Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 15:23

Zina myslim, ze je budi nekdy kolem druhe, ve dvanact uz lezi na lehatkach a poslouchaji pohadku. Ale i tak mi spanek u petileteho predskolaka prijde uplne zbytecny. Protoze doma nespi uz dva roky.

V lete chodila na letni provoz do jedne skolky nedaleko a tam starsi deti spat nemuseli, ona si misto spanku kreslila a kvalita naseho zivota v tehle skolce s temi milymi ucitelkami vstricnymi k domluve tak vzrostla, ze jsme s muzem vazne zvazovali, ze ji tam zkusime prendat. Ale zvitezilo to, ze nemusi chodit treti rok do treti instituce, navic uplne nespadove, deti odtud chodi do jinych skol nez ceka ji... ze ji na ten posledni rok i pres vyhrady nechame ve znamem prostredi.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 15:31

711990 jj, v těch výročních zprávách se školy rádi pochlubi výsledky. Třeba u nás ředitel do kteréhosi testování některé žáky vůbec nezapocetl. Prý by mu kazili průměr . K dalším testům děti připravovali asi měsíc místo běžné výuky. takže ta škola papírové vypadala dobře, až na to, že zevnitř to tak super nebylo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2025 15:36

Zuzuli já jsem ráda, že syn už bude předškolák, ti u nás prakticky nespí, navíc tam bude zůstávat jen na kroužky, tj. nebude spát vůbec. On tam teda za celý rok usnul asi dvakrát, ale ležení ho logicky prudí. Oni navíc často chodili spát k těm prťatům, které leží dlouho. To byla jediná nevýhoda malé třídy, jinak těch 13 dětí bylo něco úžasného. Čeká ho teď asi trochu šok až jich tam bude 25

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 15:44

Evaeva tak progresivni skolku, aby tam predskolaci spat nemuseli, bohuzel nemame... polovina ucitelek tam je od osmdesateho devateho, kdy se ta skolka otevirala. Ty tam jsou prave hlavne na to odpoledne, vzdycky tam posedavaj s kafem a resi recepty nebo nemoci a od stolu komandujou deti. A pomlouvaj rodice. S muzem jim interne rikame carodejnice. Jsem je treba slysela, jak komentujou, ze dcerinu kamaradku meli jeji rodice az po ctyricitce a "si na ni dlouho pockali a ted ji tu nechavaj cekat na ne a vyzvedavaj ji az jako posledni, chudak mala". Proste zeny na svem miste

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2025 15:59

Zuzuli to není jen věkem. Naše ředitelka je tam taky snad od založení Ale prostě v těch institucích se srocují sobě podobní.

U nás teda spí i předškoláci, ale jen krátce, a hlavně půlka čeká na nějaké kroužky, pořád někdo odchází... Moc toho prostě nenaspí. Úplně nespí až od dubna. U švagrové (asi tam, jak jste byli na letním provozu, v druhé půlce července) nespí vůbec.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 16:06

Evaeva v druhe pulce cervence jsme byli v nasi skolce, pretim v ms motylek v nove kolonii a tam to bylo prave skvely.

Offline letfenixa
10909 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 16:29

continuity toto som celý minulý rok hovorila mojim deviatakom pri príprave na Testovanie. Mňa nezaujimalo, koľko má kto %, len som im hovorila, aby sa porovnávali sami so sebou.

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 17:19
Reakce na notna:

Lamicka Nepamatuješ si prosím na které stanici ten rozhovor byl? Na Radiozurnalu jsem zachytila jen zprávu o rozdílech ve vzdělání.

​Ted presne nevim, co myslis, bylo to o rozdilech ve vzdelavani v regionech.

Radiozurnal

Ceske skolstvi v mapach(jeste jsem to neprochazela)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2025 17:39

Zuzuliaha, tak to máte jiné letní školky než my.

Offline Tabea
8170 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 17:57

Potrefenáhusa tyjo, tady asi tohle přehlasování bydliste vůbec neznám. Vlastně ani nevím, jestli by to šlo, mít dítě nahlášený bytem třeba u babičky. Nebo to se pak hlásí k babičce i jeden rodič s dítětem? 

Jak se vám líbila norimberská zoo? Mně přijde super, hlavně na léto, jak je pod starýma stromama. Co vodní hřiště?

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 18:00

Tabea nekde v souvislosti s tou spadovosti a prehlasovanim deti padlo, ze s ditetem musi mit na stejne adrese aspon jeden z rodicu.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 18:39

Tabea

Dřív se to bydliště přehlasovalo dost živelně, jedna nejmenovaná "lepší" škola v centru Prahy při kontrole před pár lety zjistila, že 15 jejích žáků ruské národnosti má společné trvalé bydliště v jednom bytě v Pařížské

Teď už je snaha to nějak kontrolovat, omezovat, ale jeste před dvěma a půl lety přehlašovala známá z naší ulice dítě do nějakého bytu o dvě ulice dál, aby "spadlo" do papírově lepší školy, než je ta naše spádová. Zřejmě nebyla sama, protože pak tam měli myslím 128 "spádových" dětí, ze kterých losovali 96 prvňáčků.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 18:40

Tabea a norimberská zoo je skvělá

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 18:47

Mohučanka na tuhle nejmenovanou bych rada dostala Tondu, hodi se mit skolu hned u COSu!

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 20:12

711990 tomu říkám požadavek na školu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2025 20:16

Tabea i se s tím bydlištěm prý různě kšeftuje. Je to jak kde, někde stačí dítě, někde musí být i rodič. Ono to stačí jakoby na chvíli, pak už to dítě samozřejmě nevykopnou, když už tam je přijaté. Obecně ani v Čechách není jednoduché přihlásit dítě mimo spádovou školu, na lepší/vyhlášenější už vůbec.

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. srpna 2025 20:21

Kokoska myslim, ze to ale vetsina skol nekontroluje. Ja syna prehlasovala kvuli skolce, nakonec jsme to nevyuzili a chodi jinam. Ale ja mam trvaly pobyt v Praze, manzel si taky pobyt nemenil (ma vesnici v Ceskem raji). Takze na soucasne adrese ma trvaly pobyt jen starsi syn. Mladsi je zas automaticky v Praze, a tudiz bytem u te babicky .  

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. srpna 2025 20:26

Evaeva u nas je pry na jednoho znameho nahlaseno nekolik deti kolegu. Na jeden jediny byt. A evidentne to nikdo nehlida. Nicmene jsem slysela od nekoho dalsiho, ze osobne zasel za reditelkou teto skoly, ze by tam chteli dat dite a nejsou spadovi. A pry se normalne dostali i kdyz je pretlak. No kazdy to nejak zkousi. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2025 20:27

Jos ty pravidla jsou různá podle popularity té školy zřejmě. Někde zvažovali (na šestce myslím), že budou kontrolovat, jestli tam to dítě/rodina skutečně žije. Ale jak to chceš dělat, museli by jít do bytu a zkoumat zubní kartáčky a hračky, na to nemají pravomoci 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2025 20:29

Jos nám škola přímo nabízela, že syna vezmou, ale do sportovky. Tam jsme nechtěli. Nakonec se dostal do té druhé třídy, ale vlastně dodnes nevím, jestli ho vylosovali nebo ho vzali nějak mimo. (My se v tom nijak neangažovali, ale jeho kamarádi trochu jo)