Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 09:46

Já bych teda ještě k těm prarodičům řekla, že hodně záleží jak se chovají k vnoučatům. Se svými rodiči mám taky různé výchovné spory, ale jsem schopná se přes ně přenést, protože vidím, že vnoučata milujou a dokážou se jim věnovat a nikdy by jim vědomě neublížili. Bohužel tchánovci jsou takoví odměření lidé, kteří s vnoučaty interagujou deset minut a pak je pošlou ať si jdou po svém, mají představu, že děti by měli fungovat na povel a teda o těch tělesnejch trestech přímo před dětmi mluví dost důrazně a nahlas.

A teda jako uznávám, že naše děti jsou náročné a já teda nevím, za co může výchova a za co diagnózy, ale prostě všechny ošklivé poznámky na jejich adresu mě strašně ničí.

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 09:47

999 u nás je muž doma, tak hlavne s vnukom (13) trávia čas vozenim na tréningy a zápasy a s malou teraz býva často celé doobeda, alebo aj dlhšie. Hrajú kočky, jedia blbosti, variť vie, len nie popri nej

Offline Potrefenáhusa
38931 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 09:48

999 hele ja jednou videla v zoo takovy fakt vystajlovany lidi, nebyli to Češi, ale nejakej slovanskej jazyk, dvojice rodičů a prarodičů, všichni jak ze žurnálu Tommy Hilfiger a zatímco ženský staly venku před zachodem a povídaly si, maly mimino tam přebalovali (malinko neobratně) ti dva chlapi, ten jejich styling tomu výjevu dodával na dokonalosti 

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 09:55

DruI to mi je ľúto.

Sesternica na syna autisti. Teraz už je dospelý, ale ako dieťa ho sem tam dali na prázdniny k jej rodičom sem na dedinu. A starý otec nevedel pochopiť že je to choroba, že stačí tvrdá ruka a to prejde. Raz ho zatvoril do komory, vtedy zrovna prišiel niečo k nim môj otec a hrozne mu vynadal. Chlapca mu potom na prázdniny už nedávali, ale chodili s ním často, teraz si spolu úplne v pohode, chalan deda v rámci jeho možnosti miluje, dedo už dávno pochopil. Je z neho fakt šikovný mladý muž, sesternica ho od mala viedla k športu, behavala s ním kilometre, a začala sa venovať aj iným podobne postihnutým deťom

Som na nich pyšná 

Offline Manuka
658 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 09:57

Kdysi jsem se s dcerami trochu přetahovala názorově ale ve chvíli kdy se jim narodily děti, fakt od prvního momentu vycházíme výborně. Já s nadšením objevuju vymoženosti a nové pohledy na výchovu dětí. A ony zas když to nefunguje hledají radu u mně. Umíme dělat kompromisy a nejdeme proti sobě. Taky to teď pro mě je vztahově snad nejhezčí období. 

Offline 999
19839 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 10:19

Potrefenáhusa Dcera poprvé přebalovala vzhledem k okolnostem až 7 týdnů po porodu, takže do té doby jsme to my ostatní natrénovali, včetně chlapů :-).

Offline 999
19839 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 10:21

Manuka Já dceři nedala jedinou nevyžádanou radu a na ty vyžádané jsem odpovídala: Ježíši, zavolej kamarádkám :-)).

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 10:32

Musím říct, že mí rodiče jsou perfektní servisáci, mamka se stará o krmeni dravé zvěře, taťka o rozvoz. Ale už si s vnoučaty neumí moc hrát, přitom když jsme byly se ségrou malé, tak si s námi hráli. A taky jsou děsní generalové. Naštěstí kluci už jsou ve věku, kdy se umí ozvat a zabaví se sami. Takže museli nějak přežít ty první roky až desetiletí. 

Ideální dědeček je mužův tatínek, bohužel 400 km daleko. Ale ten jim chystá stezky odvahy, batolata houpe na  v x metrech na lezeckých stěnách, vyrabí ferraty, nechává je slaňovat v Písku z mostu do Otavy, atd.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 10:34

Nevyžádané rady chrlí mamka furt, to je nutné ignorovat. My se teda fest poštěkáme, ale v tomhle jsme italská rodina, za pár hodin je klid (a můžeme znova).

