Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 09:14

711990 a já myslela, že se uvidíme v naší škole

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 09:19

Pinot Noir tyjo Tonda ma tu dysfazii uplne jen lehounkou, ale tu bilingvni vyuku by nedal. On proste neslysi hlasky spravne. Totalne mu to splyva. Z anglictiny nepochytil temer jediny slovo, ackoliv nekolik serialu na ktery koukal, bylo jen v AJ.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 09:23

711990 tyjo, me hlavne uvrha do deprese, ze maminky spoluzaku z vasi skolky (moje kamaradka a jeji kamaradka) to resi uz rok a ja ani nevim, do jakeho mesta nase dite do skoly pujde! Takze si radsi o kvalite nasich Prazskych skol moc nezjistuju, inkdyz je mi jasne, ze to asi zrovna u nas zadna vyhra nebude... Ale citim se pak dost blbe, ze to nehodlam jeste rok resit. Je pravda, ze jejich chlapecek je narozeny o pul roku drive a bude uz predskolak, my mame jeste cas...

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 09:24

711990 rozumím. Viktor naopak pochytává angličtinu dobře, kdybychom byli v AJ prostředí, podle mě by měl diagnózu PAS kvůli jeho ostatním projevům, ale řeč by vůbec nebylo téma k řešení.

Ale on je celkově dětský, nesmělý, před cizími nechce mluvit, u těch přijímaček asi nemá šanci, i kdybychom to trénovali předem.

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 09:30

MPLee ja to řeším dlouho a stejne jsem nic nevyresila, preferovanou školu máme a je minimální šance na přijetí....

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 09:32

Pinot Noir přijímačky jsou Pruser i u nás, na ty tanečky v zusce ji nepřekvapivě nevzali

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 09:43

MPLee já si myslím, že když není předškolák není ještě co řešit, stejně to bydliště musí hlavně dozrát no!

Potrefenáhusa Zkus jim napsat, jestli nemůže být náhradník, že se stydí prostě, ale stojíte o to. Prootže jinak ona už na nějaký kroužek, kde vy nejste normálně chodí ne? Jakože tam zustane a nebrečí, že chce za váma nebo tak, ne? 

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. srpna 2025 09:48

711990 co je u vas problem se skolami? Skladba deti? V Cako to neni slava, ale asi ani nejaka extra hruza. Je tam spousta novych satelitu s novymi lidmi...

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. srpna 2025 09:51

MPLee kamaradka dala nakonec dceru do ciste Aj soukro skoly se skolnym. No a druhou prihlasila taky, ta pujde v 5,5letech. A ted z ji vypadlo, ze neni spokojena s kvalitou vyuky. Ze holka mela srovnavacky z cestiny (to musi) a na jeji popud i matika a tak. A pry nic moc. Proste se jim pry stridaji ucitele a skola muze byt sebwlepsi, ale zalezi na tom, koho dite dostane...

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 10:03

Mladsi vnuk jde ted do skoly nejbliz od bydliste, jen ho mrzi, ze nevzali jeho nejlepsiho kamarada. Prave kvuli te spadovosti, presto, ze jeho starsi bracha tam uz chodi. Chlapecek bydli o par ulic dal, ale do skolky chodili spolu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. srpna 2025 10:05

Jos u soukromé placené školy bych čekala, že si kvalitu učitelů pohlídají líp. Ale bude to škola od školy samozřejmě, byla bych teda dost nespokojená, kdyby ta kvalita chyběla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. srpna 2025 10:07

Kokoska to je blbý! U nás jsou za sourozence "body navíc". Ale i tak ho můžou předběhnout spádové děti, když jich bude hodně. Mladší je vlastně v téhle situaci, uvidíme, jak to bude, když se ruší ty odklady a dětí bude víc.

Vnuk si ale určitě najde nové kamarády. Syn se nakonec rozhodl jít do jiné třídy než jeho kámoši a netrpí tím vůbec

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 10:10

Karja no ono v tom předškolním ročníku už zas tolik času neni, zvlášť, když přesunuli ted ty zápisy asi, jestli chceš něco jinyho než spádovou, je dobry se rozhlížet a snazit se poptávat 

a jo, ona se proste strasne stydí, je uplne dřevěná a vubec neposloucha, co se po no chce, podle me to ani neslysi. Jestli tam ja jsem nebo ne, to je uplne jedno (mozna se mnou i horsi), u tech talentovek jsem byla a bylo to fakt na rozbrečeni se, jak mi ji v tom bylo lito. 
Kdyz se rozkouká, je uplne v pohode, dala i vystoupeni se skolkou na podiu, bez nas nekam raky chodi v pohode 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 10:12

Potrefenáhusa Tak bych tam právě zkusila napsat, třeba jim nějaké děti odřeknou. 

jo, máš pravdu, já uplně zapomněla na ten posun zápisů....

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 10:13

Evaeva z te skolky tam jde vic deti, uplne s neznamyma snad nebude. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. srpna 2025 10:15

Karja malá malá vlastně taky půjde za rok do školy, že?

Offline notna
9470 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 10:50

Kan Dceřina škola první byla úplně malinká jednotřídka s dvanácti žáky a druhá už větší, ale na malém městě. Sama jsem z vesnické malotřídky a podle mě stejně jako na těch velkých školách ve městě záleží na řediteli a učitelích. Nemám ráda to paušalizování.

Tabea Mohučanka Mě to právě přijde už úplně normální ten velký podíl dětí z cizojazyčných rodin. Proto mě překvapilo, že se to tady tak vypichuje. Pochopila jsem ,že je problém, pokud utvoří ve škole kompaktní komunitu a škola to nezvládá. Ale to je podle mě až následný problém, který nemusí vůbec nastat.

Lamicka Díky za podrobné vysvětlení, chápu, že pro učitele to musí být náročné s cizojazyčnými dětmi. A děkuji za odkazy, už jsem si to taky dohledala.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 10:51

Evaeva Jj ted je předškolák, ale nevím, co v té škole bude dělat. Umí číst, psát, počítat, tak na urovni listopadové výuky. Oni si tak holky hodně hrajou, že něco zapisují, něco odkouká z ukolů a tak:D. Ale mám takový pocit, že to bude takový slabý ročník, znám společně s ní jednu vrstevnici, takže pak když jich je ve třídě 4-5, tak je to takový složitý na tu tvorbu kamarádů. (mimochodem ta vrstevnice je druhá dcera té maminky jak zakázala kamarádšovt s tou naší starší) takže tuším zas nějakou "zábavu" z těchto sociálních oblastí.

Offline notna
9470 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 10:53

Ad ten Daniel Prokop a jeho děti na gymnázium. Stejně to má asi i budoucí ministr školství Plaga. Víceletá gymnázia by rušil nebo omezil, ale sám tam děti má.

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 11:03

notna hele ale ty cizince tu vazne nikdo nevypichoval, ja zcela jednotlivě jsem to zmínila v souvislosti s inspekční zpravou, jelikož je to v jednom řádku s žáky se speciálníma potrebama, ktery zajimaj me (a zase, prosim te, v obecný rovině je fakt za problem nepovažuju, ale v kontextu naší školy jo)  a vím, ze v některých školách viz 711990 to problém muže bejt .... takze te nemusi překvapovat, ze se tady tak vypichuje, protoze nic takovyho se tady rozhodně nedělo