MPLee Evaeva Jo, Draci jsou hodně vtipní, my to u nás používáme jako takové to oslovení pro cool typky - nazdar draku, jak to jde draci a tak. Takže draci že školky jsou teda super, to je jasný, že tam takovejhle malej drak chtěl mezi ty svoje:D
Vše o těhotenství a dětech
notna no, ani ja.
999 To je roztomilý
Takhle z dálky i to na co se neptá! ![]()
letfenixa Jestli chceš, můžu ti ukázat nějaké hodnocení od mých dětí ze školy. Tam se hodnotí celkový přístup, dostane známku a v hodnocení učitel popíše co ten rok dělali, nějaká pozitiva a nějaká negativa, nebo spíš doporučení.
Většina doporučení je k ničemu, jako třeba když angličtinář dceři doporučil číst během prázdnin knížky v angličtině, aby si rozšířila slovní zásobu...a ona na to reagovala něco ve smyslu "tovíšžejo", protože její záměr byl přesně opačný, číst výhradně v češtině. ![]()
Jo, ovšem je třeba ještě říct, že děti dostávají vysvědčení cca dva týdny po konci školy.
My měli včera třídní schůzky. Upřímně mě překvapilo, že učitelka teda přiznala, že jsou hodně užvanění (zejména ti naši kluci ze školky, to jsem tedy čekala), ale že pět minut před zvoněním sedí všichni ráno v lavici, v klidu, s připravenými pomůckami. A včera jí sami připomněli, že mají první hodinu tělocvik, když si ona popletla rozvrh, a pak se potichu plížili školou do tělocvičny ![]()
A že si pomáhají, půjčují si pastelky a ořezávátka a dávají si samozřejmě ochutnávat svačiny.
Takže máme druhý týden školy, venku je pořád krásně a my s mužem máme rýmu jako trám
Máme to nejspíš od mimiňáka, který ani zatím nikde mezi dětmi nebyl. V neděli máme po sto letech hlídání na celý den, tak snad se do té doby zbercháme.
Take mam za sebou schůzky. Chtěla jsem jít na ty skolkove. Normálně by mě do skolky na schůzky nenapadlo chodit, ale s mladsim neco řešíme, tak jsem chtěla nasát vědomosti o zápisech a tak. Tak tam letím, brodím se v dešti, uplne durch, muž do toho byl taky zapojeny, protoze bylo treba vyzvednout dítě dřív. No nikde nikdo, z nástěnného kalendáře v satnicce nekdo ty schůzky pečlivě zmizíkem vymazal
. Byla jsem jediná, komu se to zas nedoneslo. Stejný den byly o 1,5 km dál schůzky i ve skole, na ktere jsem jit neplánovala, ale dobrodila jsem se tam jak vodník 10 min po začátku. O nic jsem tam nepřišla, ale aspon mi to trochu zvedlo náladu. Připomněla jsem si, jakou maji bezva učitelku, kolektiv, hroznou kliku. Tak aspon jedno dítě ze je vyřešené.
Gatita tohle je u nás taky, ja nechápu, proč všechno nepíšou do skolkovy aplikace, kdyz ji maj, nástěnka je uplne mimo naše možnosti. U nás zase těžce zahaprovalo spojení s dětskou skupinou, kam chodí mladší, kde byl jako hlavni kontakt uvedený muž, kterej email, kterej jim tam napsal, otevřel po třech týdnech, takže jsme neměli kód ke vstupním dveřím, zaplaceny obědy ani skolkovny...![]()
Potrefenáhusa u nás je kámen v úrazu v tom, že ráno vodí malého do školky muž a odpoledne ho vyzvedávám buď já nebo babička/děda, podle toho, kdo tam stihne dojít dřív:) Apku máme teď nově, ale nenapadlo mě ji zkontrolovat, dívala jsem se pár dní předem, ale denně ji neotvírám, a notifikace očividně nechodí.
Gatita muž teda ráno všechno fotí, ale u nás dobře fungují rodičovské wa skupiny. To nemáte? Aplikaci naopak nemáme, tak progresivní naše školka není ![]()
Evaeva my wa skupinu vůbec nemáme, ani v jedny školce
Gatita starsi vodí taky tatinek, to neni, ze by zapomnel, ale vubec to nezaregistruje. A ja odpoledne vyzvedávám casto v jiny tride, rvou se o bonbon, co tam ma starsi nebo o zmuchlanej výkres, posledni, na co mam kapacitu, je nejaka nástěnka.
