Pinot Noir Janulik03 My jsme tam kdysi chodili v NP Podyjí a je to tam fakt krásné, hlavně není tam tolik turistu a tak nějak ta flora mi přišla jako děvčeti z vysočiny už trochu jiná. Takže pro dospělého, určitě platí tip to tam projít/projet na kole, stavit se na nějaké vinici..... Ta Dyje mi fakt učarovala no;)
Vše o těhotenství a dětech
Karja i fauna, maj tam ty obrovsky zelenotyrkysovy ještěrky. Je tam fakt krásně!
Karja my teď byli poněkolikáté v kempu Sedmihorky, nevím tedy jestli by měli volnou chatku, ale se stanem by asi nebyl problém. Skály jsou hned za kempem a přímo v kempu jsou programy a herny pro děti, mají tam tancování, cvičení, králíčky, morčata a momentálně i nabídku 4 koťat za odvoz. Koupání v rybníku, jen to jídlo nevím jesrli by ti vyhovovalo, prostě smažené, polévky, guláš a tak. My vařili stylem těstoviny a ohřáté expresmenu.
Potrefenáhusa Já zas na takovouto faunu nejsem no:D:D:D Ale hrozně se mi to líbilo, ten klid, nevím jak ted s těma všema elektrokolama, ale my jsme fakt počítali další lidi v jednotkách ks.....
Dovolena s detma....mimino je mimino, bud rve nebo spi
Ale starsi je uz orisek. Jsme u Baltu. Uz pred hranicemi zaznela otazka ´kdy tam budeme ". Dneska byl na plazi, mel dve zmezliny, obed, cukrarna, hodinu v male virivce co mame pred chatkou, muz s nim hral ping pong....a stejne se co dve minuty pta, co budeme delat.....Ale je tu krasne. Kolem 21 stupnu, ale nefouka, uplne modra obloha a pocitove vedro. Jen mam asi karmu. Pokazde (nebo aspon casteji) kdyz nekam jedeme za koupanim, tak se nekdo zrani/utopi a nesmi se do vody. Takze cervene vlajky, hysterie plavciku a manevry ve vode. Ani kotniky neslo smocit. Ale na Baltu to je tusim velmi caste, je zradny.
Jos Panebože, ta karma!!! Snad se to obrátí. A hele co děláte jako doma, že se ptá, co budete dělat? jestli to je na něj nudnej program nebo naopak moc program nebo jako něco očekává?:D:D:D
Karja ja kdyz tu ještěrku videla prvně, myslela jsem, ze tam nějaký dítě zapomnělo gumovou hračku
Potrefenáhusa :D Já jsem naopak včera na pískovišti viděla nějakou ještěrku mezi dětskýma hračkama a nevěděla jsem jestli to není třeba živý....Nemám to moc ráda no
Karja jak píše Aranel my moc můžeme doporučit ty Jizerky, konkrétně se pořád vracíme do Bedřichova. V obci jsou tři hřiště, koupaliště s volným vstupem (voda studená, ale teď už bude lepší a děti téměř všude stačí), vedle koupaliště lanové centrum a lezecká stěna. Obec má pro děti tři malé turistické stezky s úkoly a symbolickou odměnou. Na kopci nad vesnicí je rozhledna s obřím hřištěm, kde můžete strávit půl odpoledne. V penzionu UKO bowling, minigolf, bazén.
Na výlet pak Liberec ZOO, Dětský koutek v lidových sadech (venkovní velké hřiště), Ekopark, IQ landii/IQ park, aquapark Babylon. V Jablonci je zas krásné muzeum skla a bižuterie s doprovodným programem pro děti. V Bedřichově se dá objednat úniková hra pro děti (nehráli jsme).
My jezdíme bez jídla, ale s polopenzí jezdí rodina do chaty Harmonie. Má menší bazén, dětskou vnitřní hernu, venkovní hřiště. Toho ubytování je tam teď mraky mraky mraky všude, jistě byste našli i jiné vyhovující.
Karja no prave moc se toho nedeje. Kdyz je se mnou doma, tak se dost podrizujeme miminu. Ono to jinak ani nejde. Ale byl tyden ve skolce, u babicky, o vikendec, vylety. Otravuje i doma a chapu ho, ale moc s tim neudelam. Taky musime nekdy jist, musim vyprat, uklidit....no ma desny screen time nebo si stavi lego apod. Ono je to pochopitelne, jeste loni mu stacilo hrabani v pisku cely den. Ted uz to tak neni, plus bojkotuje odpo spnek. Ted zrovna spi jenom jeho tatinek ![]()
Jos Jj víš, že mi právě přišlo, že se toho tam přece musí dít mnohem víc než doma, vzhledem k vaší situac:D (to upřímně ani u nás, abych mohla vzít děti odpoledne na výlet, musí být doma dopoledne tak nějak samostatné a ja si řešim svoje v domácnosti, i když není mimino nemůže být pořád nějaká show). Takže je to takovej paradox, i se zabavou "co budeme dělat":D. Hlavně když na to má ochotné lidi, já třeba umim děti někam vzít ale tohleto co budeme dělat a něco si spolu hrát, to už mi jako moc nejde;)
Karja jinak ve Vranove jsme byli ubytovani v Babymlyne. Zni to debilne, ale je to zrekonstruovany stary mlyn na apartmany a zameruji se na rodiny s detmi.
monisto zní náhodou moc pěkně;)
ziginka jako podle mne to naplno vyuziji rodice deti do 3 let (hriste, minibazen, herny), ale klidne bych tam jela i ted. Libilo se nam to posezeni pred apartmany s vyhledem na nasviceny zamek, to byla fakt idylka. Ale holky mely uprimne nejvetsi zazitek z roboticke sekacky, co tam porad jezdila![]()
Karja hele kolegyně byla s vnoučatama u Hořic, zrekonstuované prvorepublikové koupaliště Dachova... prej super koupání, kemp s chatkama, jsou tam v okolí různé stezky, třeba Malátova stezka, Chlumíčkova stezka, Raisova stezka, Křížová cesta v Byšičkách (Erben-Svatební košile)... no a Hořické trubičky!
Jos my jsme taky u Baltu a otázka, kdy už tam budem zazněla už za Prahou. A to jsme jeli nadvakrát. Ale na koupání nemáme moc čas
U nás ani moc pocitově teplo není, včera jsme na pláži postrádali mikiny. Ale koupali jsme se, to zase jo. Ale dneska jsme byli u leby, tady je pocitově mnohem větší teplo. My s nimi vůbec nemůžeme být na ubytování, hraje si akorát mimino, ostatní prudí. Takže pěkně až do večeře pryč.
Evaeva my jsme kousek od Mezizdroju, asi nejblizsi more, co od nas jde. Teplota cca 21, more odhadem 19-20, cely den slunce a jsme jen v plavkach/kratasech s trickem. Maly silenec byl ve vode snad 20x, ted skoro v 7 se omyval v takove kasne u plaze, ledovou vodou a nemecti duchodci se uplne osivali zimou za nej. My v ubytovani jsme dost casu, mame takove chatky 50m od plaze a kazda ma malou nafukovaci virivku, takze plan mezi plazemi je jasny. A ja poprve v zivote nemam ambiciozni plany videt vsechny pametihodnosti v okoli. Ale za rok, za rok je me stare ja zpatky a zadne placani okolo chatky se konat nebude ![]()
Jos no právě, já vůbec nestíhám
Ale nejen pamětihodnosti, i přírodu. Ale zítra máme odpočinkový den
V tom mají výhodu podzimní děti, v létě už jsou tak velký, že se nebojíš je tahat všude.
Tady je asi stejně jako u vás, ale hodně fouká, ve vodě mi bylo teplo, ale na břehu kosa. Pláž byla úplně plná, ale všichni v mikinách a kraťasech teda. Děti jsou z moře nadšený, trochu se bojím, že budou chtít příští rok k nějakému "opravdovému"
Ehm uz som tu s tym zas. Papuce. Ale tentokrat pre mladsieho
. Starsiemu sa osvedcili ako papuce froddo t-bar, mladsi ma ale vysoky priehlavok a do tych sa asi nenarve. Neviete o nejakych podobneho typu na vyssi priehlavok? Musia mat bledu podrazku.
Toto su tie froddo pre predstavu

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí