Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 18:10
Reakce na olte:

​a když dá dospělý syn otci pohlavek, tak je to v pohodě?

​Jako natáhnout svýmu tátovi.... dospělej chlap.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 19:16

žluťásek Tabea Taky mám za to, že to omezení je 150 cm a 36 kg. Mladšímu je teprve dvanáct a vůbec nevím, jak bych ho cpala do podsedáku, případně sedačky. Je vysoký jak průměrná žena.

(Tím nějak nekomentuju počínání žluťáskovic tchýně.)

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 20:23

KanDát pohlavek a natáhnout... Jako neprejmenovavala bych to, dost to posunuje významy, sic je blbý obojí. 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 20:34

Já jako přemýšlím nad nějakou poradnou nebo tak, ale chodila bych tam teda ja, ale nevím, co mi poradi Protože si neumím představit, že dcera tu silnou averzi nějak ztratí a zároveň zas chápu je, že chtějí vídat vnoučata, nemůžu přece říct kašlem na to, ahoj o vánocích.  Ale je to vlastně od těch 4 let jen horší a horší, když tam jezdím s nima nic to nemění, k nám přijedou dvakrát za rok a děti jsou stejně nalepeny na mě a jsou z toho jakoby dost nervózní. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 20:47
Reakce na Karja:

KanDát pohlavek a natáhnout... Jako neprejmenovavala bych to, dost to posunuje významy, sic je blbý obojí. 

​Myslíš, že tu ruku nenatáhl? Pro mě je strašný obojí, dospělej člověk by se měl ovládnout. Neomlouvala bych to, snad u toho nebyly ty děti.

Offline Makara
3660 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 20:52

Karja a malamala by tam byla? Sama? Ja vim, ze je to logisticky nesmyslný vozit na hlídání jen jedno dítě a druhý mít doma, ale přijde mi, že malamala je omezována nějakým problémem velké malé. Ten problém nezlehčuju a dítě bych nenutila, pokud by to nebylo nezbytně. Upřímně, nevim, co by ti poradili. Možná tak častější kontakt s prarodiči v domácím prostředí. Ale stojí ti/vám to za to? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 21:00

Karja jestli druhá strana nemá zájem cokoliv měnit, tak mi taky přijde poradna zbytečná. Co by to měli radit? Jak se přesvědčit dceru, ať se tam cítí líp a chce tam jezdit? Ty se tam necítíš dobře, sambo zřejmě taky úplně ne, tak osobně bych to nechala na té zdvořilostní úrovni vánoce/narozeniny. Třeba se to pomalu zlepší. Hlavně si myslím, že to jakoby není tvoje věc, měl by to řešit hlavně sambo, pokud chce. Ve spolupráci s tebou samozřejmě, ale vycházet to má od něj. Co ten vztah dceři přináší? O co přijde, když tam jezdit nebude? Že to jsou její prarodiče, je málo. Podle mně nepotřebujete poradnu, ale aby babička s dědou naslouchali dceři a vám rodičům.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 21:08

Karja A nějaké setkání na neutrální půdě? Třeba vyrazit párkrát společně někam na výlet? Třeba by pak velká malá byla ochotná se na ně dívat trochu pozitivněji?

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 21:14
Reakce na Evaeva:

ale aby babička s dědou naslouchali dceři a vám rodičům.

​Na to by právě byla dobrá ta poradna, řekla bych.

Ale tak já mám stran prarodičů taky máslo na hlavě, dneska jsem se ohradila proti tomu, aby babička (moje máma) křičela na starší v hysteráku "okamžitě toho nech, nebo tě plácnu" a odpověď babičky byla "já bych jí neplácla"

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 21:19

MakaraUrčitě by tam sama nebyla a nebyla by ráda. Jednak už je taková naočkovaná, že to tam není dobrý a druhak je taky radši doma, ona to taky nevnímá, že je to tam nějaký ,,jakože za odměnu,, nebo jak to říct,prostě doma je radši. Myslím, že kdybych ji tam poslala samotnou, mám tam pak doma nakonec ty hromádky neštěstí dvě.

DruIBohužel to moc nejde, oni nejsou moc výletovi, i že zdravotních důvodu, nemyslím si, že budou jako skákat nadšením, že někam společně v 6 jedeme, protože si jedno škvrne neco usmyslelo a my mu vyhovujeme. 

