Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 01. července 2025 22:53

MPLeeježiš takovýho intenzivního chlapečka má kamarádka. Čtu si to a v hlavě mi jede ten jeho hlas a strašně se směju a tebe strašně lituju

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. července 2025 23:02
Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 01. července 2025 23:09

žluťásek v tomhle veku byla dcera uplne to same. Smali jsme se, ze ma slovni prujem a musi proste vyuzit, ze konecne umi mluvit. Tak ted do toho dorostl i mladsi kousek a je to husty Ale nekdy fakt sladky. I kdyz kdyz mi pak asi 5 minut halekal do ucha "mořská pana" v deseti variantach melodie a prizvuku, mela jsem chut skocit z nejblizsi skaly

je to s nima zabava. V mezicase jsme se zabavili 20 minutama hadanim, jake slovo zacinajici na "LA" ma na mysli 4 leta, aby se ukazalo, ze je to "Razítko"

Offline Tabea
8168 příspěvků moje polička 01. července 2025 23:12

MPLee no "lazítko" přece

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 01. července 2025 23:14

Tabeated uz je to jasny! To byla prvni napoveda, co nam dala "zacina to na LA..."

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. července 2025 23:16

MPLee a dceru už to přešlo? Protože tohle dělá starší, desetkrát za sebou zopakuje stejnou frázi nebo jen tak sedí a vykřikuje, povídá si úplně pořád... Ale nevyžaduje žádnou interakci. (Ne že by to teda stejně kolikrát nebylo na palici )

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 01. července 2025 23:19

Nase dítě bylo dneska na pětiletý prohlídce, před doktorkou nevydalo ani hlásku, takže má v kolonce "řečový vývoj přiměřený" hezky pěkně zaškrtnuto NE, pokračovali jsme na logopedii, kde byla nová tvář v podobě stážistky, tam ale aspoň občas něco zašeptala - si člověk nevybere, jestli slovní průjem MPLee nebo tohle

pak jsme ještě pokračovali do dětského muzea a tam už byla normální (curanky, bobky a prdy included) 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 01. července 2025 23:29

Evaeva jo, dcera mele furt, ale spis si zpiva a vymysli texty a neceka odpoved. On se klidne 10x za. Minutu zepta "mami co je to?"  na kazdou kravu/znacku/strom co potkame a po kazde odpovedi se jen uchechtne a jen se zepta znovu. Az po 120 vypenim, reknu, ze nevim a on mi rekne "krava prece, ty popleto!" 

Offline Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 01. července 2025 23:31

Potrefenáhusa promiň

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 02. července 2025 00:16

MPLee U ns ještě bylo "Co je to?" "To je kráva." "A proč??" A s krosnou ještě pořád nandavat a vyndavat.

Offline Tabea
8168 příspěvků moje polička 02. července 2025 06:04
Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 02. července 2025 08:32

Zina MPLee kamaradka vzdycky vzpomina, jak se dite neunavne ptalo Kam jde ten pan? Kam jde ta pani? Porad vymyslela Do prace, na autobus, nakoupit, venci pejska... po stopadesatem dotazu Kam jdou ty lidi? mela chut zařvat Do pr*dele, Pepicku, vsichni jdou do pr*dele!

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 02. července 2025 08:34

Kokoska tohle dělá mladší dítě a jeste k tomu roztáčí to A kdo to je? A proč ma kalhoty? A kam jde? A prooooč...? 

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 02. července 2025 08:40

Potrefenáhusa jo, a kdyz jsem rekla To nevim... tak taky zaznelo A prooooc?

Mam pocit, ze ty deti proste chteji drzet pozornost a v podstate je jim jedno, co jim odpovis, jen chteji konverzovat. Ale muj mladsi vnuk se nad odpovedi obcas zamyslel a zeptal se na neco dalsiho o te veci docela rozumne, to mu nebyly ani 4 roky a docela rada jsem si s nim povidala. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. července 2025 09:03

Kokoska jo přesně, starší chtěl akorát něco říct, odpověď ho zajímala málokdy. Mladší to nedělá, ani ho brácha moc nepustí ke slovu, ale mívá zajímavé dotazy. Třeba co je to čas? A fakt ho to zajímá.

Offline 999
19839 příspěvků moje polička 02. července 2025 09:05

Mě překvapuje, že vnuk fázi proč úplně vynechal. Začal mluvit ve větách během měsíce, pusu fakt nezavře, ale vystačí si sám :-). Takže spíš nahlas glosuje: Tenhle pán, ten jde asi za holkama, to on jim něco koupí, třeba dárek nebo buchtu a taky má hezký triko, zelený... proud řeči pokračuje a na konci řekne: viď, babi :-).

Offline Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 02. července 2025 09:28

999 naši kluci tuhle fázi taky neměli. Starší se ptal tak nějak rozumně, spíš co to je, na co to je, co se s tím dělá, jak, ... Ale měl vlastně období, kdy ho zajímalo, proč se něco nějak jmenuje. 

Mladší se ptá jak dlouho to bude trvat, kolik bude, až tam budeme, jak dlouho pojedeme, kolik zastávek to bude, kolik tam bude lidí, kolik písmen má to slovo, a doslova slovní úlohy, až se 18x vyspíme, budou pak narozeniny za jeden týden? apod. Odpovědi musí být přesné, na minuty, na jednotky dní, žádné asi, skoro, okolo, prostě pojedeme 49 minut, bude to 8 zastávek v autobusu, čtyři v metru a pět tramvají, počty zastávek bez tolerance, plus nezapomene důrazně připomenout, že jsem se v odhadu sekla. Takže možná je lepší proč + nezájem o odpověď.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 02. července 2025 09:36

Pinot Noir to je drsný! Mě opravuje syn jen s tím časem a je náročný na to myslet. 

Je za pět minut půl, musíme vyrazit. - Mami, je za šest minut půl.

Už hraješ půl hodiny, už to vypni. - jenom 27 minut, ještě mám 3 minuty.

Offline 999
19839 příspěvků moje polička 02. července 2025 09:40

Pinot Noir Uznávám, kývnout na viď, babi, je jednodušší ;-). Ale zase ti udržuje mozek v kondici :-).

Offline Manuka
658 příspěvků moje polička 02. července 2025 10:08

999 počkej to ještě přijde. Náš malý když mu byly 3-4 tak se vůbec na nic neptal, on jen konstatoval a ještě ozdrojoval (říkala babička, paní v obchodě atd). Příští týden mu bude 5 a už se teda ptá pořád až se z toho občas zapotíme. Kdo vyrobil klíšťata? Kdo do nich dal ty zlé bacily. Proč se nesmí šlapat na hrobeček? Proč je mi smutno po tobě a po druhé babičce ani né?