Tabea napíšu tam zatím ohledně toho otevřeného dne, že není na webu a nerada bych ho minula, ať se o nás ví...
Ale teda, kdyby ho přijali, tak ta škola je na Vinohradech, to bude několik let dennodenního MHD masakru. ![]()
Tabea napíšu tam zatím ohledně toho otevřeného dne, že není na webu a nerada bych ho minula, ať se o nás ví...
Ale teda, kdyby ho přijali, tak ta škola je na Vinohradech, to bude několik let dennodenního MHD masakru. ![]()
Potrefenáhusa my mame v mestecku taky mizernou skolu a taky se to ve me pere. Vsichni okolo ale na ni deti maji a vetsina pak na gymply atd presla bez nejakych extra obtizi. Dalsi moznost je vyhlasenwjsi zakladka v Liberci, ale tam bychom synovi museli prehlasovat trvaly pobyt. Dela to porad mraky lidi.
Ja taky chodila na prisernou zakladku. To je asi to jedine, co me uklidnuje, ze v Cakovicich by to kluci nemeli o tolik lepsi. Pokud se skola zazracne nezreformovala....Akorat mame skolu do 5min pesky a babicku v duchodu. No tak Prazske skolstvi vyuziji az casem asi....
Jos i tady na místní gymply jsou nižší nároky než v Praze...ale myslim, ze z místní zakladky to byly maly jednotky deti - ale spatne se to zjišťuje a navrch ta škola vypadá rok od roku hůř
Pinot Noir tady pisou, ze ani waldorfska neni uplne vhodna, ten druhy krok, nevim, jak si predstavuji, ze obchazis vschcny skoly a mluvis se vsemi potencialnimi ucitelkami prvnacku??
Waldorfská pedagogika jistě přináší pro dítě s narušenou komunikační schopností řadu výhod, jako jsou pomalejší tempo výuky čtení a psaní, odlišné formy hodnocení od „klasických“, důraz na prožitek apod. Zároveň pro něj může být obtížné například absence užívání učebnic (dítě s narušenou komunikační schopností potřebuje vizuální podklad), výuka v blocích, nároky na samostatnost dítěte a nutnost určité míry komunikace.
Pro edukaci popisovaného dítěte doporučuji spojit se s budoucím učitelem dítěte a zamyslet se nad konkrétními možnostmi podpory v konkrétní třídě, u konkrétní paní učitelky, případně i asistenta pedagoga, pokud ve třídě bude. Jaké má paní učitelka odborné předpoklady, jaké má praktické zkušenosti, zda má vůbec chuť věnovat se dítěti s uvedenými obtížemi. Zda ve škole aktivně funguje školní poradenské pracoviště, zda obsahuje také pozice jako školní speciální pedagog či psycholog. A i zde platí, že dětem nejen s narušenou komunikační schopností zpravidla více vyhovuje menší kolektiv žáků ve třídě. Tím spíše jde-li o prvňáčky. Učitel má v takovém případě mj. lepší časové možnosti se více individuálně dětem s potřebou podpory věnovat.
Potrefenáhusa ja to ted aktivne radsi nezjistovala. Ono zalezi na konkretnim uciteli. Ale obecne neni zaplnena ani z poloviny kapacity. Z pekne nove progresivni skolky, kam ted cjodi, to bude sesup....Ale u vas ani u nas to je blbe rozhodovani. Trochu doufam, ze mladsi dite uz je rocnik, kdy deti bude o tretinu min a dostane se i do mesta. Jinak ano, natresk v Praze je strasny.
Jinak se to ve me ale pere hodne. Kdyz jsme se odstehovali na sever, tak byl rodny dum plny, ja mlada a o detech jsem nepremyslela. Ted mam prakticky volny cely dum, ktery mam na starosti vcetne energii, dalsich rekonstrukci (treba ted tepelne cerpadlo)...ale mame to jako vikendovou zalezitost. Muz neni mestsky typ a ja jsem v praci taky spokojena. Tak to budeme nejak pytlikovat a pak doufam, ze jeden z kluku pujde do Prahy na vysokou a uz se tam odstehuje natrvalo.
Asi hlavně pro děti, tak to dám sem:
Kolekce Filmosauři Muzea Karla Zemana (nažehlovačky, tričko, kšiltovky, ponožky...)
Pinot Noir prosím tě, jak to tak píšeš, Viky nemá nárok na osobní asistentku? Ta by totiž mohla dělat to vysvětlování atd. U toho asistenta pedagoga je to problém, to nikdy nevíš, jak to bude, jaké děti budou ve třídě a tak. V té velké škole mi přijde jako nejhorší, že nejsou schopní udržet nějakou kvalitu pedagogů jak je to kolos
Pinot Noir prosím tě, jak to tak píšeš, Viky nemá nárok na osobní asistentku? Ta by totiž mohla dělat to vysvětlování atd. U toho asistenta pedagoga je to problém, to nikdy nevíš, jak to bude, jaké děti budou ve třídě a tak. V té velké škole mi přijde jako nejhorší, že nejsou schopní udržet nějakou kvalitu pedagogů jak je to kolos
Pinot Noir tady pisou, ze ani waldorfska neni uplne vhodna, ten druhy krok, nevim, jak si predstavuji, ze obchazis vschcny skoly a mluvis se vsemi potencialnimi ucitelkami prvnacku??
