letfenixa Hehe, u nás je to naopak, já si ten box koupila pro sebe a dcera mi ho znárodnila. Je šikovný! Teď jsem si v Německu koupila takové silikonové skládací boxíky, nosím si v tom do práce oběd, hodí se mi, že prázdný se dá složit na placičku.
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir samozřejmě nic neberu jako že bez vyjímky. Spíš ten trend různých křupek v pohotovosti po taškách, je mi dost proti srsti. Já vím že to bývá často těžké. Jde mi spíš o ten směr.
Tak to já taky nejsem fanoušek ujídání a svačinkování. S úplně malými dětmi jsme svačiny s sebou na hřiště a procházku nepraktikovali vůbec, nic jíst nikdy nechtěli, ale jak jsou starší, nebo tohle se spíš týká staršího, tak on už má opravdu hlad. Nechce ujídat pitomosti, chce normální svačinu, rohlík se šunkou a sýrem, jabko, kus domácí buchty. Takže jsme začali s sebou nosit tyto svačiny, trochu proti mojí vůli, ale co naděláš s klukem ve vývinu, že jo. ![]()
Ale jak tohle, tak "ujídání křupek" je podle mě mimo téma, původně šlo o úplně něco jiného, a to o vyřešení svačin ve specifických situacích, ne o pohotovostní zásobu v kabelce.
letfenixa Tak tady ale nikdo myslím nesvačí klasické smažené chipsy, dokonce ani Viktor ne.
999 Manuka já bych nebyla tak přísná, nikdo tu nepíše, kolik těch křupek dítě sní a co jí kromě toho. Třeba moje starší miluje všechno ovoce a zeleninu a nejí namazané pečivo ani šunku a sýr jen některý. Takže v krabičce na svačinu má dvě mrkve, půl okurky, několik cherry rajčat, broskev, 8 dinosaurů a čokoládovou tyčinku.
Já bych teda malým dětem nedala nic z toho, co tady na posledních stránkách proběhlo. Chápu Pinot Noir , to je ale jiná situace a než nic, tak cokoliv. Ale i ona správně upozorňovala na to, že je to třeba plné tuku. Jsou to průmyslově vyráběné věci, spousta soli, cukru, konzervantů. Velkým písmem je tam napsáno velké procento bílkovin, ale přečtěte si ten zbytek. Myslím, že než hledat tyhle pochutiny, držela bych se svačin typu chleba s něčím, nakrájené ovoce a zelenina, domácí buchta a tak.
Souhlasím s tebou a jsem ráda, že jsi to napsala ty.
Pinot Noir Řekla bych, že žádné dítě tu netrpí podvýživou a ani nemá náznak podvýživy. Já tohle taky nechápu. Dítě je drobné, jí míň než si představuji, tak mu dám cokoliv? Sama jsem měla dítě na 1.-3. percentilu až do puberty. A já se teda naopak bála, že když ho budu krmit blbě, tak ho akorát naučím blbým stravovacím návykům. A prosím nepíšu o Vikym.
Evaeva Pokud nebrečí hlady, tak bych křupku do ruky nedávala. Proč ho učit, že stres se řeší jídlem?
Evaeva Víš, řekla bych, že ten problém začíná u toho, že jsi napsala "zdravá strava". Já píšu o normální stravě.
Pinot Noir akorát Britové ![]()
Diskuze je zaměřena asi na menší děti, já už mám větší, ale já tyto pochutiny beru k normální svačině. Namažu třeba rohlíky, vezmu ovoce, zeleninu, nějakou sušenku...a ted si říkám, ty vado, co když se zdržíme zas budou mit hlad a něco loudit, tak tam hodim ty kukuřičné křupky nějaké to sušenné ovoce...protože to můžete v klidu dovézt domů a navíc to docela dobře zastupuje takový to - mám na něco chuť, vytáhnu tohle a nemusím řešit, že chce dítě koupit nějakou cukrovou vatu nebo podobnou hovadinu.
Já myslím, že tady není nikdo asi, kdo by nebyl radši, kdyby jeho dítě radši jedlo rohlík s máslem a krájené jablko, ale každej dělá, co může no;)
Karja Jo, to bude taky nedorozumění, že jsme hodily do jednoho pytle děti věku 0 až ... nevím, 10? Jinak na celodenní výpady to dělám tak jak ty - housky, ovoce, zelenina, pochutiny (které vydávám, pokud zmizí aspoň půl housky).
Karja No ale proti tvému stylu bych neřekla ani ň. Máš s sebou jídlo a v záloze pochutinu, která tě zachrání v případě nouze. Nemyslíš si, že ta pochutina je normální svačina.
Hlavně původně se Muslik ptala na něco místo sladkého. Což různé ovocné tyčinky apod. a sušené ovoce je zase sladké :-)
já jsem křupky nosila v ruzných situacích, kdy třeba mladší dítě muselo nějak vydržet v kočárku, takže se tím zabavilo a prostě byla o 10 -15 minut spokojenější a v klidu a já mohla se starší dodělat co musím. Snad se tím nenaučila při čekání žrát:D:D:D.
Souhlasím s tebou a jsem ráda, že jsi to napsala ty.
Pinot Noir Řekla bych, že žádné dítě tu netrpí podvýživou a ani nemá náznak podvýživy. Já tohle taky nechápu. Dítě je drobné, jí míň než si představuji, tak mu dám cokoliv?
Kdyby to bylo "dám cokoliv", tak dají gumídky nebo chipsy a neptají se tady na možnosti, na obsahy bílkovin a pod., ne? Já vidím snahu najít řešení konkrétního problému, konkrétní situace. Vstupuje do toho i to, že třeba nechceš to jídlo vyhazovat. Učitelka řekne, dejte svačinu na výlet. Máš dítě, které moc nejí, takže máš možnost nedát nic, dát něco, co je normální strava, ale víš, že to nesní a pak už to bude prošlé a vyhodíš to, nebo máš možnost dát čočkové chipsy a ovocný plátek, které dítě na výletě sní. Nebo sní část a zbytek se nezkazí a nevyhodí. Opakuju, že kromě Viktora toto přece není případ celodenní (celoživotní) stravy.
Tyhle příspěvky mi připadají jako nafukování problému a další vytváření pocitu selhávání v matkách.
999 No, já si myslím, že to si tady nemyslí nikdo, že je to normální svačina, puvodní dotaz byl na nějakou nouzovku.
Karja Tak myslím, že je něco jiného dát ve volný čas dítěti jídlo, kterým se samo zabaví tím, že ho jí :-)
Pinot Noir máš pravdu, tak dáš brumíka a nazdar...tady se někdo ptá, že dítě má nějaký "problém" debilně jí (což muže být prostě i chvilková záležitost, co brzo přejde) a čím má nahradit, aby nemělo tolik cukru a hned je z toho, že se dá "cokoliv".:D:D:D
Karja Vrať se na stranu 8596.
Myslím, že poučovat zrovna nás tady je dost zbytečné.
Pokud se sama vrátíš na doporučenou stranu zjistíš, že tipy, co Muslik dostala, byly k věci. Že se pak diskuse vyvinula někam jinam je běžné a všichni to tu umíme odlišit.
Tyhle příspěvky mi připadají jako nafukování problému a další vytváření pocitu selhávání v matkách.
Dík, žes to napsala.
Já teda jako rodič dětí s problematickým stravováním u těchhle soudů, jak, kdy a co by měly děti jíst, dost trpím.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí