Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:01

Jos já taky dávám jíst i pít za jízdy, jinak bychom nepřežili. Vzpomínám si, jak bylo malé asi rok a půl a řvala v autě hlady, domů to bylo ještě hodinu a potřebovali jsme jet, tak jsem koupila na pumpě rohlík a doufala jsem, že se nezadusí. A nezadusila se

Jinak z protisměru šly obě, když přestaly mít místo pro nohy a měly dostatečnou váhu, vyšlo to nějak na druhý rok věku. Starší má teď takovou pěknou sedačku, co vypadá jako sedadlo formule 1 a plánuju jí nechat co nejdéle, mladší má takovou tu obří krávu pro batolata.

Edit: starší byla v té pětibodové obří krávě do 4 a půl, pak jí přerostla výškově a šla do F1.  

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:08

Mohučanka chapu, tak nejak jak to mate vy to planuju i ja. Vzhledem k minulym udalostem budeme pristi rok asi menit i auto. Prodaji se vsechna auta zdedena po tatovi a muj superb a na protiucet chceme nejake vetsi SUV (dve deti, babicka deti a minimalne dva psi v kufru). Budu presne ten typ zeny, co umi ridit jen automat, blbe parkuje, jezdi 4 trasy a ma auto jak krava. Ale neda se nic delat, nejradsi bych neridila vubec, ale to proste nejde. Mama ridicak nema uz vubec. Muj muz by nejradsi koupil nejaky dzip Land rover , aby s tim dojel az nekam pod posed....ale tyhle haluze uz radsi vubec neposloucham. On si bude dal jezdit sluzebakem a nebude s tim kramem muset parkovat v civilizaci. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:12

Jos hehe, já jsem stejný typ řidičky, akorát že místo SUV jezdím v případě nutnosti obytnou dodávkou  máma mi půjčuje škodovku Yeti, tu řídím mnohem raději.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:17

Zuzuli Já protisměrný sedačky skoro nevídám. V okolí všichni děti otáčí ci nejdřív po směru. Výjimkou jsou sousedi, takže tu teď vedle parkují dvě starý šunky (z toho jedna naše) se super moderníma sedačkama. Někdo ty starý fabie prostě má, a není takových aut málo.

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:30

Prosim vas, kam ty vetsi deti vozeny v protismeru davaj nohy? Moje vnoucata teda bez rozdilu strasne v protismerny sedacce řvaly, to se nedalo. Otocili je hned jak to jen trochu slo. Ja mam na vozeni tady od nas k mladym a zpet dost odrbany sedacky po manzelovych vnoucatech, na delsi cesty beru kazdymu jeho domaci. 

Nedavno jsem vezla tri deti 4-7 let, cesta dve hodiny, celou cestu zpivani, mluveni, prekrikovani, pozadavky na pusteni pohadek, do kterych jeceli, pak zas knuceli, kdyz jsem to vypla, protoze to stejne neposlouchali... a uz po patnacti minutach poprve zaznelo Uz tam budeeem?

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:33

Mohučanka no me se se supem jezdi taky skvele, ale je to dvoukolka a na ledu a snehu u nas pro ridice jako ja...no proste se hodne bojim. A nema parkovaci kameru, coz ma muz a to by pro me byl taky dost gamechanger. Jinak je to skvele auto, mozna to prehodnotim a zustane. Je bazarova, ale ani prvni majitel nebo ja jsme ji moc nezajeli

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:34

Len ja mam sestnact let starou toyotu yaris, kterou jsem dostala od dedy, kdyz prestal ridit. Do te by se mi ta protismerna pro velke dite uz ani nevesla, i s tou do 105 cm to bylo dost natesno.

Ale potesilo me, ze moji rodice se ze zacatku te protismerne podivovali, vypraveli, jak ja jsem jako dite stala oprena mezi operadly prednich sedacek a taky jsem prezila, ale pak s tou sedackou bez reci jezdili a naucili se ji ovladat. U druhych prarodicu to je horsi, ti vozi i tu triletou neter bez sedacky. Ale s temi jede autem jen jednou rocne v lete a sedacku jim tam osobne nainstalujem, zapnuti si pak uz hlida dcera. Prej vynadala dedovi, ze se rozjel na parkovosti, kdyz ona jeste nebyla pripoutana. Vypravel, jak na nej jecela, at okamzite zastavi

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:37

Kokoska nohy se tam nejak vejdou, spis je problem, ze se k ty sedačce (i k tý otočený po směru) nevejde vysokej řidič, zatim je za řidičem malý dítě v maly sedačce, az z ni vyroste, tak nevim 

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:41

Potrefenáhusa u nas to vozim vetsinou ja, tak se za mnou vejdou, ale za muzem jako spolujezdcem uz kvicela i Adela, ze nema misto na "nojisky".

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:45

Kokoska jo, to rve starsi taky, ale tam to aspon nemusi mit nadoraz, tatinek muze jako spolujezdec trpět chvili s nohama bokem, ale u toho rizeni to nejde. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:47

Kokoska na nohy je to možná i lepší než posměrná, že jim nevisí. Oni jsou dál od sedadla a víc sedí než ve vajíčku.

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:50

Muž má Touran, r.v. 2010, ale je pekne servisovany, akurát som teraz narazila pri uzatváraní cestovnej poistky, že väčšina poisťovní autá staršie ako 15 rokov nepoistuje. Ja mám našich Seat Toledo, má presne 10 rokov a najazdených 33.000 km, servisovany, občas garazovany, tak čakám, že nám bude slúžiť dlho predlho.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:50

Jos v takovém složení budete potřebovat tři normální místa vzadu, aby se vám do kufru vešli ti psi. No my máme Sharana, ty nová suv jsou sice velký jak kráva, ale vzadu mívají jen dvě plnohodnotná místa.

Offline Tabea
8170 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 11:09
Reakce na letfenixa:

Tabea hm, tak asi osvieteny západ. Ja som to fakt nevedela.

My sme našťastie malo cestovali s vajičkom, to prereval vždy celú cestu

​hele vůbec nevím, proč jsem tu sironu vybrala. Ale osvíceným západem to asi nebude, vidím k sedačkám spíš laxní přístup. Ja jsem tady ten pošuk, co bezpečnost hrotí. Helmu na koloběžku, kolo a x dalších věcí. Když vidím, že nějaký dítě jezdí na koloběžce, kde řídítka mají na konci jen kov a guma je pryč, tak mám ujímání široko daleko jen já....

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 13:32

My jsme syna otočili po směru někdy kolem druhých narozenin, už se v protisměru nevešel nohama. Před těmi pár lety ještě pořád nebyl takový výběr těch protisměrných i pro starší dítě - jak je hodně vysoký, odhadovali jsme, že by měl i nějakou větší sedačku maximálně na rok, teď potřebujeme je dvě do dvou aut, oběma jezdí tak podobně často... Takže byl ještě rok v té otočné po směru a teď má klasickou sedačku, ve které by měl vydržet až do těch 150 cm/36 kg. A s miminem to asi uděláme stejně, protože jinak se do toho auta asi už ani nevejdeme. 

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 13:33

Tabea mňa to vždy tak prekvapí, keď vidím dieťa na niečom bez helmy. A jedna známa vozievala dvojičky na svojom bicykli, jedno vpredu, druhé vzadu a obe bez helmy.

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 13:40

Evaeva muz s nami autem nejezdi, ten vyhradne svym sluzebakem. Kdyz jsme jezdili v tehle sestave s nim, sedim v Kodiaqu vzadu mezi sedackami. Vejdu se a to mam 15kg nadvahu, kdyz zhubnu, tak se proste vejit musim. A potrebuju teda neco trochu do terenu. Aby to zvladlo zaveje a led. Ted vetsinou jezdime rovnou dvema auty. Muz ma treba deti a plny kufr a ja mamu s psi skolku. Alw je to neprakticky

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 13:54

Jos tak to jo, ve čtyřech se vejdete. Já se mezi děti vešla vždycky jen hodně obtížně, víc, jak půl hodiny už byl očistec a to byla ještě kombinace vajíčko a klasická sedačka, mezi dvě normální bych se nevešla. Ale vlastně mezi dvě protisměrné možná jo

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 13:57

letfenixa tady jezdí pořád někdo bez helmy. Jak se rozšířily ty elektrokolobežky, tak každou chvíli jede někdo po silnici, veze dítě a helmu nemá ani jeden. Dostali jsme nějaký leták od policie a v něm psali, že pro děti do 18 let je helma povinná na koloběžce stejně jako na kole, ale nevím teda. Každopádně to nikdo nekontroluje.

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 13:58

Evaeva taky mame vajicko a normalni teprve. Jako pohodlne to neni, byla jsem treba 10dni po cisari a 2h v aute tam a zpet...Mama by mohla byt vzadu, ale potreboval jsem byt u mimina.jinak mamu spis jen prevazim, ta s nami neni az tak casto. Ale ja budu potrebovat do prace, vozit deti na krouzky. No a v zime se proste s dvoukolkou bojim. Muz dycky ze to neni problem a pak se sam treba taky ani nerozjede. Kor ja