Pinot Noir chápu a souhlasím. ![]()
Vše o těhotenství a dětech
A já mám taky prosbu, na pražské - kdybyste se doslechly o nějaké dobré ZŠ vhodné pro děti s poruchou řeči, dejte mi prosím tip. Výše školného nehraje roli. Máme vyhlídnutou školu Integrál, ale potřebuju další, myslím, že tam bude přetlak. Děkuji.
školu neporadim, ale ten přetlak je všude. Ja jsem z toho uz docela nešťastna, nejak jsem se smířila s tím, ze místní zoufala zakladka bude pro nas nakonec nejlepsi volba kvuli místním dětem a sociálním vazbám a vcera jsem se bavila s paní učitelkou ze školky z jiny třídy, než chodí dite, a ta říkala, ze ma budoucího čtvrťáka a je to tragicky, uz stoji za houby i prvni stupeň, o kterym se vzdycky říkalo, ze jeste jde
(škola ma skoro 30% žáků se SP, velkou fluktuaci učitelů a velký množství učitelů bez aprobace)
na tom malým městě mi přišlo nešťastný zbavit dítěte vazeb na místní děti, ale ta škola má tu pověst vážně hroznou
Potrefenáhusa no a kdyby deti chodily do skoly v Praze a na venkove mely treba toho Skauta. To je asi logisticka blbost, co? Jinak s tou blbou zakladkou lituju, ja jsem byla uplne vyjancena z hrozby carodejnice v 1. tride (pristi tyden zjistim, jestli moje snahy k necemu vedly a budeme mit tu fajn), takze ten pocit chapu. Ja jsem taky chodila na desnou zakladku a zpetne to vnimam dost negativne, jak spolecensky, tak ve vazbe na dalsi vzdelavani.
Potrefenáhusa naše ZŠ asi není špatná, ale já nějak nevím, jak si poradí dítě, které kaká do plen, nerozumí mluvené řeči a nikdo nerozumí jemu, ve škole, kde je 28 dětí ve třídě a těch tříd je v každém v ročníku pět. To je monstrózní budova s obřím davem lidí, to ho převálcuje, že se jeho už tak pomalý vývoj podle mě obrátí čelem vzad.
A on by nemohl dostat asistentku? nebo touto cestou nejde jít? Samozřejmě bych Vám hrozně přála tu specifickou ZŠ, ale když by nebylo zbytí...(Ale doufám, že nebude, taky mi přijde, že ten Vikiho mix do běžné ZŠ nezapadá žádným směrem, jak je řečově vzadu, matematicky zase kupředu..). Nebo o nějaké ZŠ typu "přírodního typu" jste neuvažovali, víš, kde je méně dětí učí se tam všichni dohromady..... Víš mě přijde, že třeba na naši základku by zapadl, tam je 50 dětí, v ročníku pár spolužáků, pokud by měl asistenci, asi by se tam mohl cejtit dobře, tak něco takového hledat jako další možnost...
monis prahu si logisticky vubec neumím představit, ja taky musim chodit někdy do práce, autem rano v ty školní špičce se to vubec nedá, MHD cesta s rozvozem deti do pražský školy, to se mi ani nechce počítat, v kolik bysme musely vyrážet
Ja mam vyhlídnuty dve zakladky v sousedním městě, o jednu stojím moc, ale uz ted se ví, ze budou mít víc svých předškoláků než přijmou příští září žáků do 1.tridy - tam chodi kromě mnozstvi děti ze skauta i dost místních dětí a jezdi i spolu domu vlakem - a druha škola se mi líbí taky dost, ale tam se právě bojím, ze by byla hodne opuštěná, plus teda jak neni spádová, taky neni vůbec jisty, ze ji tam vezmou, kdyz budou zrušený odklady...no furt se to ve mne mele, ale vcera skolkova pani učitelka mne zas nalomila hledat pozitiva sousedního města dal....
Jeste je varianta v prvostupňových malých základkách v okolí, ale je pak strasnej masakr se tu dostat nekam na druhej stupen, dost rodičů pak přehlasuje deti někam jinam uz na 5.tridu....jako střední Čechy jsou taky dost narvany, nejen Praha :-(
Pinot Noir já tě zcela chápu, taky bych asi hledala nějakou soukromou školu, ale bejva narváno i tam, tady teda
Mrakoplas dúfam, že tu niekto niečo navrhne, ja sim kupila už predtým nosene fare bare, aby som sa dozvedela, že tlačia (na priehlavku), tak som tam párala kúsok.
