Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38931 příspěvků moje polička 24. července 2025 10:14

DruI no a nebo to je jak když člověk onemocní při dovolený, jak tělo zjisti, že muže konečně vypnout 

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 24. července 2025 10:17

Pinot Noir Potrefenáhusa ono totiz kdyz musis, tak to nejak das, protoze proste.. musis. ale to telo jede na dluh. jako urcite nejde o to dospat to zpetne:-)) ale bezny odpocinek po tom maratonu x let nespani proste stacit nemuze. muze to par mesicu trvat nez se telo zregeneruje - akorat bacha, pokud mu tech par mesicu clovek nedopreje, tak muze dopadnout jako ja s unavovym syndromem a pak je to na roky:-/

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 24. července 2025 10:33

viktorka_od splavu Já myslím, že si taky tělo musí zvyknout, že už zase může pořádně spát, že už nemusí být v neustálé pohotovosti na řešení nočních problémů.

49385 příspěvků moje polička 24. července 2025 10:38

DruI no jasne, to k tomu patri

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. července 2025 10:45

viktorka_od splavu a jak bys resila, kdyz clovek aspon jednou tydne treba nespi vubec nebo tak tri hodiny prerusovane? V prubehu desitek let. Nebo ma nocni/denni smeny (to osobne neznam).

Ja mam ted obdobi kdy se maly budi docela casto. Spim kolem 5-7h prerusovane (nekdy min, nekdy k 8h), nekdy jen tri buzeni, nekdy treba 6. Vetsinou o vikendu mi manzel maleho vezme rano na dospani. Ale zatim se citim docela cerstva. Chlap to nedal po tydnu a odstehoval se . No a v tom porovnani prave vidim, jak strasne spatne snasim ty 24h sluzby, i kdyz muzu, nespim. Pak se to druhy den snazim prekonat, ale vetsinou jsem vytuhla pres den. S detma to ale bude nerealne si jit jen tak lehnout. Proto vubec nechapu lidi ve smennem provozu. Navic doma se po me nechce zadna intelektualnejsi cinnost, funguju v noci na autopilota. 

Offline Potrefenáhusa
38931 příspěvků moje polička 24. července 2025 10:50

Jos ja myslim, ze ted příroda pracuje pro tebe, ze s tema miminama a vším tim kojením a chováním se vyplavujou hormony, který pomahaj k relaxaci matky, i kdyz nespí. Ale neni to bohuzel nekonečný 

49385 příspěvků moje polička 24. července 2025 10:52

Jos hele ja to nijak neresila, proste se to stalo. do te doby jsem si myslela, ze jsem nesmrtelna. no ted vim ze proste na smeny pracovat nebudu, mimino uz taky mit nebudu, takze v poho. byt lekar tak proste prejdu na ambulanci, ne protoze "se mi nechce", ale protoze to nejde. jsou samozrejme lidi kterym ten motor vydrzi frcet do smrti, ja se akorat smirila s tim, ze ja to nejsem.

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. července 2025 11:01

Potrefenáhusa to mas asi pravdu. Za rok budu mluvit nejspis jinak. Doufam, ze spis mimino zacne lip spat. 
viktorka_od splavu Chapu. No muj obor ambulantne bohuzel delat nejde, ale sluzby omezit muzu, coz pravdepodobne udelam. I ted jsem mela 2-3 mesicne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. července 2025 11:29

Jos třeba ne. Mně totiž to buzení zabíjelo vždycky, hormony nehormony. Je teda pravda, že když se ráno vstává až třeba v půl osmé, tak to dost pomůže. Starší vstávali maximálně třikrát za noc a byla to rychlovka. Mimino spí hůř, je to na delší lokte, s ním jsem byla suverénně nejunavenější. Do teď má na kontě pár nocí, kdy se vůbec nevzbudil. Straší spali v tomhle věku převážně celou noc.

Offline Aranel
6641 příspěvků moje polička 24. července 2025 11:44

Evaeva Tak naše dítě začalo na 50. a pořádně do toho šláplo

Offline Aranel
6641 příspěvků moje polička 24. července 2025 11:47
Reakce na Potrefenáhusa:

Jos ja myslim, ze ted příroda pracuje pro tebe, ze s tema miminama a vším tim kojením a chováním se vyplavujou hormony, který pomahaj k relaxaci matky, i kdyz nespí. Ale neni to bohuzel nekonečný 

​Určitě, já se i sama probudím, když náhodou v noci potáhne dýl. Plus mě pak už bolí prsa. Ale teď se celkem držíme na dvou nočních buzeních, to je snesitelný.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 24. července 2025 12:15

já jsem ted taky nějaká unavená a také to připisuju tomu nicnedělání a takové zvýšené pohodě. Ale jako ten odpočinek, kterého mám ted dostatek tomu zatím moc nepomáhá, že by mě to nějak nakoplo:D:D:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. července 2025 13:28
Reakce na Aranel:

Evaeva Tak naše dítě začalo na 50. a pořádně do toho šláplo

Prsa si zvyknou/ okolo toho 3. měsíce se ta produkce zase mění 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 24. července 2025 13:30

Ha, mám dotaz do plena, na dětské židle s podnožkou.

Googlem, googlim, ale nějaké recenze nemam. Tak neviděl jste někdo tyto zidle nebo nezkoumal to nějak víc? Jde mi o ten typ podnožky.

U té první si říkám, jestli to není moc vysoko a nejde to niž, takže to bude za chvíli k ničemu a te druhé to zase nejde polohovat, takže to je asi k ničemu celkově.. Ikeackou jsem zavrhla, našla jsem názory, že z toho děti poměrně brzo odrostou, a moje děti jsou docela vysoké.

Offline Aranel
6641 příspěvků moje polička 24. července 2025 14:03

Karja Já myslím, že zaprvé regenerace chvíli trvá a zadruhé jsou docela únavný teď ty změny počasí.

A ty židle mi připadají takový fórový že malý děti by spíš měly sedět na tom Stokke typu ještě. (Btw. nám takový židle tatínek vyrobil doma, dávno, před Kuvajtu napadením, ani nevím, jak na ten tvar přišel nebo kde to viděl. Tak třeba by se děda nechal přemluvit...)

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 24. července 2025 14:07

Aranel Bohužel no, tu dřevěnou rostoucí židli s podnožkou máme, ony jí nazývají za miminovskou a odmítají v tom sedět, jedna jako druhá. Takže i když jim to dám ke stolu, normálně si to vymění za tu v kuchyni. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. července 2025 14:08

Aranel ta rostoucí je k pracovnímu stolu trochu pitomá, že se dítě samo nepřisune. Já myslím, že nejlepší je rostoucí stůl a další v pořadí je něco takového jako dala karja. Rostoucí je dobrá k jídelnímu.

Offline Aranel
6641 příspěvků moje polička 24. července 2025 14:08

Karja No jo, zapomněla jsem, že jde o specifický typ náročných klientek!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. července 2025 14:10

Karjau nás zas bude problém se zbavit těch dřevěných cca za rok bude třeba to posunout a už teď vidím, že to bude boj.

Offline Potrefenáhusa
38931 příspěvků moje polička 24. července 2025 14:18

Evaeva ja ty Stokke židle nenávidím, jak to furt stehujou po kuchyni a mlatej s tom do jinyho nábytku, furt mi někdo strká do cesty nějakou pitomou židli!!!!

a k výměně (koupila jsem druhou z druhý ruky, na kterou nešly dát ty doplňky pro mimino a pro batole) posloužilo nový fancy růžový polstrovaní  (ale bylo ji 2,5 )