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 10:48
Reakce na DruI:

(...)

ale prostě všechny ošklivé poznámky na jejich adresu mě strašně ničí.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 10:56

brrr On bude asi problém v tom, co je nevyžádaná rada. Dělám teď dost věcí s mámou, zavařování, marmelády, sirupy a máma to ze sebe chrlí pořád, ale mně to přijde takové milé a starostlivé, jakože mi radí jak sestavit její starý odšťavňovač, co dělat, když to nepoteče, kolik šumu ještě sesbírat aby to bylo OK, to její želírování mi přijde jak raketová věda. Pořád mi říká, že se u práce musí přemýšlet, abych se nenadřela. :D Takže bych řekla, že záleží kdo ty nevyžádané rady poslouchá, já jsem dost otevřená a baví mě to. Pálavu moc nepiju, ale s mámou vždycky. :D :D Ještě nás čekají černice, ale to přijede švagrová s neteří, tak to bude další kolo rad, ale ony se teda ptají.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2025 11:05

999 můj táta přebalovat umí, minimálně ségru přebaloval běžně, ale do přebalování vnoučat se nehrneMůj muž to dělá od první chvíle, ale tchán podle mě v životě dítě nepřebalil, ani třeba chodícímu batoleti nenatáhl plenu. Ale i když vím, že děti úplně nemusí, ty jejich manýry, tak ty krátké chvíle, co s nimi tráví,vše jim věnuje, kope si s nimi a houpe je, i kočárek vozil.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 11:17

Kan Hele, myslím, že u nás je to dáno tím, že bydlí o patro níž, takže jsme v každodenním kontaktu i s radama. Spoustu jich odmávám, ale občas bouchnu.  Zkoušela jsem jí to vysvětlit i v klidu, ale nepomáha to. Vidím to tak, že to asi přežijeme. Já z toho v zásadě žadné ujímání nemám, v tomhle jsem dost splachovací, ale to rodiče taky (otec teda víc, tam jsme kopie).

Offline Manuka
658 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 11:24

999 přesně! Ono je to i tím že já si svých dcer fakt vážím. Obě dosáhly v životě daleko dál než já. I dětem se věnují víc než já jim kdysi. Našly si fajn partnery. Jen potichu šeptnu že jsou trochu bordelářky ale od puberty to ode mě neslyšely. 

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 11:32

mne maminka asi nejake nevyzadane rady davala, ale ja to absolutne ignoruju, beru to tak ze na vlastni rodice je clovek zvykly, tak to pousti druhym uchem

rozhodne nebyla jako jeji matka, ktera nasim prolizala lednicku a hledala potraviny s proslym datem spotreby

snad se doziju a nejaky to vnouce taky kapne, bylo by to hezky:-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2025 11:35

viktorka_od splavu ono asi záleží na míře. U nás je na nevyžádané rady expert můj táta, ale mamka taky občas nějakou měla. Ale je to v rozumné míře, myslím, že to dělá skoro každý. Ale když se to vyžene do extrému... Nebo rady od mojí babičky ohledně ponožek a oblékání celkově, tomu jsem se jen usmívala. I ona se tomu spíš smála

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 11:38

Kan ono je to aj tónom. Od mamy počúvam len rozkazovaci a 'musíš!' Ťažko sa s ňou funguje.

A ja ťažko bojujem so sebou, aby som to nerobila malému. 

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 11:38

Evaeva jj:-)

vzpominam spis na ty babicky, ty teda byvaly dosti chytry:-P co vse pry kojenec nutne potrebuje: caj, sul, cukr..  cokoladu dokonce

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2025 11:42

viktorka_od splavu to u nás naštěstí nebylo ani od mých babiček. Akorát údiv, že žijí jen z mého mlíka, že žádná kaše, Sunar, čaj, v dobrém, ona v souladu s tehdejšími trendy skoro nekojila.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 11:43

Manuka No tak to, že jsem bordelářka se od maminky dozvídám pravidelně :)