Karja no, asistentku... Ta by měla smysl ve škole, jako máte vy. Ale obávám se, že ua prvé je jich zoufalý nedostatek a není stoprocentně jisté, že i když na ni nárok mít bude, opravdu ji seženou. Za druhé ona tam nikdy nebude jen pro něj a to znamená, že si ji "zabere" někdo s výraznějším problémem. Viktor nemá záchvaty, neruší, není agresivní, bude sedět, tiše si kousat nehty, nebude tušit, která bije a uvnitř něho bude narůstat psychický maglajz, který neumí sdělit. Já se toho fakt hrozně bojím.
Ten Integrál je za školné a jen s doporučením z SPC a se správnou diagnózou. Ale víc takových škol asi není, nemůžu nic takového najít. Ostatní speciálky jsou pro poruchy intelektu, to pro něj zas úplně nechci.
Karja nějaké alternativní a přírodní by šly, ale já právě o žádné nevím, tak kdyby byly typy...
Navíc furt věřím, že on je fakt chytrý a jednou ukáže, co v něm je, nechci ho uklidit do nějaké experimentální instituce, která žádné vzdělání ve skutečnosti neposkytne.
Pinot Noir a jde to v tom integrálu nějak jakoby popostrčit? Ptat se, jít se podívat, sejít se s ředitelem? Mne prijde, ze tady v tech školách je velká výhoda, kdyz vás dopředu znají, vědí o vás a tak
Pinot Noir No, to je pravda. Já bych zkusila hledat mezi nějakými malými soukromými, jestli to by nemohla být nějaká nahradní možnost. No jako to jsou nervy, on se za rok určitě zase trochu změní, ale nějakej kolos, jak jsi popisovala, pro něj nikdy nebude.
Potrefenáhusa hlídám, kdy budou mít den otevřených dveří, ale já úplně nejsem typ na tyhle tanečky. Vím, že dělám chybu a líná huba..., ale jde mi to ztěžka. ![]()
Pinot Noir to i mne! Hlidej, bejva to uz na podzim a myslim, ze ted zápisy tou novelou přesunuli na leden, takze to bude asi brzo
ale na tom dod urcite bude nekdo, s kým promluvit aniž by se člověk cítil blbě
Potrefenáhusa počkat to platí už letos ten leden
Tak to musím taky hlídat DOD
Napadá mě škola Vela, mají dvě pobočky, byla jsem v té hloubětínské, tam bych i já chodila moc ráda. Školné teda uvádí 160 tis. za rok.
Pinot Noir a tady na to ses divala?
Pinot Noir A co manžel? Mně přijde že na ty chlapy všichni tihle pedagogičtí pracovníci lépe reagují ve všech směrech. A kolikrát jsou ti muži v těch tanečcích fakt šikovní...
Pinot Noir taky bych se přimlouvala, ať se ty nebo muž hecnete a kontaktujete je a začnete projevovat zájem už s předstihem. Budeš vědět, že jste udělali všechno, co se dalo. U nás na základce je bilingvní třída, kde je dost přetlak a ředitelka fakt na tyhle tanečky slyší. Budu držet palce.
baltik děkuju, kouknu na to ještě detailněji, ale jak jsem to projela, zdá se mi většina až moc alternativní. Teď to vypadá, že si vymrčuju, ale on by potřeboval spíš než volnost řád klasické školy, ale pod dohledem odborníka, který má povědomí o vývojové dysfázii. Řídí se časem, minutami, vteřinami, bude dělat to, co budou dělat ostatní, když mu to někdo vysvětlí tak, aby rozuměl, co se bude dělat. Ve školce nás odradili i od prpgramu Začít spolu, že je založený na vlastních rozhodnutích, co, jak a s kým se bude dělat, že to pro něj není. On je materiál pro řád a speciální pedagogiku, ne nadšence z komunitní školy.
dzizisketadíky za tip, mrknu na to.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí