Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 14:01

Jos já s nimi vzadu nikdy nejezdila, museli si poradit sami

Tu zimu chápu. Ale tím, že nepotřebujete ty tři místa vzadu, budete mít větší výběr.

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 14:02

Evaeva elektrokolobezky sú najväčšie zlo zo všetkých približovadiel.

Online viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 14:54

Evaeva tady jezdi mladez na tech pujcovacich e-kolobezkach po dvou, nebo jsem i parkrat videla matka+skolak s aktovkou, i kdyz je pry zakazano jezdit vic lidi na jedne. tokud se nezabijou /nesejmou chodce, nikoho to netrapi

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 15:17

viktorka_od splavuno mládež nekomentuju, ale že vezmu svoje dítě bez helmy a ještě třeba do provozu Na sídlišti jich nejezdí tolik, aby mně to přímo ohrožovalo, naštěstí. Akorát jednou nás malém sejmul nějaký wolt 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 15:28

Jos tak my mame vyhodu, ze mame 5 let stare (nove) auto, docela robustniho allroada. Jako kňdyby deti cestu proto smeru nezvladaly, nebo to fakt neslo, tak je otocim. Ale oni jsou proti smeru v pohode, cesty na 5-6 hodin davaji, tablety nepotrebuji, neni jim zle, neji a neprudi... tak mi to prijde skoda je otacet. 
rodice maji 3 roky starou dodavku, tam mi na te sedacce zalezi snad jeste vic, tim ze to auto neridim ja nebo muz, ale s nimi jezdi malo... 

Offline Tabea
8170 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 15:40

viktorka_od splavu já fakt nejsem schopná na těch pujcovacich koloběžkách najít něco pozitivního.  Greenwashing jak prase. Zajímalo by mě, kolik ty firmy městům platí, že to města dovolí. 

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 18:05

Tabea nevím jak koloběžky, ale sdílená kola u nás ve městě (HK) platí prvních 15 minut provozovateli město, za těch 15 minut dojedeš z centra na okraj nebo naopak v pohodě, takže lidi si vesele jezdí a město to platí 

Offline Tabea
8170 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 18:30

JankaM musí se ty kola zas odstavit do speciálních stojanů, nebo je možný je mrsknout kdekoliv jako ty debilní koloběžky?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 18:32

Tabea u nás na periferii ty sdílené moc nejsou, takže to mně netrápí. Ale lidi si to pořizují a jezdí s tím po sídlišti.

Offline Tabea
8170 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 18:46

Evaeva mně vadí, že spousta lidí, co je používá, nemá velkou mozkovou kapacitu a postaví je, kam je napadne. Jo, jasně, musí po odstavení poslat fotku, kde stojí. Jenže ta jde udělat z různých směrů. To by pak nestály na vjezdu na soukromý pozemek, za autem na parkovišti, uprostřed chodníku nebo cyklistickýho pruhu. A když vidím dva 80kg těžký lidi, co na něm jedou spolu a kinklaji se, tak mám strach, že do mě/někoho narazí. Ty nesdílený se aspoň neválí venku.

Fakt je někdo, kdo extra nechá doma stát auto a dojde si osedlat sdílenou koloběžku? Nebo si ji vezme, aby nemusel jít kousek pěšky nebo jet MHD?  Pokud nenahradí tou koloběžkou auto, tak to přece nemá na životní prostředí žádný pozitivní vliv. 
U nás ve městě je dobrá infrastruktura pro cyklisty, jezdí tu běžně děti od tří let. Takze tyhle kraxny jsou tu fakt jen pro zlost. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 18:51

Tabea chápu a souhlasím. Na těch sdílených kolech tu občas někoho vídám, ale řekla bych, že spíš vynechá autubus a dojede na metro než auto 

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 20:04

Tabea jsou na to určená místa, ale je jich dost, jen u nás na sídlišti asi 3. Pokid ho necháš jinde, jde ti čas a stále myslím něco platíš. 

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 20:14

Tabea u nás sú len mestské bicykle a veru bývajú odstavene kde kade, aj keď sú vybudované stojiska. Nie raz som ich zdvihala, keď boli spadnute.

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 20:15

Evaeva neviem ako v Čechách, ale na Slovensku elekrokolobežky patria oficiálne na cestu.

Offline Tabea
8170 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 20:34

JankaM to je dobrej systém s tim vracením. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 21:15

letfenixa nevím. Ale třeba naším sídlištěm prochází cyklostezka, vede po hlavním chodníku. Tak bych řekla, V když tam může elektrokolo, tak i ta koloběžka. Ale já s nimi u nás problém nemám, akorát mně právě zaráží kolik lidí s nimi jezdí po silnici bez helmy a klidně tak vozí i děti.

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 21:35

letfenixa V Bratislave jazdia na zdieľaných elektrokolobežkách ľudia aj po cyklochodníkoch, resp. po chodníkoch určených pre cyklistov a chodcov a niekedy aj po chodníkoch. Neraz ich nechajú odstavené aj v strede chodníka ležiac na zemi (stretávam sa s tým dosť často v Petržalke, ale aj v centre mesta v okolí Starého mosta). A niektorí jazdia na nich rýchlo, stretávam tínedžerov jazdiacich v dvojici na jednej kolobežke, už som stretla aj skupinku, kde sa dvojice na kolobežkách navzájom predbiehali. Taktiež aj dvoch dospelých chlapov na jednej kolobežke. Neznášam elektrokolobežky pohodené na chodníkoch

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 21:48

dorota okrem toho, že u nás nie sú zdielane elkolobežky, všetko ostatné sa deje aj tu.

Keď ešte malý chodil do škôlky, tak jedna matka vozila dieťa do škôlky na elkolobežke, ešte aj malo primontovane riadidlá pre seba v príslušnej výške. A samozrejme obaja bez helmy.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 15:52

Tabea ta skldaci je Cybex https://www.cybex-online.com/cs/cz/solution-g2-gold.html

Jos tak to doporucuju Subaru Outback. Automat, prkovaci kamera a je tk 4x4 a vzdu se mezi sedacky da sednou.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 19:48

Neprebejvaj vam nekomu doma nevyuzite sandaly 25? Diteti na sklonku leta vyrostla noha...