Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2025 20:32

Jos jenomže to je právě ono. Oni nemají možnost zjistit, jak to s tím bydlištěm je. Takže když má dítě třeba i s rodičem bydliště na místě xy, musí tomu prostě věřit.

Offline Aranel
6643 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 20:35

Jos Vy jste teda pěkně rozlítaný já měla na mysli Lesní, ale na Husovce je taky přetlak.

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. srpna 2025 20:39

Evaeva

ono asi kolikrat staci projevit zajem, nejspis ma vedeni skoly urcite pravomoci ve vyberu, tezko rict. A tady v LBC to neni pretlak o desitky deti, zatim se spadovi dostali vzdy vsichni. Vcetne tech "spadovych" prehlasenim. Praha 6 je uz jina posnicka s losovanim apod. Ta skola o kterem mluvim ma ale ve spadu i socialne slabsi lokalitu, takze pro vedeni skoly by bylo snazsi, kdyby se ani nedostali ze. Ale to uz spekuluju. Ale ja resim spis tu logistiku, kdyby tteba nase spadova skola nebyla (a ze opravdu ma naplnenou kapacitu z jen poloviny), tak spadame pod Jablonec a to bych nebyla schopna ho vozit a vyzvedavat, je to pro me uplne na druhou stranu. Nekdy je tech faktoru zkratka vic. U druheho syna proste doufam, ze bude tak malo deti, ze tohle odpadne. Uz v porodnici se o rodicky pretahuji, je to az trapne. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. srpna 2025 20:42

Aranel jj ja myslim Husovku. Lesni je pry zalezitost ted nove par let. Rozlitani ani nejsme, jen jsme nemenili puvodni bydliste a ted uz to smysl nema. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2025 20:47

Jos vedení ty pravomoci oficiálně nemá. V podmínkách přijetí jsou napsané kategorie, do kterých kdo spadá. 1. spádové děti, 2. nespadové, ale z MČ se sourozenci na té škole... (Tohle má každá škola jinak). Pak nabírají podle těch kategorií, dokud nedojdou místa. A losuje se z dětí v té kategorii, ze které ještě někoho můžou vzít. Ale nedělám si iluze, že nikoho nenaberou bokem 

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 20:55
Reakce na 711990:

Mohučanka na tuhle nejmenovanou bych rada dostala Tondu, hodi se mit skolu hned u COSu!

​jako požadavek na školu dobrej ale zcela vážně, kamarádi tam mají dceru už tuším pátá třída?? a právě remcají a spokojeni jsou rok od roku méně, detaily úplně nevím, synovi každopádně teď hledají školu jinou, dávat ho tam nechtějí. No a já s mladším jsme jsme tam byli letos na zápise (pro jistotu), protože to byla taky jeho spádová, tak kdyby náhodou neklapla škola, co chodí starší a dojmy mám spíše negativní. Totální blázinec, byť se musíš nahlásit přesně do časového okna, nikdo tě nikde nečeká ani nepřivítá, přijdeš do minitřídičky, kde je asi 50 dalších rodičů a dětí, řev a zmatek, mezi nimi pobíhají tři učitelky s papíry, netuší, kdo ke komu patří, kdo odchází, kdo akorát dorazil, trousí hlášky typu tak už to máte vyplněné, nemáte, vy jste ty papíry ještě nedostali? kolegyně u vás zkontrolovala totožnost? ne? tak my vám asi věříme, že vy jste vy, haha, do toho se odjinud vynoří další, odvede dítě jinam, aniž by to nějak avizovala, pak se vrátí a s pohřebním výrazem a tonem začne vyjmenovávat nedostatky daného dítěte (ano, vím, že syn blbě mluví, ano chodíme na logo, ano, čeká ho další zákrok s podjazykovou uzdičkou). Upozorňuju, že nešlo jen o mé dítě, při čekání na odevzdání papírů přivedla holčičku a rodičům stejně pohřebním hlasem hlásila, že Mařenka neslyší hlásky uprostřed slova, ach ach, co s tím budeme dělat, no a ta vizuální stránka teda taky nic moc, to nevím, jak to půjde. Pak tam byla teda jedna milá, ta se na děti usmívala a říkala, jak se vše zvládne, ale proti jiným školám, kde měli pro děti připravené různé stezky s úkoly, rodič chodil s dítětem a viděl, na co se ho učitelé ptají a jak dítě reaguje, při příchodu dostal číslo/písmeno/jiné označení, všichni věděli, s kým mluví...nebe a dudy.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 20:58

Malenge tyjo tak to je teda drsnymoje mamka s nima spolupracuje a prave ze je moc chvali, proto tam chci...

Offline Aranel
6643 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 21:03
Reakce na Jos:

Aranel jo jede, na husovce ma deti pulka kolegu a to tam nebydli, spadaji jinam. Byt treba o zakladku vedle. Takze to neni ani kvuli dojizdeni nebo tak. Jinak nase zakladka je pesk docwla dalwko, takze to pro nas je taky celkem organizacne orisek. Skolku bychom casove nezvladali s praci. 

Jinak o Prokopovi jsem slysela (mozna je to pomluva), ze ma deti samozrejme na nejakem vyhlasenem gymplu/skole, ktere tak rad kritizuje....

​Tomu věřím, víc mých známých, který jsou jaksi ideově proti osmiletým gymplům, tam samozřejmě děti dají, protože jinak by jim v současným systému uškodili no. 
Já si taky myslím na Husovku, i když jsme o základku vedle, ale bůhví co bude...

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 21:09

711990 věřím, že třeba profesně to bude fajn, to posoudit schopna nejsem, mají i ty třídy pro nadané děti, hodně kroužků. taky jsme tam byli asi 40 minut, že jo, to není na nějaké objektivní zhodnocení, ale dojem odtamtud mám bohužel tento, navíc je to v porovnání s naší školou obrovský kolos, dole u schodiště mříže, vrátná byla taky zajímavá osoba lhát nebudu, moc ráda jsem pak psala omluvu, že tedy syn nenastoupí, ale já to tam i avizovala, že prioritu máme jinde. Jo a dětí jinakojazyčných tam bylo taky hafo, když už se tu tohle kritérium zmiňovalo. Každopádně, jak říkám, zcela subjektivní zhodnocení po jediné osobní zkušenosti, třeba jsem ani nešla na ty ukázkové výukové hodiny a nezjišťovala si nějak moc informací, fakt jsem doufala, že to nebude potřeba. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 21:17

Malenge no na tridu pro nadany deti to u nas uplne neni...ale libi se mi koncept hodnoceni, navic s nim (pry) vsichni ucitele souzni, hodnoceni od inspekce taky dobry... tak uvidime na DOD

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 21:17
Reakce na Evaeva:

Jos ty pravidla jsou různá podle popularity té školy zřejmě. Někde zvažovali (na šestce myslím), že budou kontrolovat, jestli tam to dítě/rodina skutečně žije. Ale jak to chceš dělat, museli by jít do bytu a zkoumat zubní kartáčky a hračky, na to nemají pravomoci 

​Jo, to je u nás. Kontrolovali nějakou jakože usazenost, odkdy je dítě na tom bydlišti hlášené. A když to bylo (a teď nevím přesně) méně než rok, bylo potřeba doložit kupní nebo nájemní smlouvu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2025 21:34

žluťásek tu nájemní smlouvu ti asi dá i ten kšeftařPodle mě je tohle problém, který má jediné řešení, a to, aby byly kvalitní všechny školy

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 22:06

Malenge 711990 bohužel mám taky zprávy, že na té dané škole u COSu to jde spíš z kopce. Začali jim tam údajně nějak fluktuovat učitelé a najisto vím, že neřeší počínající šikanu.

Jinak ten "první dojem" může dělat hodně, já jsem se v naší nespádové škole s vynikající pověstí necítila na DOD vůbec dobře a dceru tam na zápisu seřvali, že blbě drží tužku, zatímco na spádové "špatné" škole bylo na DOD mnohem příjemnější prostředí, zápis proběhl empaticky a dcera tam prožila dva skvělé roky.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 22:09

Mohučanka teda ty mi nakladas, ja byla tak spokojena ze jsem vybrala...

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 22:16

711990 promiň! Jsem si ale jistá, že oproti školám v naší a pravděpodobně i vaší čtvrti, pokud tam na kopci pořád bydlíte, je to centrum rozhodně lepší volba.

Každá škola má něco, dcera jde na vyhlášenou jazykovku a téměř jediná informace, kterou mám, je, že máme přijít 1.9. do školy

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 22:19

Mohučanka no nez v nasi stoproale rada bych zvolila neco pricetnyho no...

Offline letfenixa
10909 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 01:06

Mohučanka išla som pozrieť webstranku našej školy a posledná novonka je slávnostné ukončenie školského roka. Ale už tam snáď info o slávnostnom zahajeni nového školského roka dajú ( ).

Na začiatku júla mi zástupkyňa pre 1.stupeň hovorila, že asi 15 rodičov (z 50) budúcich prvákov s ňou nekomunikuje. Písala im maily, volala. Potrebije od nich aj nejaké peniaze, aj ešte všeličo. Bude to zaujímavé, je to vysoké číslo.

Ako spomínala @Lamicka,nespolupracujuci rodičia sú na figu.

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 06:41
Reakce na Mohučanka:

711990 promiň! Jsem si ale jistá, že oproti školám v naší a pravděpodobně i vaší čtvrti, pokud tam na kopci pořád bydlíte, je to centrum rozhodně lepší volba.

​což je důvod, proč netrvám na okamžitým odstěhování do Prahy! 

Offline Gatita
8648 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 07:33

711990 a co ta škola spektrum? Chodí tam známí a jsou tak spokojeni, že už tam nastupuje druhé dítě. Stojí jim za to vozit tam děti až od nás.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 09:12

Gatita jj ta se mi libi, pujdu na DOD, ale berou 20 deti a hlasi se pres 100 no...