Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Aranel
6643 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 11:46
Reakce na Manuka:

Kdysi jsem se s dcerami trochu přetahovala názorově ale ve chvíli kdy se jim narodily děti, fakt od prvního momentu vycházíme výborně. Já s nadšením objevuju vymoženosti a nové pohledy na výchovu dětí. A ony zas když to nefunguje hledají radu u mně. Umíme dělat kompromisy a nejdeme proti sobě. Taky to teď pro mě je vztahově snad nejhezčí období. 

​Mně se tohle taky s maminkou stalo a jsem nadšená. Ze začátku nějaký rady byly, teď už si vnoučátko jenom prohlížejí jak svatej obrázek, maminka mu zpívá písničky z večerníčků, tatínek ho oddaně drncá v kočárku pod ořechem

S tatínkem je to vůbec skvělý. Nikdy, nikdy neřekl ani slovo k tomu, že má dvě dcery. Ale myslím, že vnouček přišel jako dar z nebes a že mu bude úplně nejlepší dědeček.

... tchyně naopak na každý zabrečení říká něco jako: "Teda vy ho trápíte! Rodiče tě trápěj, viď?", a když se mu začneme věnovat, zase se kolikrát dozvíme, že s ním děsně naděláme. Tak aspoň to s tím trápením jí muž zakázal. 

stes Janulik03 Já myslím, že tady od začátku nic nebylo mířeno proti babičkám jako živočišnému druhu spíš že jsou prostě různý. Některý úžasný!!

Offline Aranel
6643 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 11:48

Evaeva Jako moje babička by mi taky něco radila, ona ostatně léta pracovala jako dětská sestra. Ale sama k tomu říká, že už se všechno změnilo. (Častému kojení se podivuje, ale snažím se moc si to nebrat.)

Offline Manuka
658 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 11:52

Myslím si že hodně kazí vztahy právě ten způsob jakým mezi sebou komunikujeme. Dávám si pozor aby dcery nikdy neměly pocit že nad nima potřebuju zvítězit nebo takové to vidíš já ti to říkala apod. Smutné je že já jsem takové zázemí kdysi neměla. Máma byla sice hodná ale měla v té době jiné těžké starosti a mě do života silně zasahovala o 10 let starší single sestra. A já si to nechala líbit protože jsem měla dvojčata ve dvaceti a manžela na vojně. Byla jsem vděčná za každou pomoc ale neuvědomovala jsem si jak mě to ničí. Nic jsem nikdy neudělala dobře....

Offline Aranel
6643 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 11:55

Manuka no právě, člověk je nejistej dost sám o sobě (i když už mu není dvacet) a fakt nepotřebuje rozrejvat ještě od nejbližšího okolí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2025 11:58

Aranel ono fakt záleží, jak se to podá. Mně babička spíš říkala, jak to bylo tenkrát, jak poprvé viděla mamku bez zavinovačky až doma a všechno jí musela naučit tchýně, přitom se bývalo v porodnici 14 dní... Jak co dělala ona, všechny ty vodění za ruce a posazování a tak. Občas nějaká rada proběhla, ale netrvala si na svém. S takovým přístupem nemám sebemenší problém a klidně ty rady přejdu. Je taky pravda, že u nás pořád byly nějaké děti, tak bylo možné sledovat postupný vývoj rad odborníků

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2025 11:59

Aranel to je pravda s tou nejistotou. Ono to v něm i pak víc vrtá než když si je jistý v tom, co dělá.

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 12:01

Aranel ja viem že to nie je žiadny pranier, ono sa vždy lepšie vypichne to zlé to dobré už sa málokedy spomenie. 

Moja dcéra by určite tiež vedela prispieť sťažnosťami, o Tom niet pochýb 

Offline stes
9319 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 12:04

Aranel ani jsem to tak nebrala...spíš ze jsem koukla do diskuze kam nikdy nelezu a tam jelo tohle téma...ono kdyby sem psala dcera, tak se asi taky dozvím,co nechci

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2025 12:06

Janulik03 každý si má na co stěžovatty bys určitě taky něco našla. Ale jsem si jistá, že to nepřekročí tu mez, aby tě mohla hodnotit jako dobrou babičku. Je vidět, že svojí rodinu miluješ, nemáš potřebu kohokoliv předělávat nebo tak něco.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 12:06
Reakce na letfenixa:

Kan ono je to aj tónom. Od mamy počúvam len rozkazovaci a 'musíš!' Ťažko sa s ňou funguje.

A ja ťažko bojujem so sebou, aby som to nerobila malému. 

​Jo ten tón je taky důležitý, prostě nějaká informace o pracovním postupu, žádný poučování. Ono vlastně i školství je taková přehlídka nevyžádaných rad. :D:D 

Já mít teď babičku naživu, tak si k ní sednu a fakt budu poslouchat co mi říká, protože ona měla recepty jen v hlavě a není rodinné setkání, aby se sestřenice nedohadovaly nad piškotovým těstem, paštikou a čalamádou od ní. Jo a Vánočka, ta nás dere všechny, ona měla ten proces zadělávání prostě jinej a v tom je ten fígl, krom mlíka od krávy a domácího másla. 

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 12:10

Evaeva ooo to ja by som si toho našla. Ale na kritiku mi stačí muž, ten je asi dostatočne imúnny

Keď som videla fotku z toho drogového bordelu v sťažnostiach, myslela som že to je záber mužovho priestoru dielne, až na striekačky. To je neskutočný bordelar, a za tých skoro 40 rokov som si nezvykla, ani ona sa moc nezlepšil 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2025 12:11
Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 12:12
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 12:12
Reakce na stes:

Aranel ani jsem to tak nebrala...spíš ze jsem koukla do diskuze kam nikdy nelezu a tam jelo tohle téma...ono kdyby sem psala dcera, tak se asi taky dozvím,co nechci

​Haha, moje děcko by mi to řeklo na férovku a já nemám problém jeho názor respektovat. Prostě co jsme si vychovali, to máme. :D

Offline Aranel
6643 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 12:13

Evaeva A to s tím postupným vývojem rad mě zas uklidňuje, že děti toho dost přežijou!

Online Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 12:13

Kan zas zavařování a recept na vánočku jsou takovy min ožehavý témata než peče o kojence a výchova batolat (asi teda taky jak kde)

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 12:14

Kan Ano, a taky záleží, zda ti ta osoba sděluje i něco jiného. Jestli je to 90procent běžných ruznych sdělení a pak ty rady nebo jestli je to bohužel naopak..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2025 12:17

Aranel to víš, že přežijou

Offline Aranel
6643 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 12:17

Karja Jako když se normálně bavíte a pak řekne "a já bych mu dala čepičku", tak je to celkem v pohodě.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 12:34
Reakce na Potrefenáhusa:

Kan zas zavařování a recept na vánočku jsou takovy min ožehavý témata než peče o kojence a výchova batolat (asi teda taky jak kde)

​Já znám z vyprávění, jak se dokážou dvě generace pohádat u vánočního cukroví skrz poměr cukru a másla. A ještě používání rumu.