dzizisketa podle me zalezi, jak moc hrozny zvěsti se k tobě dostanou ![]()
mne by nejakej normál určit stačil, nehledám elitní skolu
dzizisketa podle me zalezi, jak moc hrozny zvěsti se k tobě dostanou ![]()
mne by nejakej normál určit stačil, nehledám elitní skolu
dzizisketa my vybírali ze škol v docházkové vzdálenosti. Jednu soukromou jsem měla v záloze, kdyby se ukázalo, že základka velký špatný. Na školné by padl celý rodičák a kus, na tři děti později celý můj plat
Ale kdyby bylo potřeba, utáhneme to, na úkor úspor a kafíček
Mohučanka a to mluvíš o spádových dětech nebo o ostatních?
dzizisketa my o soukro vubec neuvazovali, kvalitni skolu mame spadovou, nebylo co resit. Bala jsem se jen, ze je moc vykonostni, jak to zvladnou, ale detem to tak neprislo.
Jinak ja myslim, ze na 1.st. ZS je to hlavne o pani ucitelce, ne tolik o skole.
dzizisketa Já jsem taky ráda, že to neřešim a že nemám na výběr vlastně stejně. Mohla bych volit stejně mezi tou naší a vedlejší městskou, jinak jako fakt bez šance....Ale my máme školu uplně špičkovou, ale přijde mi, že to ti ostatní nevidí a leckdy řeší kraviny, asi nečtou parfumanii no:D:D:D. Mně se nejvíc líbí, že kdyby třeba bylo nějaké dítě z takové "horší rodiny" tak mu ta naše škola nahradí takové místo bezpečí, ale i rozvoje, že mají hodně mimoškolních aktivit, výletů, zájmů, prostě udělají spoustu práce i za nás rodiče, že jsou tam ty silné vztahy žák, učitel, je to prostě vidět, že to nejsou nějaké děti, ale že je mají fakt rádi no...Já jsem třeba předávala nějaký dárek s poděkováním na konci roku, a dcery učitel mi řekl, že naopak děkuje on nám za dceru, jaká je a že je moc rád s takovýma dětma jako je ona a ostatní děti školy(!?!)...ty vole a pak přijedeš k babičce a ta místo jak se máte spustí litanii jak jsou naše děti hrozný:D:D:D:D:D. Tak nevim no, někdo to asi špatně vnímá:D:D
dzizisketa jo a jeste obrovskou vyhodu spatruji v tom, ze deti od 3.tridy chodi domu bez nasi asistence a muzou vyrazit se spoluzaky ze sousedstvi ven.
Lamicka Určitě, učitel a kolektiv no:-)
Karjapříště musí jít předat dárek babička ![]()
Mně se ta vaše škola z tvých popisů tady líbí moc. Ty vazby a vztahy jsou hrozně důležité, celkově, jak s těmi dětmi jednají, jak fungují děti mezi sebou. To vytváří vztah ke škole a vzdělávání do budoucna, sebehodnotu těch dětí a to je podle mě to nejdůležitější.
Evaeva Jako dcery kolektiv ve třídě není moc pěkný, ale to nějak asi škola nedokáže ovlivnit, aby to tam bylo jak na ružovém obláčku a hlavně každá ta třída je složením strašně odlišná. V dceřiné je většina holek, kluci jako by tam nebyli, jsou to takoví interovertní typy,takoví klidní a jakoby mají co dělat sami se sebou a učením, takže to tam některé ty holky válcují a řeší mezi sebou kraviny. Trochu doufám, že tam tento rok přijdou nějaké silnější osobnosti, ti raubířští kluci (to tam fakt chybí v celé té škole je jeden takovej lupem) a trochu se to tam rozmělní...protože už se tam třeba řešilo, že jedna holčička nechce chodit do školy kvuli jiné, učitelé se s tím snaží pracovat, ale ono se to kolikrát táhne už ze školky a špatně se to asi předělává...
Evaeva o spádových v době před dvěma lety, kdy šla dcera do 1. třídy.
Edit: upřesním, že sourozenci spádových dětí neměli přednost při umístění do té samé spádové školy a při losování se mohlo snadno stát, že je nevylosují a budou muset jít jinam. A v naší MČ jsou volná místa jen v takových školách, kam dítě dát opravdu nechceš. Škola, o které mluvím, má vynikající pověst jako jediná v naší MČ. Dcera jako nespádová (museli bychom bydlet o ulici vedle) se ani nedostala do losování a šla na spádovou se špatnou pověstí, a pak tam máme ještě sídlištní školy, o kterých se občas lze dočíst v novinách v černé kronice ![]()
dzizisketa ale o soukromych se tu nebavime, pokud k tomu neni sakra duvod. Ne ze by tu nekdo daval dite apriori na soukromou elitni. Pro me treba ta klasicka spadova byla dost utrpeni. Bylo nas ve tride hodne a dost se jelo podle nejslabsich. Coz by nevadilo, kdyby meli rodinne podporujici zazemi a trochu se posouvali. To ale nemeli a jeste nekdy ve 3.tride velka cast tridy neumela ani cist. Na gympl nas dokonce pripravovaly ucitelky z vlastni iniciativy. Po skole. Dostali jsme se vsichni (asi 6nas bylo). Samozrejme to byla katastrofa pro ten zbytek, ale to vazne neslo. U syna mi staci uplne bezna skola, ale resime to dojizdeni. Proste ji nemame za domem, i skolku a kamarady ma v jinem meste.
Mohučanka aha. Tak u spádových mi to taky přijde trochu diskriminace ti sourozenci. U nás sourozenci hrají roli až u nespádových. Ale tady není takový přetlak, spádový se dostanou určitě.
Jinak ja myslim, ze na 1.st. ZS je to hlavne o pani ucitelce, ne tolik o skole.
tim jsem se utěšovala taky a ze snad tu jednu, o ktery vime, ze šíří bludy a dezinformace, budem kdyztak schopny obejit...ale pry je rozpadly uz i 1.stupen, kazdy rok jina-nova-pani učitelka, proste ředitel je zoufalej a bere kohokoliv, nikdo tu ucit nechce...
Potrefenáhusa to je skoda - vedeni je spatne nebo ucitele utikaji z jineho duvodu?
Ja co slysim o skolach kolem, tak ten 1.stupen dobry, ale z druhych ucitele odchazeji dost.
Karja to je hezke, jak popisujes vasi skolu
Lamicka podle me je duvod 27% žáků se speciálními potřebami, na naši pražský spádovce je tech procent treba 5
Potrefenáhusa to je dost. Pak podle mě musí být velká podpora těm učitelům, asistenti a kdesi cosi, to určitě nedokáže poskytnout každý ředitel (možná jde odpovědnost za toto i za zřizovatelem
)
Evaeva koukam na tech osm kategorii pro prijeti do prvni tridy a my jsme sestka![]()
Nejen, ze to neni nase spadova skola, ale nemame ani trvale bydliste na P13, nebydime v Jinocanech nebo Chyni, se kterymi ma trinactka nejakou smlouvu. Tohle administrativni deleni Prahy je nekdy fakt na hlavu. Bydlime ve Stodulkach, skolu mame necelych 400m od domu, ale sance na prijeti miziva, protoze nas oddeluje silnice, pres kterou nekdo namaloval hranici. Pritom temer vse sdili Reporyje s P13, vsechno resime na trinactce, v Reporyjich jsme byli za ten rok a ctvrt jednou, prihlasit si trvaly pobyt. Za nami uz jsou jen deti bydlici kdekoliv mimo Prahu.
Zuzuli ty školský obvody pro mě kolikrát smysl nedavaj, na miste, kde jsem pred lety bydlela, patri ta křižovatka do tři různých škol, ne uplne nejbližších
Evaeva asistenty tam má, ale podle mě je to číslo uz proste moc vysoký...a on podle mě ty deti vzít musí, je to velka základka a ma ten počet žáků navysenej tak, ze ta škola neni nikdy zaplněna na 100%
město ted nejaky podminky dávalo, ale kdo ví, co se stane (podle me nic)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.