Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. srpna 2025 14:27
Reakce na DruI:

Evaeva My máme kamarády i na vedlejší škole a teda řeknu ti, že ty třídní schůzky kupodivu dost často vyjdou na stejný den;) a teda co je horší vycházejí na stejné dny i akce typu besídek a jarmarků. A to teda nechceš muset se rozhodovat na jaké dítě se přijdeš podívat.

​Tomuhle dost věřím. A se školkou se taky vždycky něco kryje, protože těžko třeba na konci června najde termín na zahradní slavnost, kdy ve čtyřech okolních základkách nejsou žádné informační nebo třídní schůzky.

Naše paní učitelka teda třídním schůzkám moc nefandí a máme triparity, ty jsou v rozmezí 14 dní, tak to už se termín najde.

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 14:28

Evaeva jdeš jenom na chvíli nebo s dobrou omluvou nejdeš vůbec?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. srpna 2025 14:45
Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 14:48

Potrefenáhusa u nás tedy paní učitelka pro všechny píše shrnutí všeho, co zaznělo na třídních schůzkách, takže se prd stalo, když tam někdo nebyl 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 15:19

Lamicka já vím, jaký je systém asistentů, ale nemyslím si, že by Viktor byl ve stavu, aby měl nárok na osobní asistentku. Můžu se ma v SPC zeptat, od září tam budeme docházet na programy Maxík a Elkonin. On se orientuje v čase i prostoru, nepotřebuje žádnou fyzickou pomoc, jen dovysvětlení mluvených pokynů a ohled na jeho hypersenzitivitu. Jsou mnohem horší postižení, stačí jeho spolužák ze školky, který má mírnou retardaci, a vidím, kolik s ním mají učitelky a asistentka (a hlavně v šatně rodiče ) práce, a ten stále má jen tentýž nárok jako Viktor - sdílenou asistenci. 

Ta škola Integrál má právě psychologa, spec. pedagoga, který poskytuje i logo péči a má i program neurovývojové stimulace. A taky je na celých 9 let, což velká část malých a soukromých škol, včetně třeba té Ríšovy, není, po 1. stupni se stejně musí začlenit do jiné ZŠ. Až na tu vzdálenost je to přesně to, co bychom potřebovali. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. srpna 2025 15:44

Potrefenáhusa z te inspekcni zpravy moc nevyplyva. Kde poznam neco o kvalite? Jsou to takove obecne reci....Jen ze nase zakladka je sportovni . Oficialni zamerenim. 

Offline olte
758 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 15:44

Evaeva jak se podle tebe pozná kvalitní škola?

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 15:53

Pinot Noir nemohli byste se aspoň občas/rano přemisťovat nějak sdíleně? Autem do Letňan apod.? Je to vopruz, to cestování, ale tahle škola vypadá, ze by za to stála 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 15:56

Potrefenáhusa to určitě ano, ale víc si to usnadnit už asi nepůjde. Aspoň že R. už bude samostatný a já bych pak pokračovala do kanclu na Pankrác, aspoň to není úplně mimo osu.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 16:01

Tvl tak dcera si vcera hrala s kamaradama "na skolku" a u toho se zjistilo co? Ze ji jsou male bavkurky. Sedi ji jeden model a samozrejme je co? Vyprodany Nevali se nekomu doma ruzove EF varefoot backory 28? A rocniu klucici 25/26? Oba maji uzke paty a kotniky, takze nic moc jineho jim nesedi. 

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 16:21

MPLee nejsou podobný bačkory od jonapu? 

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 16:37

Jos u nás popisuje to složení, počty žáků SSP, počty žáků s jiným mateřským jazykem, počty žáků s jazykovou bariérou. Vytýkána je velká obměna učitelů a nekvalifikovanost (13 učitelů ze 40 bez kvalifikace) 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 16:39

Potrefenáhusa od Jonapy ma syna hrozne mu v tom lita pata. Ona ma nohy jeste uzsi. Asi zari vydrzi v tech malych. Nebo jedny sandale prohlasim za backory

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 17:12

Potrefenáhusa kdyz ona Evaeva ma jednu skolu pred barakem a druhou za mit deti kazde v jine tady neni zadne hrdinstvi (se vsi uctou). Tohle je to specifikum prazskeho sidliste, skolky a skoly, ze o ne temer zakopavas. 

Jen my mame v okruhu kilometru tri skoly a dalsi tri jsou od nas tak 2 km, vcetne nasi spadove. Se situaci, ze resis, do ktereho mesta s jakym dojizdenim dite das a jak se pak dostanes do prace, je to neporovnatelne.

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 17:16

MPLee Myslím, že ef ještě nenaskladnili, psala jsem minulý týden do littleshoes, kdy je čekají, a prý neví, mám sledovat web. Tak jsem sledovala, k tomu ještě botatex, a zatím nic. (Pak mě to teda přestalo bavit a vzala jsem jedny se vzorem, co nebyl úplně ten nejžádanější, co měli skladem někdy od minula.)

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 17:20

Priznavam, ze strasne doufam, ze za ten predskolni rok dcera dozraje a bude rano nejak rozumne chodit do skoly. Ze tam pujde rada, ze uz nebude kazde rano brecet jako ted, ze nechce do skolky. V te skolce ji nejak predame ucitelce z ruky do ruky a mizime, ale jak bychom to delali u skoly, kam ji mozna jen posleme samotnou od vchodu a ani nepujdeme k satne, natoz ke tride, fakt nevim. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. srpna 2025 17:33

Zuzuli vždyť jo!!! Vozit děti každé půl hodiny jinam bych samozřejmě nedala a těžko by se pak vrátily sami. Taky proto počítám s tím, že nejpozději ve třetí třídě to zvládnou úplně sami 

Offline Tabea
8170 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 17:34

Pinot Noir

jak to o těch asistentech píšeš, tak by mě fakt zajímalo, jak je to v Bavorsku. U syna ve třídě měly asistenta dvě nebo tři děti a byl jen jejich. Takže vzadu seděly tři asistentky. Podle syna tam byly Fajt jen pro to jedno dítě, někomu jinému pomáhaly zřídka. Nebyl schopen mi říct, proč asistentku měly, fyzický problém nebyl u nikoho. Myslim, že jedna ta holčička měla jen ústní hodnocení bez známek.
U dcery ve třídě není asistentka žádná, ale jedna holčička má s učením velké problémy, už v druhé třídě dostala spoustu šestek a často plakala. Tak by mě zajímalo, proč zrovna ta asistentku nemá. Asi taky dost záleží, jak se k tomu postaví rodiče a co pro dítě zařídí. 
Preju Vikymu i vám, ať ještě udělá velký skok a ať vyjde dobrá škola.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. srpna 2025 17:35

Pinot Noirpsychologa a podobně má relativně hodně škol, ale to pro vás samozřejmě nestačí 

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 17:49
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa jak to uděláš, když musíš být v jednu hodinu ve dvou třídách a ten druhý hlídá děti?

​Ideální stav, na první přijdeš včas na chvilku a na druhou dorazíš pozdě a někdo ti to shrne. Učitelka vždy ví, že tam je sourozenec. 

Člověk navíc docela rychle zjistí, která učitelka je ukecaná a která řekne to důležité a jde se na osobní konzultace. Nebo někde číhá průser, nebo je dítě v devítce a řeší se střední škola. 

Ja už jsem chodila sama, i když žádné hlídání nepotřebovaly. Šetří to dost času.