Tabea Určitě se nezeptala, ale vím, že by to uvítali. Oni trávili čas s vnuky rádi . No syna to nenapadlo.
to je škoda, že ji nenapadlo mu to navrhnout...
My nic takovýho našim taky nikdy nenabídli. Táta by teda nejel nikam, děti chtějí být tam a navštěvovat prababičku a bratrance a máma si dovolenou v zahraničí taky líp užije s kamarádkou.
V moji rodině (moji rodiče, tety/strejdové, moje babičky) vždycky hlídaly vnoučata. U jedny babičky jsme bývali ve čtyřech (nepamatuju se, že by měla kdy dovolenou, chodila na směny do kravína) u druhý taky tak čtyři, ale klidně i šest. Moje máma třeba odejde na pár hodin z práce, aby hlídala nejmladší vnouče a švagrová si mohla dojít k zubaři. Tři vnoučata bydlí kousek, tak ty si bere na víkendy (respektive dva starší) a moje si berou na letní prázdniny na dva týdny. Teď měly děti dvoutýdenní prázdniny, tak tam byly týden. Když jsem tam v pátek dovalila, tak tam byly i ti dva, co bydlí 20 minut cesty.
Dokonce i moje babička pořád občas hlídá sestřenici děti.
Z mužovy strany zájem není. Respektive loni páslo, že by tam mohli týden být. Děti vyvalený oči, protože je skoro neznají. Některý roky proběhne třeba jen jeden telefonát k narozeninám. Muž jim to chtěl dát befelem, pak tchyně říkala, že bych tam mohla být s nima. Nerealizovali jsme to.