tak ono to vypada, ze je tech skol vsude mrak, ale ve skutecnosti, kdyz vybíráš konkrétní školu, tak se ti to dost zúží a ten dod zvlast na tech malých školách hodně napoví
waldorfská škola by mi pro dítě viktorova typu přišla asi uplne mimo, dítě s velkým zájmem o cisla a nechuti ke špíně si myslim by bylo dost nešťastny
Asi blby dotaz... ale kde dostavate informace o skolach? My mame spadovou skolu celkem z ruky, nikdy kolem ni nechodime, nikoho tam nezname. A vsechny skolky a skoly, kolem kterych denne chodime, koukame na ne z okna, kde nekoho zname, kam dcera bude chodit na krouzky, a nebo treba na hristi u nich prohodime par slov s jinymi rodici, jsou jina mestska cast
Jde mi asi o tip, kde se co nejlip o dane skole neco dozvedet. Facebookove skupiny mestske casti jsem vzdala, tam jsem narazila asi jen na pet stale stejnych lidi, co tu skolu v prubehu let stale jen pomlouvali s dodatkem, ze oni tam sve deti rozhodne nedali. Trochu spoleham na ty dny otevrenych dveri.
Zuzuli ja jsem se koukla na inspekční zprávy, to taky dost napoví
Evaeva nemyslím si, že jeho postižení je tak závažné, aby měl nárok na vlastní asistentku. Existuje to vůbec? To snad při nějakém fyzickém postižení, nebo bychom si ji museli najmout přímo my. Ve škole je to vždycky asistent pedagoga, ne dítěte. Zatím má Viktor v papírech nárok na sdílenou asistenci, a to podle mě vyústí v to, co jsem psala - ve velké třídě určitě bude na první pohled náročnější dítě, které ji vytíží třeba hlučností, neschopností sedět atd.
Evaeva ty velké školy bych nezobecnovala, hodně záleží na řediteli. Děti šly z jedné velké školy do jiné a ten rozdíl je závratný. A taky jsem mluvila z učitelkou z první školy, že na té druhé ředitelka na učitele mnohem víc tlačí, co se týče příprav, projektu a tak.
Ale souhlasím, že pro Pinot Noir synka to není to pravé, protože je to fakt masa lidí a hodně vztahů, které musí to dítě řešit.
Pinot Noir Jo, Lamicka to umí vysvětlit, ten rozdíl mezi as. pedagoga a asistentem dítěte.
Moc držím palce.
Jos No já taky doufám, že tvůj mladší už je slabší ročník a že se nám z těch škol budou ještě vnucovat, abychom je tam dali. ![]()
Potrefenáhusa diky. Precetla jsem zpravu z roku 2023 a zni to jako klasicka zakladka. Plus tam pisou, ze vetsina devataku byla prijata na stredni skoly v prvni kole a pri srovnavacich testech dosahovali zaci patych rocniku naprumernych vysledku. Tak asi dobry.
Ja od prvniho stupne moc velke naroky nemam. Ja bych chtela, aby tam mela milou ucitelku, kamarady a chodila tam rada. Cist, psat a pocitat se nauci tak jako tak a ten zbytek uciva prvniho stupne mi neprijde jako nic, co bychom nedokazali pokryt nejak doma. I kdyz ona teda trva na tom, ze i cist a psat se nauci doma a pocitat prece uz umi, tak proc chodit do skoly
Navic nase dite miluje encyklopedie a moje mama, ucitelka prvniho stupne, rika, ze mala v peti letech uz ma vetsi rozhled a vi vic, nez kdejaky tretak.
Zasadni ale je, aby tam byla v pohode, je to dost citliva duse a na tom to tak nejak stoji a zaroven se to spatne hodnoti.
Jinak si myslím, že to školství jde dolů hlavně tím přetlakem dětí. Jednak jsou třídy často narvané, druhak není úplně nutné o ty děti nějak soutěžit. Jsou základky, kde tomu pořád odolávají, ale taky spousta takových, kde je ředitel těžký pohodar a nic moc neřeší.
Dcera je na poměrně vyhlášeném gymplu, druhém nejlepsim v Praze na matiku a nějak nevím. Výsledkem roční docházky je zvýšený zájem o filozofii a psychologii. ![]()
Kepler prý už taky není co býval. Těžká doba pro školní věk a řekla bych, že to odskaceme všichni.
Pinot Noir tvoj popis, čo Viktor potrebuje, mi pripomenul jednu diskusiu na koniku, kde matka funkčného autistu vychvalovala nejakú slobodnú školu ako najviac najlepší spôsob vzdelávania, lebo žiak sám riadi, čo bude robiť, čo sa bude vyučovať. To by tam Lukáško sedel potichu v kúte a nič by nerobil, kým ostatné deti by sa tam slobodne a hlučne vzdelavali. On je prototyp do klasického školstva. Ani kamarátov iných nemá ako spolužiakov.
Zuzuli to asi od prvního stupně čekáme všichni a přejeme si pro svoje děti nejakej hezkej start....ale tady je prý i na prvním stupni často kazdej rok jinej (novej) učitel a tim poměrem integrovaných žáků z toho bude za chvíli škola jak někde ve vyloučené lokalitě
letfenixa ostatné děti nejsou padlé na hlavu a záhy zjistí, že se vzdělávat ani moc nemusí. hlavně nadšení z objevování světa, kterým tyto svobodné školy operují, je dobré do prvouky, ale vyjmenovaná slova i matika se musí trochu "vysedět"
Pak takové dítě nastoupí do pracovního procesu a vůbec nechápe, proč musí dělat i něco rutinního nebo něco, co se mu zrovna nechce.
Ono by to bolo samozrejme ideálne, keby bol dostatočný počet všetkých možných typov škôl.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.