Zuzuli neboj, ty rána jsou fakt věkem lepší. Některé děti to doprovázení potřebovaly déle, ale jak je ten zbytek samostatný, i méně odvážné dítě se rychle otrká, protože je to tak normální.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva proto trochu doufam, ze se nam podari dceru dostat do nektere ze skol, co mame pres ulici, a nebude muset jit do spadove. Ono to neni daleko, jede tam autobus... ale kdyz na kednu skolu temer koukame z okna a druha je jen o kousek dal, proc ji nechavat jezdit dal.
Se pak vzdycky citim jak mizerny rodic, co uprednostnuje pohodli pred vzdelanim ditete. Ale jako dva pracujici rodice bez dosahu rodiny, ktera by nejak pomohla s vyzvedavanim a transportem na krouzky, uz tady s tou spadovou budeme mit trochu problem to ty prvni roky nejak behem dne poskladat.
Zuzuli no my jsme na tu spádovou syna nedali, pověst je taková všelijaká a dod nás nepřesvědčil. Uvidíme, jak to bude s druhým. Na obou školách je ale kroužků spousta, myslím, že převádění někam možná ani nebudeš potřebovat. Navíc tak od té třetí třídy to dítě po sídlišti přejde samo, když ho z družiny vypustí před tím kroužkem. Ty ho pak vyzvedneš až na kroužku a převedeš k vám. Jestli koukáte na naší spádovku, tak tam vezmou všechny děti.
continuity jak píšu, naše paní učitelka schůzkám moc neholduje, měli jsme akorát jedny a jinak tripartity (to si teda nepomůžeš, protože tam ideálně mají být oba rodiče) nebo konzultace. Jestli to tak budou mít i další, tak není co řešit.
olte to je těžká obecná otázka. Žádná ze škol v okolí není taková, jaká bych si představovala. Možná jedna teda, ale tam se skoro nemáš šanci dostat. Takže jsme vybírali z toho, co je. Důležité pro nás bylo, jak s námi komunikují, jaké mají výsledky u přijímaček, chtěli jsme aj od první třídy, jak pracují se šikanou... Nejdůležitější na prvním stupni ale je učitel. Dost věcí se mi na naší ZŠ nelíbí, ale co naděláš. České školství není moc pokrokové.
Evaeva Všeličo sa dá stihnúť. My sme štyria súrodenci narodení v rozpätí 4 rokov, chodili sme na ZŠ u nás na dedine, na rodičovské chodila mama (otec nemohol, lebo chodil na týždňovky, pracoval najmä v ČR), nepamätám si, žeby sa mama niekedy sťažovala, že nestíha ísť na rodičovské niekomu z nás. Obehala to postupne. Podobne aj iní rodičia, myslím, že učitelia boli zvyknutí, väčšina detí mala v škole nejakého súrodenca či viac súrodencov.Aj keď mne na 2. stupni teoreticky ani nemusela chodiť, moja triedna bola naša susedka.
dorota tak u nás začínají schůzky na celé škole v jeden čas. Samozřejmě pak můžeš zajít za učitelkou, ale to už jsou konzultace. Nicméně třídní schůzky jako takové nejsou úplně potřeba, pokud není ve třídě nějaký problém. Tohle je spíš taková perlička.
Evaeva jaka je ta, kam je tezke se dostat?
Krom vasi spadovky (protoze je nejbliz a cestou na metro a jdou tam hodne deti ze skolky, ktere teda nejdou na bronzovku). Mame v merku jeste tu u kostela, tu bych chtela spis. Pak teda nase spadova skola. Ja si nemyslim, ze je nase spadova skola spatna, ale jak jsme ty nove ulice hned u sidliste, daleko od centra obce, tak hlavne ty rana s nasi slecnou si radeji ani nepredatavuju. Dat ji do skoly a pak jet na metro by nam zabralo skoro hodinu.
Potrefenáhusa ano, u nas je 40 zaku ze 170 jineho jazyka. Ale ta zprava je z roku 2022, spousta UA uz tu treba neni a za rok dva ta skladba bude jina ci budou umet cesky. Kvalifikaci teda maji v nasi skole dle popisu vsichni a obmena minimalni. Ale to neni vzdy vyhoda. Nastesti nas to ceka az za dva roky, takze tento rok to jeste resit nemusim. Jedna moje stranka by pro syna chtela drilovaci skolu s vysokymi naroky, ale jak rika muj muz "nech ho zit". On ma taky dost nic moc skoly (by me prerazil, kdyby to tady cetl...).
Jos tak ja 100% vim, ze drillovaci školu nechci ani za nic. Sama mam vlastní zkušenost a poznamenalo me to dost negativně, co se dalšího vzdělávání týče.
Zuzuli mohylka nebo pak Chlupovka (ale pozor, ta je na Butovicích, historická záležitost). Ta na Stodůlkách moc na metru není, to si myslím, že by pro vás bylo víceméně jedno v porovnání se spádovou. Ani k ní nic nejezdí, je to dlouhá cesta pěšky, mi přijde. Ono totiž, čím dřív to dítě odevzdáš, tím líp
a do školy ho fakt jen odevzdáváš, je to o dost rychlejší než školka.
Zuzuli zkušenosti rodičů z bronzovky mně moc nepřesvědčily
Mám tři kluky, ale autíčkář je jen mimino. Už teď hledám konkrétní auto, aby mohl jít spát. Což jde dost blbě, když mu nejsou ani dva a jediné, co mi k tomu může říct, je autý!!
Včera jsme dorazili z výletu v půl deváté a on hned autý a než se šlo spát, musel ještě půl hodiny parkovat. Aspoň bude jednoduché mu balit hračky na dovolené ![]()
Evaeva Mrkni se na skládací autíčka od Albi. Přišlo mi to jako předražená blbost, ale teď to juniorovi tahám na všechny výlety a dovolené hraje si s tim furt. Kdyz mu k tomu vezmu i mini magnetickou stavebnici, tak z toho staví garáž a nevim o něm celej večer :-D.
Vari vím, co myslíš. No uvidíme, my už musíme uvážlivě zaplňovat byt. Ale jako on věděl, co si vybrat za zájem, aut moc nemáme ![]()
Ono v budoucnu asi nebude problém vzít něco jemu, vezmeš pár aut a je to, to vidím u synovce. Problém jsou ti dva starší, nejdřív abych vozila tři bedny dupla, teď chtěli connetix, co má asi deset kilo
Koupila jsem jim miniverzi, ale ta je prý naprd
Nikdy za celou dobu jejich života jsem nevěděla, co vzít, aby si s tím hráli, a nezaplnilo to celý kufr.
Jinak poprvé čtu, že někdo sleduje, kolik dětí má jiný mateřský jazyk než český. To byla na naší Praze kolikrát polovina třídy i před válkou.
Kdysi jsme počítali s dětma kolik spolužáků ma oba rodiče Čechy a nedopocitali jsme se víc než prstů jedné ruky.
Děti s poruchami učení jsou jiný příběh, ale mladší měla takové spolužáky tuším čtyři, jednu asistentku, COVID do toho a jejich učitelka je toho naučila víc než u starší, kde z těchto okolností nebyla žádná (jeden žák problematický, ale bez papírů - ale takový bude v každé třídě).
Karja Nešlo mi o zip na zádech, spíše o zip jako takový (ale není to nutné). Máma měla takového na sobě (zřejmě erár), jen jí to prostě sestra oblékla cíleně obráceně :-).
Pinot Noir Přesně tak
.
Tabea Značka už na tom konkrétním oblečku jaksi chybí. Ale dostala jsem tady dostatek inspirace
. Děkuji. A chápu, že tobě by mít něco oblečené naopak, vadilo. Mně také, ale věř mi, v určitých situacích je celkem jedno, že obleček nesedí přesně, hlavně nesmí škrtit, škrábat a nebo naopak být nepříjemně volný.
continuity ja to nesleduju vubec, uvedla jswm to jen proto, ze je to v ty inspekční zprávě zmíněny - navrch tady to problem neni, narozdil od toho velkého poměru ssp
A jak to napsat, pokud bych měla školu s víc jak třetinou děti s jiným mateřským jazykem, minimálně bych se zajímala o to, jak to ta škola zvládá
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí