Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 30. června 2025 14:53

Evaeva to je ale ideál, ja som myslela skôr, ako koľkokrát čítam, že sa starí rodičia nevenujú, dajú im jesť nevhodnú stravu a tak. Výlety sem tam robíme, ale mali to od nás neočakávajú, v to to si užijú nadmieru s rodičmi, oni skôr chcú ten kľud a pokoj. Ako hojdanie v sieti, upecenie buchty, zaviezť na futbal, prísť fandiť na futbal, oberať čerešne priamo zo stromu a bez rebríka, a s mladým tak e v noci pozerať horor

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 30. června 2025 14:53

Ja musim do debaty pridat, ze velmi ocenuju, ze dcera je ted prave na ceste k mori s prarodici. O prazdninach o ni zajem maji obe strany, ale je to vykoupeno tim, ze jinak jsme na vsechno s muzem sami a nemame pomoc ani na vyzvednuti ze skolky.

Offline Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 30. června 2025 15:24

Já měla pomoc ve smyslu vyzvednutí ze školky a dovedení domů naposledy někdy ve staršího prostředním školkovém ročníku, takže tak před čtyřmi lety, nějaké pobyty u babičky nebyly nikdy, spaní u babičky jedinou noc za téměř 9 let. Naopak se pomoc čím dál víc překlápí směrem od nás k prarodičům, teď už teda jen k tchyni, která aktuálně bojuje s lymfomem. Člověk si prostě zvykne, že žádnou pomoc nemá, a zařídí se. Od září začnu s Viktorem dojíždět na nějaké speciálně-pedagogické programy, takže R. nafasuje chytré hodinky, klíč na krk a děj se vůle boží. Bojím se, Kbely nejsou žádná provozuprostá lokalita, a zrovna kolem jeho školy vede frekventovaný tah na Brandýs. Ale co se dá dělat. On se na to naopak velice těší.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 30. června 2025 15:29

Pinot Noir bude tretak? Dcera se taky těší, nicméně bude teprve druhacka a já to asi nedám...

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 30. června 2025 15:30

Pinot Noir Já myslím, že Ríša je už šikovný a že doprava není už to hlavní riziko, co by mu mělo vadit. Spíš bych se právě bála někde na vystrkově nebo v nějakých prostě v nějakých podivných lokalitách. Držím moc palce, at to šlape;)

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 30. června 2025 15:33

rasaNori Tak u vás musí jet dopravou docela daleko co? Já teda nepustím druhačku ani přes vesnici domu, k babičce jo, tam to má přes dvě silnice a pak po chodníku. Ale k nám ještě ne. Chybí nám tu chodníky a lidi jezdí jako prasata, a k jedné křižovatce bych ráda od starosty dostala návod, jak se má jako přecházet, mám co dělat i jako dospělá, když jdu s děckama. 

Offline Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 30. června 2025 15:38

rasaNori jj, třeťák. V druhé třídě nechodil nikdo sám, kromě kluka, který bydlí přímo u té školy. R. byl za hrdinu, když začal ráno sám vystupovat z autobusu a došel do školy, muž v autobusu zůstal a pokračoval do práce. Takže u druháků to obvyklé není, no. Ale na nějakém setkání s vedením školy na podzim říkala ředitelka, že během třetí třídy začínají postupně děti chodit samy do školy a ze školy, my rodiče druháků jsme se tehdy křižovali, že jako nikdy, no ale realita taková asi je, už k tomu směřujeme taky. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 30. června 2025 15:39

notna joo něco jako: tady zase nuda, samé jedničky.. tak jsem začla nosit trojky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2025 15:52

Janulik03 no víš co, když je tchýně každý den ze svého popudu bere ven nebo za námi přijde na hřiště (tj. hlídání nepotřebuju) a vždycky kromě koláčů dovalila i lízátka a pytlík bonbónů, muž s ní řeč hodil. Ale jinak samozřejmě (do určité hranice) pravidla určují prarodiče, když si děti berou, to je jasné 

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 30. června 2025 15:55

Tak ja do debaty prispeji tim, ze o vikendu u nas byla tchyne. Holky videla asi po dvou mesicich, Celou dobu jsme poslouchali, kde byla na dovolene, kam se jeste do konce roku chysta. No a pak to uzavrela tim, ze rekla holkam: " ja jsem vam vlastne slibovala prazdniny, co? No letos mi to asi uz nevyjde, to je hrozna skoda."

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2025 15:56

Pinot Noir syn se bojí chodit sám do domu, ale jinak chodí sám už v první třídě. Ale samozřejmě je to jiné, když tu na něj čekám. Jeho kamarád taky chodí sám a jejich o dva roky starší ségra vyzvedává občas třetího sourozence ze školky Ale doprava tu moc není no. Jsou tam u vás semafory na té hlavní? S nimi bych se nebála, ve třetí třídě to Ríša určitě zvládne. V naší škole už ve čtvrté není družina a musí to nějak zvládat všichni.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 30. června 2025 15:57

Pinot Noir myslím, že třetí třída v pohodě. U nás v první třídě nic, to si chudák malý vesničan zvykal na samotný pobyt a pohyb v Praze. Ve druhé třídě první samostatný pohyb, vedoucí jednoho kroužku je vyzvedával v družině, po skončení pak většina šla s rodiči, moje dítě šlo samo za mnou do práce (já odejít nemohla, takže když chtěl kroužek, musel se otrkat), třetí třídu už jsme směřovali k tomu, že si sám dojede do ddm na vybrané kroužky, to je 4 zastávky tramvají. Přesně nafasoval chytré hodinky, lítačku a klíče na krk a pokyn se hlásit. Postupem v průběhu roku i začal jezdit občas sám domů, příp. do školy, když jsem tu byla sama s nemocným malým, prostě jsem ho posadila na příměstský bus, co jede 25 minut do Prahy, zbytek ke škole zvládne tramvají, opačný směr už má natrénovaný jako mazák. Přijde mi důležité těm dětem postupně přidávat na odpovědnosti a podporovat je v samostatnosti. V září ho hodlám zapsat jako odpovědnou osobu pro vyzvedávání bráchy z družiny, který jde do první třídy. Jestli na realizaci najdu odvahu, se ještě uvidí každopádně věřím, že to Říša dá v pohodě.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 30. června 2025 15:58
Reakce na monis:

Tak ja do debaty prispeji tim, ze o vikendu u nas byla tchyne. Holky videla asi po dvou mesicich, Celou dobu jsme poslouchali, kde byla na dovolene, kam se jeste do konce roku chysta. No a pak to uzavrela tim, ze rekla holkam: " ja jsem vam vlastne slibovala prazdniny, co? No letos mi to asi uz nevyjde, to je hrozna skoda."

​tak to je strašnej úlet

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 30. června 2025 15:59

Evaeva tak lizatka a podobné "dobroty" som myslím že ani nikdy nekúpila. Nutelu áno, plním ňou palacinky

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 30. června 2025 16:00

Pinot Noir tak to je R frajer, on to dá. Ale je to náročné ho nechať 

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 30. června 2025 16:02

Malenge ja si to vsechno ukladam do slozky Forever a pak to v prihodnou chvili ozivim. Ja nezapominam

Offline Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 30. června 2025 16:05

Evaeva tak ono to docházení do velké školy, kam jdou ráno doslova proudy dětí všech věků ze všech ulic a po škole zase opačným směrem, a je tomu i přizpůsobený provoz, policajti na přechodech, jak to vidím tady u základky, je trochu jiné, než u té naší školy, kde je dětí dohromady 60 z celé Prahy a Středočeského kraje, takže téměř 100 % dětí někdo doveze autem bůhví odkud. Ve třídě jsou jen 2 další kbelští, společnou cestu s Ríšou nemá nikdo a většina lidí, ani místních, vůbec nemá tušení, že v těch místech nějaká škola je. Takže celkově ta bezpečnost jak dopravní, tak aspoň nějaká pocitová, že se ty menší děti skupinkují, nebo aspoň jdou v závěsu za někým teoreticky známým, je tady nulová.

Offline Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 30. června 2025 16:06

monis ježiš, to je jak z nějakýho filmu

Offline Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 30. června 2025 16:07

Malenge já taky věřím, že to dá v pohodě, však on s tím nemá problém, to hlavně my, rodiče.

Offline Aranel
6639 příspěvků moje polička 30. června 2025 16:08

monis Ty vole!! Některý lidi si hodně nevidí do pusy.