EvaevaNevím, tak říkám si, že ti druzí bratranci tam jezdí rádi (což je to hlavní, co dceri ta návštěva přináší asi), oni o ně stojí, že se to bohužel nějak zacyklilo na nějaké kravíně a upřímně i kdyby oni to změnili ten přístup, že se to v tý malý hlavě už nenapraví.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 21:20

Mohučanka no ale to by museli i ti prarodiče chtít něco změnit, být otevření nějakým radám, jiným pohledům. Nemusí přímo do poradny, ale pokud čekají, že se jinak budou chovat všichni okolo, tak žádná poradna nic nezmůže.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 21:22

Evaeva to je naprostá pravda. Ale možná, že kdyby tam šla Karja i sama, tak by to mohlo být přínosné...nějaký ten odborný vhled na věc...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 21:24

Karja no určitě by to nebylo hned, ale třeba za dva tři roky no. Taky jak poroste, tak to bude chápat jinak. Bratranci tam jezdí rádi třeba proto, že si vzájemně víc sedí. On ten problém nemusí být vyloženě na straně prarodičů, ale prostě si s dcerou nevyhovují, nerozumí.

Toho vztahu s bratranci je škoda! Nešlo by, až k vám prarodiče pojedou příště, pozvat i tuhle rodinu? Když teda ne výlet.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 21:25

Mohučanka třeba ano. Ale řekla bych, že když už, tak by měl spíš sambo

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 21:27

Karja tam nejsou jine deti? Ze by si vybehly s holkama ven a nemusely byt celou dobu pod dohledem prarodicu?

Edit - uz ctu, ze bratranci. Tak by neslo domluvit, aby tam prijeli soucasne s vama?

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 21:28

Evaeva Jo, asi se musíme setkávat vždycky všichni dohromady no;-). 

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 21:29

Karja Hele a jsem si jista, ze se tam tehdy, kdyz ta averze zacala, neco nestalo? Jako jasne, deti obcas vymysli, ze nechcou tam a tohle, ale aby takhle konzistentne odmitaly jet do nejakeho prostredi, to bych asi nenechala byt. 

Ja jsem treba jednu dobu odmitala jezdit k jedne babicce, protoze se mi tam stala takova drobna krivda, ale jako diteti mi to bylo hrozne lito. Parta vnoucat jsme delali blbosti na lede a klasicky to skoncilo brekem a sramem pod okem, ale ja jedina jsem dostala hroznej kartac, ze jsem malem "oslepila" sestrenici. Pak se to srovnalo a jezdila jsem tam rada, ale uplne si vybavuji jak jsem nasim rikala, ze uz tam nikdy nepojedu.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 21:34

Kokoska Jsou asi, ale moje děti nejsou moc takové, že bych řekla, hele tohle je Janička, tak si spolu hrajte. Ony jak jsou spolu dvě, tak jako aktivně nehledají nové tváře někde na hristi.  Navíc nemůžou stejně chodit někam ven samy ještě v cizí vesnici.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 21:38

monisUrčitě za to může ta masáž kvůli jídlu a neustále nějaké ,,příkazy,, tchýně a taky to, jak jsme ji jako malou nutili tam jezdit a ona se na to necítila. Tak myslím, že se ta nepohoda prostě celá takhle znásobila. A ti bratranci to nemají, protože jsou asi víc zvyklý na to, jak jsou tam častěji.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 22:14

brrr Tabea je to povinny ze zakona dokud dite neprekroci tu hranici bud vysky nebo vahy (s tim, ze podle novy normy uz plati jen vyska, jen to neni v zakone). A doporuceni zni tak, ze dokud dite nezvladne sedet nezhroucene a nesmi mu jit pas pres krk. A novy sedacky jsou uz delany az do 50kg a docela dost siroky. Zas nemuzete posadit treba sedmilety dite, co vazi hodne, do auta bez sedacky a nechat ho se priskrtit. 
Mimochodem v mnoha autech jde pas pres krk i mne. Takze moje dite bude jezdit v autosedacce co nejdyl. Do cervna jezdil v protismeru a teprv ted jsme presli na posmernou.