U mladší to funguje asi dobre, chodi i notifikace na email (ale to by ho musel někdo otvírat, ze) Ale uz jsem to (v rozporu s Kateřinou Trávníček, haha) nechala přepsat na sebe (ale kódy ke dveřím se budou kazdy měsíc měnit a potrebuju se do ty školky dostat JA)
Gatita ja v utery vyzvedavala dceru jako obvykle, jen me zarazilo, ze je tam na zahrade jeste hodne deti. Bezne tam pred patou byvaji posledni ctyri. A ucitelka mi rekla, ze vevnitr prave probiha schuzka s rodici ![]()
V aplikaci nic nebylo, na nastence taky ne (tam jsme ten den rano zapisovaly dceru na krouzek), mozna neco na webu, kam se ale nedivam.
Loni jsem na te schuzce byla, kdyz byla dcera v tehle skolce nova. Ale krom odhlasovani vyse prispevku srps tam akorat rodice novych triletych deti resili, kdy uz bude moct jejich dite zustat ve skolce pres obed a proc detem ucitelky na spani nemuzou davat plenu. Tak jsem se letos uz neobtezovala ![]()
Zuzuli U nás byly třídní schuzky jen pro nové děti, tak třeba to bylo obdobné?
Karja my máme každý rok ty schůzky, co popisuje zuzuli, to je plenární schůze rady rodičů, to celkem nestojí za to. A hned poté schůzky v jednotlivých třídách, letos to celé bylo na dvě hodiny. Schůzky pro nové děti jsou v červnu, ale tu jsou fakt zbytečný, tam akorát podepíšeš papír o přijetí.
Potrefenáhusa aha. My máme wa skupinu jak ve školce, tak ve škole, v každé třídě je nějaký rodič, co má kontakt na učitelku a dává tam aktuální informace. Třeba když neteče voda, tak je tohle první kanál, jak se to dozvím. U mimiňáka to nepředpokládám, ale tady je to spíš kroužek než ds.
Evaeva tady to vubec nejede, jen ve skautu mají wa skupiny a super je, ze na každou akci/výpravu dělají novou skupinu pouze pro rodiče zúčastněných děti, takze člověku nechodí miliarda zprav, které se ho netýkají
Potrefenáhusa hm, aha. Tam se řeší i ty společné dárky a jestli už dorazili z výletu atd. Ale jako určitě se bez toho dá žít ![]()
Evaeva my žádný společný dárky nemáme (ani výlety)
Karja schuzka pro rodice novych deti byla v cervnu. Tohle je pro celou skolku, resi se tam rad skolky a srps, ale nikdo jiny, nez ti uplne novy rodice, tam evidentne nechodi a proto jsou temata takova, jaka jsou. Zapis dneska visel v satne.
Ve stare skolce byla v zari tahle schuze jina, prisli tam vsuchni rodice. Nejdriv se v jedne teide hromadne resilo s reditelkou fungovani a organizace, pak tam mluvila predsedkyne srps, pote se preslo do jednotlivych trid, kde se s ucitelkami doresil individualne zbytek. Tady je pritomna jen reditelka se zastupkyni a nic zajimaveho treba k programu predskolaku se tam nedozvis.
Coz mi pripomnelo, ze jsme byli s muzem a dcerou na konci srpna v knihkupectvi koupit dceri knizku a tam byla jako prodavacka dcerina ucitelka ze stare skolky. Ktera byla fakt skvela, empaticka, radi na ni vsichni tri vzpominame. A ona nam rikala, ze skoncila, ze v zari uz se do skolky nevraci. Ze nevi, ceho uz bylo moc, jestli deti, kolegyn, a nebo vedeni, ale uz to cele nedavala. Jsme si rikali, jaka to je skoda, ze tak skvela mlada ucitelka skonci, zvlast ve srovnani s tema jezibabama, co v te nasi nove skolce uz od roku 89 jen cekaj na duchod.
Na druhou stranu musim uznat, ze jak ted sla dcera po prazdninach do stejne skolky a stejne tridy, tak mame rana klidna. Jeste jak uz je tam nejstarsi, predskolak. Nerikam, ze chce vstavat, ale uz nerve, ze do skolky nechce. V satne si dame pusu, zamava a jde do tridy. Nechci to zakriknout, ale je to uleva.
Potrefenáhusa protože nemáte wa skupinu
(ty dárky jsou velká úleva, pošleš dvě stovky a máš hotovo
)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí