Manuka Tak tohle bych taky mohla podepsat :-). Ale je zajímavý, jak dceru od malička ta naše uklizená domáckost iritovala, tak v nepořádku žít neumí :-). Ale vydělá si na uklízečku, tak je v pohodě :-).
Vše o těhotenství a dětech
999řehtám se tu!! V česku máme paní Broňu a na NZ paní Angelu ta občas děla i odvoz kluků ze školy![]()
Evaeva A to s tím postupným vývojem rad mě zas uklidňuje, že děti toho dost přežijou!
Mezi prvním dítětem me sestry a mým nejmladším je rozdíl 4roky. Mezi číslem 1 a 2 se některá doporučení úplně převrátily o 180 stupňů , zejména co se zavádění alergenů týče.
Číslo 5, které má odstup 10 let už se vychováváji v podstatě starší sourozenci a zatím to vypadá, že nestrádá.
Manuka Máme ty holky stejný :-).
Já musím říct, že máme obrovský štěstí na obě dvě babičky. Jsou strašně hodný, vnoučata milujou nade všechno na světě a když jediné, na čem se třeba zcela neshodneme jsou sladkosti během dne, myslím, že si můžeme pískat.
To brblání kolem autosedačky byly jen řeči, jsem si skoro jistá, že babička by syna sama bez sedačky a domluvy nevzala. Ostatně sama už neřídí a auto už nemá, takže to jsou všechno jen teoretické úvahy (o to mi to přišlo zbytečnější
)
Když byl syn malý náročný miminko, hodně mi obě pomáhaly, hlavně jako psychická podpora a dovoz jídla, nikdy jim to nezapomenu. Bez jejich pomoci bych skončila asi se čtyřiceti kily někde na uzavřeném oddělení.
Takže já si tu třeba někdy ulevim, ale jsou to prkotiny. Celkově jsem za obě strašně moc vděčná, jsou skvělý ![]()
Aranel na vim o detech dost malo, ale rady nedostavam i z duvodu ze jsem vystudovala fakultu zamerenou na pediatrii. Takze treba tchyne si asi nedovoli.
Kan ac babicka varila a pekla vyborne, vubec to nebyla temata, do kterych by kohokoli zasvecovala. Ale jak, s kym, kde mam zit, co mam delat ve volnem case, na cem setrit, jak se oblekat a dalsich milion veci, to bylo denodenni tema. A jak nebylo po jejim, coz nebylo, tak nastoupily vycitky a komentovani, ze se za ni pomalu uz ani na navstevu nedostavim. Kdyby se dozila pravnoucat, tak by prvni komentar byl o mem veku. Bud by to bylo moc brzo nebo moc pozde, respektive ze jsem je mit nemela. A jeste kluci! Dokud se nezjistilo, ze jsem holka a ne kluk (tehdejsi ultrazvuk nebyl presny), tak nemela o vnouce prazadny zajem. Ona me mela fakt rada ale melo to spoustu podminek. Druha babicka me zase ignorovala, tam vztah nebyl uz zadny. Takze ja jsem za babicky pro kluky moc rada.
Kanmyslela jsem to trochu jinak,ale nápodobně...dcera se se mnou nemaže, když je dojde ke sporu
Jos
to zní hrozně. Že by se kluk nenechal tak cepovat v němčině?...
Spomen čerta ![]()
Práve som obdržala kopec nevyžiadanych rád, ale pre partnera. Tomu ich teda ani nepoviem, jeho to vôbec nezaujíma.
A to pritom, keď potrebujem radu, ja sa spýtam. To ale asi nie je až taká zábava
Já se vrátím k předchozímu tématu, musím poděkovat všem, co zmiňovali výlet do Dolní Pěny. Letos jsme se konečně vrátili do Jindřichova Hradce a bylo to jak jinak než skvělý. Trochu jsem si říkala, že jsem krkavčí matka, když jsem začala jezdit tam kam chci já místo specificky dětských lákadel (protože to často nemělo vůbec úspěch), ale takhle to teď nejlíp funguje. V Pěně to ale skvělý, kuličky se líbily moc! Svezli jsme se i na voru a tak.

Muzu spamovat autosedackama? :D a kdo tu ma drobnejsi deti? continuity ? Dcera ma 4,5r, 100cm a asi 15-16kg. Hledam sedacku k nam a mym rodicum. Je zvykla protismeru a jeste je ochotna to tolerovat. Ale zvladt k rodicum, kde jezdi malo (alw hodne se hodi mit tam druhou sedacku), se mi dost libi Avionaut Stardust, kde udavaji protismer do 21kg/125cm a pak do 150 moznost otoceni po smeru. Tech 21kg by mohla mit tak kolem prvni tridy, ne? ![]()
LenTu dolní pěnu mám na seznamu, ale děti mají nějak přezoovano, a červenou Lhotu mi rozmluvili přátelé, že to není zase tak zajímavé.Co všechno je v té Dolni pěně?
Tabea Jo, s těma sedačkama mám dlouhodobě dilema. Potřebuji nějak vozit neteř a bohužel vzadu to na tři sedačky není. Takže oscilují mezi podsedak vepředu, sedačka vepředu, jenom s pásem vzadu. Je ji 9, a je taková tužší a vyšší, ale ty limity teda nesplňuje. Ségra to tolik neřeší...nevozit ji, nebo si pořídit jiné auto není úplně odpověď co hledám. Nevím no, mně se nejvíc zda vepředu autosedačka no...
Karja kromě zoo (neni to úplně hned vedle sebe) tahle dlouhá kulickodraha a bludiště ze stromů, ještě ty vory...i v rámci areálu hřiště s klouzackou, jsko ale moc neotálej, aby na to nebyly velký
Potrefenáhusa No ano, já si právě myslím, že už na to velký jsou no;-/. Ta jedna jak někde vidí prcky pouštět si kuličky, tak se k té oblasti ani nepřiblíží:D
Karja ono je to v kopci a docela dlouhý, tak mi to prijde zajímavější, ale jako taky uz mi přijdou spis velky. My tam byli, kdyz jim byly 3 a 0,5 :-)
Karja No ale to bludiště tam se líbilo nejvíc mně a to mi bylo čtyřicet, na to není člověk starej nikdy ;)
DruI my v něm i docela dobře zabloudili :-)
Potrefenáhusa tyhle velký kuličky u nás pořád frčí. (Jestli se teda nepletu a mají tu ty velké) Skleněnky už ne.
Karja mi taky přijde nejlepší sedačka vepředu. Syna naši v sedačce vepředu poprvé vezli tak v pěti letech, jinak se nevejdou do auta a nepřišlo mi to nebezpečný. Zároveň si ale říkám, jestli devítiletý dítě mezi sedačkama není chráněné těmi sedačkami trochu taky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí