis do zubního průkazu zapomenu skoro vždycky.

Offline Lenka980
příspěvků moje polička 01. června 2025 21:31
Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 01. června 2025 22:14

Poradte mi prosím dárek pro kluky, 8 let a 5 let. Lego ne, společenské hry taky, sport nějak více také nedělají. Takže nevim no:D. Nějakou drobnost a fakt nevim. Věci do bazénu a nějaké vodní hračky jsme kupovali už minule, takže nevim no:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2025 22:19

Karja nějaké pokusy, pěstování krystalů. Nebo encyklopedie. Jestli sport nedělají, ale rádi se hýbou na zahradě, tak nějaké pálky, petanque, severské šachy nebo tak něco. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 01. června 2025 22:26

Karja knížku taky ne? Dogmana, minecraftove komiksy atd?

Já mám uložené jako tipy teď nějaké sady od Albi V plechovkách.

Děsivé oči

Super sliz

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. června 2025 22:27

Karja nezbieraju pokemon karty? Inak u nas ma vzdy uspech hotwheels auto, aj ked je tisicpatstostyridsiate druhe :) Maju tiez 8 a 5.

Alebo oblubene su penove lietadla na hadzanie, ale najlepsie su tie s plastovou kabinou, lepsie lietaju. Maju to takmer vsade.

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 01. června 2025 22:33

Evaeva Jojo, už jsem na to přišla, koupim molky, ted je má neteř a jako hrajou to tam furt. Já právě o nich nic moc nevím, jestli sbírají ty kartičky, nebo s čím přesně si doma hrají, ale jsou takový živější, že právě pokusy, nebo tvoření, myslim, že to by doma neskončilo dobře.