rasaNori A nebylo to myšleno jako vtip? Dceři to občas taky na vysvědčení se samejma jedničkama někdo řekl. Já to vždycky považovala za otřepaný vtip. Popravdě dcera byla taková divoška, že bych asi pochopila tu otázku, i kdybych ji nepovažovala za vtip
Vůbec od těch, kteří znají dětství jejího otce ![]()
Vše o těhotenství a dětech
rasaNori to je dost hrůza, nemohl to být pokus o blbý vtip? To totiž dělá naše babička
a tváří se u toho tak, že dcera nepozná, že to nemyslí vážně. Nepoznala bych to ani já, kdybych nevěděla, že to tak nemyslí.
("Coooože? Ty máš jedničku i z matematiky??? Vždyť ti matika vůbec nejde a pořád počítáš na prstech!") Ha ha ha ![]()
Karja Nějaký příbuzenstvo to říkalo kdysi dávno i mě a byla jsem ta hodná, tichá a poslušná holčička. Ještě případně jestli mě to baví, takový nudný vysvědčení. No prostě sranda za každou cenu.
Karja držím ti palce s pobytem u babičky, mně řekla moje máma úplně vážně, že to máme teď blbý, když už v dnešní době nejsou takový ty babičky na venkově, ke kterým se posílaly děti na prázdniny ![]()
Mohučanka tak má pravdu, vid ![]()
Mohučanka no a my jí máme, my jí máme:D:D:D. Dvakrát vlastně:D
(Ale beze srandy už jsem přemýšlela, jestli můžeme tchýni s dětmi někam vyvézt, až bude v důchodu. Protože ona určitě ráda pohlídá, ale jen po dobu té práce, že jo. A kde jsou nějaké prázdniny pro rodiče?
To máme z toho , že jsme z jednoho sídliště)
Evaeva Mně by úplně stačilo hlídání po dobu práce! Prázdniny pro rodiče, teda jako dovolenou, absolvujeme 100% s dětmi, o ničem jiném ani neuvažujeme...
Evaeva Mne říkala kamarádka , že by ráda s vnoučaty jela někam třeba k moři. Hlídala je doma, no oni neměli úplně peníze aby to zaplatili.
To jsem si myslela, že syn by jim to mohl zaplatit. On je nadprůměrně výdělečný . Spokojenost mohla být na všech stranách .
Mohučanka ne, já myslela jako odpoledne po práci nemuset pár dní řešit děti. Ale samozřejmě hlídání během práce je super! Nemyslím si, že to budou celé prázdniny, ale třeba týden ona, týden mamka. My máme hlídače ochotné, ale zatím pracující. Asi dobře, že jsem to třetí dítě měla později, to už třeba někdo do důchodu půjde![]()
Tak Betty otázka je, jestli by si troufla sama (tchán se do toho určitě nepohrne). Zaplatíme (skoro), co budou chtít ![]()
Mohučanka Já to taky beru, jako nadstandard. Moji rodiče mi holky vyzvedávají ze školy většinou dvakrát týdně a pobydou tam nějaký čas odpoledne, než dopracuju. Plus vykryjí sem tam nějakou nemoc. Fakt díky za to jako. Vůbec si neumím představit, že bych měla dovolenou a poslala tam děti třeba i na jeden den. A to naši hlídají neteř, ale spíš si jí teda o své dovolené ještě vezmu já sem k nám. Musim si je šetřit:D:D
Evaeva Tak jako poslat holky k babičce na noc by bylo nejvíc nejlepší, ale to se zatím nikdy nestalo, i když babička bydlí o patro výš
natož na chalupu (do zoo, kina, na výlet dál než dvě stanice metrem... a nikdy obě najednou). Ale to (už) neřeším, jsem opravdu vděčná i za to, že babička je doma, když chodí dcera ze školy, takže nejde do prázdneho baráku, za doprovod do hudebky... Akorát když teď potřebuju pracovat, tak by se mi šiklo hlídání třeba 6 hodin v kuse, včetně podání oběda a vycházky, aby necivěla celý den na televizi. A to mluvím jen o starší, protože v červenci budou obě doma jen 4 dny a to holt nějak dáme a v srpnu školka funguje.
Karja třeba moje mamka s tímhle vůbec problém nemá. Kluky si bere na chalupu i za tím účelem, že my někam pojedeme. Ale pracuje, má spoustu dalších aktivit a ségra jí pořád dost potřebuje. Takže reálně tam kluci (bez mimina samozřejmě) letos budou dvě noci, protože nemá víc volné dovolené.
Mohučanka jo, to je jasný. To hlídání přes rok taky není špatný. Mně vždycky zajímá, jak to měli ty babičky, když ony měly malé děti. Naše mamka v podstatě pokračuje v tom, jak to dělala její mamka, tchýně na děti byla dost sama, tak se zase snaží nám to ulehčit. Ta je teda úžasná, klidně po cestě ze svojí práce vyzvedne tři vnoučata ve třech institucích a další dvě hodiny je hlídá.
Evaeva no moje mamka bohužel nepokračuje ve šlépějích mé babičky, protože u babičky na chalupě jsem trávívala (většinou i se ségrou) dost velkou část léta...třeba dva týdny v kuse, pak byla společná dovolená s rodiči a pak třeba ještě týden. Teď na tu samou chalupu jezdí moje máma sama.
Ale jak jsem psala, jsem fakt ráda, že jí máme doma, protože kromě toho hlídání je možné se s ní domluvit fakt skoro na čemkoli a stará se o mnoho věcí kolem baráku, jak je v důchodu, tak má na zahrádku čas a navíc ji to baví.
Evaeva moje rodiče to měli tak, že babička s dědou nás denně, fakt každý den vypravovali do školy. Naši chodili do práce někdy o pul 6. Já nemám vůbec žádnou vzpomínku třeba, že by doma ráno byla máma, že babička nebo děda nemůžou přijít. A ještě ně odpoledne po škole přišli třeba skontrolovat, když jsem nechodila do družiny. Já nad tím občas takhle přemýšlím, protože když k našim doklušu v 5 odpoledne pro holky, oni jsou z toho celý hin, jak jdu takhle pozdě, ale že by jinak abychom mohli pracovat celé uvazky museli doklusat v 6 ráno, to už jim nedojde:D
Evaeva my sme mali deti po roku a babička (moja mama) vtedy mala doma moju sestru s rodinou čo obnasalo dve deti. Tak tam sa nikto nepýtal či chce, alebo nechce, deti jej nechali a išli si po svojom. Takže my sme jej naše už nemohli dať, resp nechceli sme ju pretažovať. Takže sme si s mužom na to obdobie vybavili prácu na smeny, kde sme sa striedali a boli spolu o víkendoch. Keď už boli väčší, tak si ich bravali naši cez prázdniny to bolo také, že vypustili von a večer zahnali dnu.
Ale také to ako v dnešnej dobe, že sa deťom treba venovať, hrať sa s nimi, to nebolo treba, a priznávam úprimne, ze rada varujeme, ale nie podľa pokynov rodičov
Janulik03 zrovna mým dětem se moc věnovat nemusíš. Stačí jim dát klacek, strom a louži
Ale je fakt, že od našich očekávají nějaké výlety a tak, když jsou na té chalupě. Ale naši to s tím problém nemají, vždycky vymyslí něco, co vyhovuje i jim. (Oni jsou zvyklí takhle fungovat, ani sami se doma moc nezdržují
)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí