Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2025 10:23

Zuzuli tak tam bych taky nešla. U nás je to, jak ve vaší staré školce. Bývají tam skoro všichni, minimálně v těch třídách. Vy schůzku s vašimi učitelkami vůbec nemáte?

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 12. zaří 2025 10:58

Evaeva nemame. Nejak se s nima sejdes akorat na dynovych slavnostech, vanocni besidce a paleni carodejnic. Kdybych s nima ted potrebovala nejak probrat treba predskolni pripravu, musim si asi sjednat schuzku. 

Rano tam je srumec, to maximalne pozdravi. V poledne deti odchazejici po o jen vystrci ze dveri do satny, za kterymi uz lezi na lehatkach deti na spani, tak aby rodic nerusil. Odpoledne tam je jen odpoledni ucitelka. Loni jsem chtela s ucitelkou mluvit aspon na te schuzce pro rodice, ale ona me odbyla, ze nestiha...

Ve srovnani se starou skolkou, kde se s nami ucitelky bavily i ze sve iniciativy, vetsinou prave to odpoledne,  kdy byl klid a rodice chodili ve vetsich casovych rozestupech, to je dost zmena. Tam byvala jedna ucitelka na ranni a druha na odpoledni, takze jsem vedela, ze at prijdu kdykoli, aspon jednu potkam. Temer denne jsme se spolu bavily, jak to dcera ten den zvladla, co zkusime zmenit. A casto samy prisly s tim, ze maji nejaky navrh, jak to dceri ve skolce zprijemnit. Treba sama ucitelka navrhla, ze kdyz ma dcera tak narocne starty po probuzeni, tak kdyz netrvame na tom, aby jedla svacinu po spani, klidne ji nechaji jeste lezet a pomalu se probrat, zatimco se ostatni deti nasvaci a pak se bud pripoji ke hre a nebo ten talirek se svacinou bude mit na stole, kdyby mela hlad... takova drobnost, ale v novem ustavu nemyslitelne.

Ale uz jsem ji fakt nemohla udelat, aby sla treti rok do treti instituce, tady to uz aspon zna a je zvykla. Jinak bychom ji s muzem radi dali do te skolky, kde byla v lete.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2025 11:31

Zuzuli no tvl, to je teda ústav.

U nás si najdou čas i v to poledne, pokud je třeba. Vždyť tam jsou dvě v tu dobu. Loni to bylo ještě lepší, to byl syn v té malé třídě, tam byl vážně klid. 

Já jsem o tom zrovna přemýšlela, kluci vlastně první dva roky chodili pokaždé trochu jinam, i když ve stejné budově. Třetí rok pak šli do státní školky. Starší syn za ty tři roky vystřídal několik učitelek, ale aspoň první dva roky měl pořád stejnou. Mladší je teď třetí rok ve třetí třídě a má třetí sadu učitelek. Ale část dětí je stejná a část zná z prvního roku. On by asi ocenil větší stabilitu, ale jinak jsem se školkou spokojená, současné učitelky jsou úplně úžasné.

Online dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 12. zaří 2025 11:40

Já naši školku miluju. Ta, kam chodila Šárka loni byla skvělá, objektivně, měli čtyři učitelky, ředitelku a paní kuchařku/asistentku na jednu třídu (něco přes dvacet dětí), skvělý program, personál byl milý a Šárka tam měla spoustu kamarádů.

Ale tahle v naší ulici je prostě jedinečná, panuje tam taková pohoda, s dětmi i s rodiči. Až z ní bude Šárka za tři roky vycházet a tím pádem skončí docházka naší rodiny, jistě to hodně opláču.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 12. zaří 2025 11:48

Evaeva ale o te skolce od P nejbliz k nam koluji jeste horsi zvesti

Spratelena maminka na vypravela, jak tam loni byl letni provoz a ucitelky delaly co mohly, aby se tech deti zbavily. Ze jim treba volaly, at si pro dceru prijdou, ze ma horecku. Tak pro ni letela babicka, dite uplne v poradku. No pry behala na slunicku po zahrade a pak byla horka a taky ji tam rikaly, ze si ma uvedomit, ze i ucitelky chteji mit v lete volno a ne se starat o deti. Ona je zrovna policistka, co v pripade dosahu vyjizdi z domu klidne ve dve v noci, tak je moc nepochopila a nelitovala a davala jim tam dite po cely oficialni letni provoz

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2025 12:07

Zuzulitaky dobrý!

Z naší školky tohle neznám. Jako matka na mateřské jsem tam dávala děti i na školní prázdniny, dokud nebyl starší ve škole. Ani pozvednuté obočí jsem si nevysloužila, přitom dobře vím, jak to chodí v některých (i celkem dobrých) školkách. A ty učitelky se problémy snaží řešit, ne je házet na rodiče, jsou tam pro děti. Jakože výhrady samozřejmě mám, všude je něco, ale celkově to byla dobrá volba. Je fakt škoda, že to není všude, protože tohle je obyčejná sídlištní školka se stovkou dětí, nemají žádné speciální podmínky, ředitelka tam pracuje celých těch 40 let (tak dlouho ani nejsem na světě ) ale nezamrzla v době před třiceti lety

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. zaří 2025 12:07

Já jsem členkou školní wa skupiny poprvé a upřímně mě to zatím jen rozčiluje. 

Paní učitelka si výslovně nepřála, aby se tam sdílely domácí úkoly s odůvodněním, že by ráda učila děti zodpovědnosti. Že prosí, ať si pořídí úkolníček a tam si to zapisují. Úkoly dává, ale v rozsahu a obtížnosti menší než pro prvňáka, řekla bych.

Takže od prvního úkolu na skupině frčí, zda úkol vůbec byl, jaký úkol byl, jestli byl jeste jiný úkol...

No a dnes bylo focení, což jsme se dozvěděli 1. 9. na tridni schůzce a taky jsme dostali papír, kde to bylo napsané spolu s harmonogramem, seznamem sešitů a tak. Na wa jsou ale všichni překvapeni, buď to nevěděli vůbec, nebo to zapomněli a diví se, že to učitelka včera nepřipomněla

Offline letfenixa
10910 příspěvků moje polička 12. zaří 2025 12:17

V rodičovskej skupine na EduPage, ktorú mám v ignorovanych konverzáciach, a pozrela som sa do nej teraz, tiež je mnoho otázok na DÚ, a dochádza k zmätkom, lebo v triede sú 2 skupiny ANJ  a 2 na informatiku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2025 12:24

Mohučanka jako jo, školní skupina je někdy trochu wtf

Offline Karja
44780 příspěvků moje polička 12. zaří 2025 13:03

Evaeva Mohučanka Ha, my taky máme školní skupinu, ale jelikož jsou tam přispěvovatelé hlavně učitelé, tak tam k žádným konverzacím nedochází, prostě tam chodí jen informace, na které nikdo neodpovídá. MInule toho na mě bylo teda trochu moc, furt tam něco chodilo, letos asi jak jsou už ty děti samostatnější a neřeší se tolik družina, tak přišly tři zprávy za dva týdny, takže to je akorát no.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2025 13:32

Karja my máme vyloženě rodičovské, učitelé tam nejsou, akorát jeden zprostředkovatel informací ve směru od nich k rodičům. Jako v té školní se občas dějí věci, to je fakt 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2025 13:34

A naše škola zavádí slovní hodnocení pro první dva ročníky už letos (jen na vysvědčení teda, ale stejně jsem ráda, nečekala jsem to.)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. zaří 2025 13:45

Evaeva my máme taky jen rodičovskou skupinu, paní učitelka se tak dlouho vykrucovala, až to inciátorce skupiny došlo a řekla, že tím tedy nebudeme paní učitelku obtěžovat

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2025 13:55

Mohučanka nevím jak škola, ale školka má na to nastavená pravidla. A mně to popravdě přijde rozumné, ona je zaměstnanec s nějakou pracovní dobou, zapomenuté úkoly ať si vyřeší rodiče v devět večer, pokud chtějí, ale bez ní. (Já teda úkoly neřeším. Nepoznamenal, neví a nemá )

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. zaří 2025 14:07

Evaeva no já s učitelkou taky souhlasím, ona má školní aplikaci, kam nám píše potřebné. Kromě těch úkolů teda ale i v tom s ní souhlasím a taky to nechávám na dceři. 

Dneska přišel "seznam akcí na první pololetí", všechny akce až do ledna najednou, tak jsem zvědavá, kolik lidí si bude stěžovat, že o nějaké akci neví

Offline 711990
18325 příspěvků moje polička 12. zaří 2025 14:08

Evaeva tyjo to je skvely❤️

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2025 14:11

711990 vůbec jsem to nečekala, žádné novoty jako Hejného matika tam nefrčí, dvakrát ročně testují děti,... Ale rozhodně si nestěžuju

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2025 14:12

Mohučanka určitě se nějací najdou, to bych se nebála

Online dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 12. zaří 2025 14:14

Uaaa, změna nohy! Žádám o urgentní radu - boty na širokou nohu a vyšší nárt, na podzim, nepromokavé (aktuální číslo 33).Osvědčené modely tlačí do malíčku

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 12. zaří 2025 14:42

dzizisketa mne cekaj teprv 30, tak nevim, kam se pak ty tvary a šířky bot vyvíjí, ale deti maj nart asi spis nizkej, budu kupovat frodda nebo jsem koukala na novy široký koely