Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8168 příspěvků moje polička 30. června 2025 22:57
Reakce na monis:

Pinot Noir Aranel ja uz jsem to presla bez komentare. Po jejim poslednim zaseku mne uz nic neprekvapi. To prisla s tim, ze nutne potrebuje sparing na svoji druhou dovolenou a ze by bylo fajn, kdyby s ni jel sambo. Takze ja budu tyden sama s dvema detma bez auta a oni se budou rekreovat. Pro kontext dodam, ze my jako partneri jsme spolu nebyli sest let sami na dovolene, protoze nemame hlidani na dele nez pres dve noci max. No tak vyreseno, alespon muz muze nekam jezdit bez deti, ale s matkou

​cože?! On s ní fakt pojede?!

Offline Tabea
8168 příspěvků moje polička 30. června 2025 23:12
Reakce na Tak Betty:

Tabea Určitě se nezeptala, ale vím, že by to uvítali. Oni trávili čas s vnuky rádi . No syna to nenapadlo.

​to je škoda, že ji nenapadlo mu to navrhnout...

My nic takovýho našim taky nikdy nenabídli. Táta by teda nejel nikam, děti chtějí být tam a navštěvovat prababičku a bratrance a máma si dovolenou v zahraničí taky líp užije s kamarádkou. 

V moji rodině (moji rodiče, tety/strejdové, moje babičky) vždycky hlídaly vnoučata. U jedny babičky jsme bývali ve čtyřech (nepamatuju se, že by měla kdy dovolenou, chodila na směny do kravína) u druhý taky tak čtyři, ale klidně i šest. Moje máma třeba odejde na pár hodin z práce, aby hlídala nejmladší vnouče a švagrová si mohla dojít k zubaři. Tři vnoučata bydlí kousek, tak ty si bere na víkendy (respektive dva starší) a moje si berou na letní prázdniny na dva týdny. Teď měly děti dvoutýdenní prázdniny, tak tam byly týden. Když jsem tam v pátek dovalila, tak tam byly i ti dva, co bydlí 20 minut cesty. 
Dokonce i moje babička pořád občas hlídá sestřenici děti. 
Z mužovy strany zájem není. Respektive loni páslo, že by tam mohli týden být. Děti vyvalený oči, protože je skoro neznají. Některý roky proběhne třeba jen jeden telefonát k narozeninám. Muž jim to chtěl dát befelem, pak tchyně říkala, že bych tam mohla být s nima. Nerealizovali jsme to. 

Offline Tabea
8168 příspěvků moje polička 30. června 2025 23:13

Karja co plánuješ uklízet?

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 01. července 2025 07:35

Tabea čoveče, nejsem na to zatím v náladě. Asi budu pracovat a pak normálně zevlovat. Potřebuji vyplejt zahrádku, ale to je tak na 6 hodin ale hned vedle za plotem jsou nějací dělníci, tak to mě od toho uchrání:D:D

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 01. července 2025 08:15

Tabea nepojede

Offline Aranel
6639 příspěvků moje polička 01. července 2025 08:29

Karja hlavně v takovým vedru nebudeš plejt, buď dobrá jako!!

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 01. července 2025 08:39

AranelRáno bych to dělala, to nejde jinak;)

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 01. července 2025 09:46

Když tak čtu o těch prázdninách u babiček v hromadné tlupě tak jsem musela taky zavzpomínat a podobně. Jestli si na něco z dětství vzpomínám tak na takové prázdniny, dvě sestřinec a bratranec co byli věkově nejblíž. Jinak máme v rodině hrozný rozptyl. Když jsem se narodila tak nejstarší sestřenice se už vdávala A teď moje dcera, aby něco podobného zažila s tlupou příbuzných tak jsem se nabídla mým synovcům (taky věkový rozptyl), že vezmu jejich děti k nám na chalupu. Dcera 11, jeden synáček od synovce 6 let a jeden 4. Dcera se neskutečně těší a já si říkám, jestli jsem se nepřecenila.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. července 2025 10:14

Je první v předsíni s batůžkem a obutý, přesně dle pokynů, a stejně nemůže jít s bráchy

Offline Makara
3660 příspěvků moje polička 01. července 2025 10:26

Evaeva

je na čase ho přejmenovat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. července 2025 10:27

Makara no to už dávno ale jsem zvědavá, až to v září bude naostro 

Offline Aranel
6639 příspěvků moje polička 01. července 2025 15:16

Mimochodem první dvě noci mimo domov dopadly dobře. Tu první spalo dítě tak, že jsem se asi po 6 hodinách vzbudila bolestí a jako poměr 4 dospělí na jedno mimino je tak akorát.

Chtěla bych tu taky mít ten obrovský ořešák a hrbolatý trávník pod ním!

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 01. července 2025 21:15

Ideme zajtra na dent.hygirnu po dlllhej dobe, tak očakávam veľa výčitiek a teda malý má viditeľný kaz, k zubárke máme ísť v pondelok. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 01. července 2025 22:10

Co je největší nevýhoda nošení dětí v krosně? Že vám ječí přímo do ucha. Po hodině volání "vidím hory! Tam je lanovka! Mami koukej, krava! Krava! Krava! Krava dve! Mami dalsi kravy! Mami vidim hory dalsi! Oo co?! To je krava? Mami co je to? Krava? Aha, krava zase! Mami hele! Strom! Mami strom hodne! Mami to je les? Mami cekej na me! Mamiiii" mi uz docela hrabalo

Offline Makara
3660 příspěvků moje polička 01. července 2025 22:26
Offline Tabea
8168 příspěvků moje polička 01. července 2025 22:26

MPLee moc pěkná fotka!

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 01. července 2025 22:31

Makara zvlast zoufaly volani, at na nej cekam, pres to, ze sedel v batohu, pobavilo nejen nas Ale pak jsem si musela jit zabehat bez sluchatek, jen do zvuku sumici reky, aby mi nevybouchnul mozek

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 01. července 2025 22:36

MPLee No, ale teda cíl výletu stál za to;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. července 2025 22:44

MPLee (to asi nepomůže je před tím trochu utahat, co?) Ale máte teda nádherně! A výhledy parádní.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 01. července 2025 22:52

Evaeva nepomuze. To se pak zmenil v negativistu roku "ja nemam kravy rad! Kravy! Ja vas nemam raaaad! Mami, nechci spinkat. Kravy fuj, nemam rad..." aby pak usnul, ale po 15 minutach byl v plne sile a zacal jecet "kravy!!! Ja rad kravy! Ahoj kravy!"