brrr Tabea máte pravdu s tou autosedačkou, věková hranice už neplatí, je nahrazena tou výškou/váhou, což samozřejmě dává větší smysl než věk. My auto vůbec nemáme, máme doma v Praze autosedačku pro případ potřeby. Syn zatím ani zdaleka nesplňuje ani jednu z požadovaných hranic pro jízdu bez sedačky.
Vše o těhotenství a dětech
žluťásek ono to s you výškou na těch 12 let u průměrných dětí akorát vyjde. Vytáhla jsem si sešit s preventivkama, jsou tam růstový grafy. 50. percentil je 36kg v 11 letech.
Já teda u desetiletého vidím, že ta sedačka do 12 let udržitelná není. Mají ji oba na cesty po dálnici, ale po městě a na kratší vzdálenosti podsedák. Syn je ve fotbalovým týmu skoro nejmladší. Jsou tam i dvanáctiletí. Trvání na autosedačce by znamenalo, že bych ho na každý zápas musela vozit sama, protože už měl spoluhráč před ostatníma řeči, že si nosí podsedák, když ho beze někdo jiný. Já byla u toho a klidně mu to vysvětlila, že řidič by dostal pokutu, kdyby ho vezl bez podsedáku, ale synovi to bylo fest nepříjemný. Že bych ho někde předala i se sedačkou si neumím představit ani logisticky. Zrovna tak bych nikdy nemohla vzít s námi autem cizí dítě, kdyby nemohlo sedět na podsedáku. Safety first, ale s rostoucím věkem dítěte a např. sportovníma aktivitama to má svoje limity.
Tabea ja sem z tohodle duvodu proste koupila druhou sedacku, abych mohla vozit jiny deti. Nebyla to zadna zavratna investice a zaroven je sklapeci, takze se da v pohode strcit do kufru.
I kdybych ještě jednu sedačku koupila a vozila ji s sebou, tak ji k těm dvěma sedačkám stejně už nenacpu.
Je pravděpodobný, že bych to jako matka malyho jedináčka viděla stejně jako ty, ale moje situace je jiná.
Mimochodem mám pocit, že moje okolí tady sedačky extra neřeší, na první dobrou mě napadnou tři rodiny, kde klidně vlastní dítě nechají po městě jet bez sedačky/podsedaku. Ta jedna to po mně chtěla, když byly dítěti tak 4, druhá 8. Nevzala jsem je. A nejsou to zadny socky. Třetí vezla moje dítě (a myslím ještě jedno další) bez sedačky. Zjistila jsem to zpětně.
Tu sklápěcí máš cybex?
Jako obtížná generace a babička sem nelezu,ale už druhou noc jsem vzhůru od 3, tak proto....a musím říct,že fakt, že se mnou mluvi všechny děti s rodinami a vnoučata nám půjčují, ne-li cpou a ta jsou u nas ráda, je teda pomalu zázrak. A jezdíme všichni cca 15 osob jednou ročně na prodloužený víkend. To je na mě teda moc,to přiznávám a příliš se na něj netesim na rozdil od deti a vnoučat.
stes tiež som túto noc nemohla spať. Možno aj moja dcéra sa niekde s kamoškami sťažuje na nás, ako by sme mohli niečo robiť lepšie, viac sa venovať, ale tiež dúfam, že by mi to povedala. Sú chvíle kedy musím zaťať zuby, myslieť si svoje, verím že aj druhá strana to tak má.
Generačné strety budú vždy,niekedy nervy pracujú, keď niet snahy to zmeniť, ustúpiť zo svojej "pravdy" je pre niekoho nepredstaviteľné.
Nesmierne by mi bolo ľúto, keby som vďaka svojej alebo mužovej tvrdohlavosti prišla o možnosť byť s rodinou. Aj keď teraz je aj u nás pomenej, práca, čas tráveny s kamarátmi, nestretávame sa už tak často.
Janulik03 zrovna ty si myslim se venujes az az.
Já jsem další, kdo dnes v noci blbě spal, a tak se mu spousta věcí honila hlavou :-). Já chtěla být babička už dávno, tak nějak jsem tiušila, že to bude to nejlepší, co mě může potkat a ono to překonalo moje očekávání :-).
Kokoska ono to asi každý vidí zo svojho pohľadu, dcéra by to videla možno inak, viac času, alebo ako navrhla, spoločná dovolenka, len to by nebol dobrý nápad. Oni preferujú oblasti ako Dubaj, Oman a pod. Tam by ma slahlo po dvoch dňoch. Ale deti milujú naše výbehy na výlety, teraz sa chystáme na vyhliadkovú plavbu loďou v Piešťanoch, neskôr splaviť na pltiach rieku.
Janulik03 mam stesti, ze vztahy s blizkou rodinou mame stran vnoucat nekonfliktni. Mama je asi lepsi babicka nez byla mama a tchyni mam zlatou
. Tchan je taky strasne fajn a jen me mrzi a mrzet bude, ze tatovi vnuk moc nerikal. Porad mel neco dulezitejsiho na praci nez s nim travit teochu casu. Byl ale zkratka takovy, se mnou to nebylo jine a velky zajem o me zacal mit az tak kolem puberty. A u nas doma byla vzdycky italie, ale stylem v sobotu se postekame hned rano a pak zasedneme k obedu jako nic.
Musim ale rict, ze starsi generace do vychovy nijak nezasahuje. Snad jen mama je prilis benevolentni a s tchyni mame nevyrcene pravidlo, ze v jeji domacnosti vladne ona. Pokud tam starsiho nechavam, nekomentuji a nedavam nwvyzadane rady. Ona se samozrejme ptala co a jak, je velmi opatrna, takze treci plochy nemame. Jsem hlavne rada, ze syn je u obou babicek vitany a zustava tam rad.
Janulik03 tak já samozřejmě zatím zuby často, někdy to teda taky pustím, ale snažím se a vyplatí se to. Tím nechci říct,že je furt pohoda, taky jsme měly s dcerou spory. Jsou témata, co jsou tabu.
Ako vo všetkých vzťahoch je základom komunikácia.
Vy, ktoré sem píšete o svojom babičkovani, ste rozumné ženy.
U nás je problém, že moja mama je riaditeľka zemegule a žiadna myslienka okrem jej nie je dobrá.
999 já po vnoucatech netouzila a ted si vnuka od dcery užívám na max, nejraději bych sekla s prací, dokud ho to se mnou bavi,protože na něj prostě cas nemám a síly taky ne,teda občas. Ostatní vnoučata jsou dál, takže ty nehlidame. Jsem z něho celá poprděná, no.![]()
stes To známe :-).
Jos ano, nám prarodiče do výchovy taky nemluví, i když vím, že lecos by řešili jinak. Jsou určité hranice, které nechci, aby přesahovali a zároveň jim můžu věřit, že by nepřesáhli a do zbytku jim nemluvím, když děti hlídají. Zároveň, když jsem tam i já, tak mám rozhodující slovo. Občas řešíme s tchýní přemíru sladkého, ale snažíme se spíš o nějaký kompromis než nějaký zákaz čehokoliv a vždycky se domluvíme. Řeší to i její dcera, takže to není nějaké naše přehánění. Ale to je celkem marginálie, když to tady tak čtu.
U nás je schopen hlídat i manžel, sice mu uvařit neumí, ale do restauce ho vezme :-). Jediné, z čeho měl hrůzu bylo, aby se mu nepokakal do plíny, to pro ně bylo hrozný. Teď už je to vyřešený, vnuk má zmenšovadlo na záchod :-).
Jos viem že si to písala , ale boli spolu aspoň ten krátky čas ![]()
Janulik03 Já si taky myslím, že jsou u tebe tvoje děti a vnoučata rádi a že se jim věnujete s manželem nadstandardně.
999 tak to taky zname![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí