Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kammila
773 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 13:02
Reakce na Pinot Noir:

notna ty facepalmy si odpusť. Co jiného, než pocit selhání podobné příspěvky vyvolávají? Myslíš, že bychom všechny radši  neměly dítě s nekomplikovaným vztahem k jídlu? Děláme, co každá můžeme a považujeme za nejlepší v situaci, která z podstaty je blbá. 

​a ty si odpusť moderování této diskuse nařizováním co kdo může psát (píše-li slušně). To že tyto příspěvky vyvolávají v tobě a jiných matkách pocit selhání ještě neznamená, že to platí generálně. Moje děti byly taky hodně problémové stran jídla, takže se do toho trápení dovedu vcítit víc než si třeba myslíš. Ale žádný pocit selhání to ve mně nevyvolává ani omylem a naopak na rozdíl od tebe rozlišné názory vítám. Ano jsem facebooková babka a vnoučata jsou taky problémová, takže jsem ráda za každý úhel pohledu

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 13:05

notna Moje dítě jedlo strašně, teda spíš nejedlo a žádný osobní selhání v tom teda necítím, tenkrát, ani teď. Prostě sekta dramamatek je to tady.

Online Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 13:14

Kan drama z toho udělaly nevyžádané rady o průmyslově vyráběných věcech, spoustě soli, cukru, konzervantech. To tady nikdo z nás vůbec netušil, takže děkujeme za otevření očí. Že já husa už dávno nezkusila dát dítěti něco ze zahrady! 

Offline dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 13:18

Pinot Noir 

Jo, místo aby sis tam pěstovala růže a afrikány a popíjela víno na houpačce, ale vypěstovat dítěti domácí mrkev, to ne!

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 13:30
Reakce na monis:

Tabea ano puvodni dotaz byl na rychlou nesladkou svacinku, ale klasicky se to zvrhlo v to, ze matky krmi deti prumyslove zpracovanymi shity a nemuzou dat diteti kvalitni domaci stravu jako za starych dobrych casu.

​ja svemu diteti do skolky na presun na krouzek kupuju pekne postaru koblihu

Moje dite chodi ze skolky strasne hladove. Obedy tam ji, ale odpoledni svacinky moc ne. Kdyz mi dvakrat ten mini namazany chlebik se "zdravou" pomazankou pribalili k diteti, pochopila jsem. Suchy, drhne to v krku, uplne mi treba te strouhane mrkve bylo lito. A my ze skolky malokdy chodime primo domu, vetsinou jeste tak na hodinku dve na hriste a dite hned v satne vyzvida, co mam k svacine. Obvykle nejake ovoce, co jsem koupila rano a v praci umyla, ovocnou kapsicku jako zalohu, ze ovoce nebude stacit, a k tomu pak neco z pekarstvi, tu koblihu, kolac, preclik, nebo syrove nite a jogurtove mleko. Na namazani rohliku s maslem v praci fakt nemam cas a dite ani zadne namazane pecivo neji. Jako takovou jistotu nosim v batohu jeste maly balicek krupek, kupuju ty pro mimina v dm, klidne i ty malinove ryzove chlebiky. Nekdy je nosim u sebe dva tydny, nez na ne prijde cas.

Jo, kdyz jsem byla jeste doma, mela dcera svacinky v krabickach. Nakrajene ovoce, okurku, domaci vafle... s kolobehem skolka-prace-skolka-krouzek to uz ale realne uplne neni.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2025 13:34

Zuzuli já tyhle ty krájené svačiny nemám ani jako matka v domácnosti Ale jako borůvky nebo švestky jim do krabičky umyju

U nás ve školce vaří dobře (to, že to dítě ne vždy sní už je jiná, ale to se týká obědů, svačiny jí). Ale svačí kolikrát hodně brzy, mezi druhou a půl třetí třeba, to do sedmi fakt nevydrží.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 13:37

Já se s dovolením vrátím k tomu původnímu dotazu a rozhorlenou diskuzi přeskočim. Jestli tu už tipy padly, budiž mi odpuštěno.

Nesladké trvanlivé s sebou: 

Hodně mi chutnají Racio Freestyle rajče a bazalka

Často beru s sebou ven krabičku s nasypanymi jakýmikoliv ořechy, semínky, případně rozinky apod.

Totéž s granolou, Emco dělá křupavé musli bez cukru. Jsou to hrudky, v poho jdou jíst i rukou z krabičky suché.

Pak taková blbost, ale prostě suchary, jako tvrdý pečivo. Když nám zbývá chleba a bojím, že zplesnivi, nakrájím ho na kostky jako na krutony a upeču v troubě nasucho. Vydrží pak v uzavíratelné krabičce dlouho a buď to sníme do polévky nebo se to skvěle hodí jako ta pohotovostní svačinka. Syn to miluje, snědl by celou krabici. Ty suchary se i prodávají, jako půlky malých bagetek.

Moje dítě a muž hodně svačí Emco super susenky bez cukru (ty jsou teda jakože nasladko, ale sladké nejsou).

Offline Karja
44782 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 13:38

Zuzuli Ha, já jsem si říkala, že normálně budu ty balíčky křupek i vozit v autě. Konečně jsem se po xletech dokopala a nacpala tam pláštěnky a náhradní oblečení, tak jsem si říkala, že ještě nějaké jídlo, když přijde na nejhorší. My jsme jely na výlet v sobotu, měly k obědu vývar, rajskou a pak snědly pulku indiánk takového toho klasického zákusku... Za odpoledne snědla každá dva rohlíky, nanuk, pulku salátové okurky, jablko, hrst hroznového vína, jogurt a jako jely jsme domů v 6 v takové mírné hladové nepohodě, jako nějakej kukuřičnej chlebíček z kufru by hodně zvedl náladu:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2025 13:43

Karja já jednu dobu vozila křupky v kaslíku spolujezdce. Ale doba (aspoň dočasně) pominula, ale hlad a žízeň vždycky dostanou v momentě usednutí do auta

Offline Karja
44782 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 13:46

Evaeva Je to tak, já toho hodně využívám, že na těch výletech sní rozhodně více věcí s chutí než doma. 

Offline notna
9471 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 13:52
Reakce na Pinot Noir:

Kan drama z toho udělaly nevyžádané rady o průmyslově vyráběných věcech, spoustě soli, cukru, konzervantech. To tady nikdo z nás vůbec netušil, takže děkujeme za otevření očí. Že já husa už dávno nezkusila dát dítěti něco ze zahrady! 

​Prosím tě, tak si tady napište do pravidel, že se sem nesmí psát jiné názory nebo si udělejte uzavřenou diskuzi. Já si teda už párkárt řekla, že sem psát nebudu. Ale pak si neuvědomím, v které skupině jsem, zaujme mě téma, napíšu svůj názor, myslím že slušně, a je ze zajímavého tématu takováhle vyhrocená situace, protože jsem si dovolila, nebo někdo jiný, napsat odlišný názor. Musím přiznat, že mě to vždycky znovu překvapí.

Jo, mohla bych si dát nesledovat téma, abych se zase náhodou nespletla a nenapsala někam něco, co se někomu nelíbí. Ale zase jako proč? Já se tu chovám a píšu slušně.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 14:08

Evaeva presne, svacina v pul treti, v pet ji vyzvedavam a to hned resi, co mam k jidlu. Zvlast s tim detskym vydejem energie. A teda nahradni svacinka ze skolky pro dite odchazejici po o taky neni zrovna zdrava vyhra. Balicek cokoladovych cerealii, brumik, v nejlepsim pripade doslazovana kapsicka. To jsem radeji, ze ve skolce po spani dostanou ten namazany chleba a kus jablka, ale hlad to az do vecere fakt nevyresi.

Offline Karja
44782 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 14:12

Zuzuli nám ve školce pokud odhlásíme včas odečtou peníze za svačinu, což je nějakých asi 5-7 Kč,. Když to nestihnu, tak jim píšu, že propadlou svačinu neřešim, přesně aby mi nedali takto něco náhradního.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 14:15

Karja to bylo ve stare skolce. Kdo mel nahlaseny odchod po obede, ten ji nemel prihlasenou. Kuchyne to resila az dopoledne, podle toho, kolik deti meli nahlaseno na odpoledne. Tady davaji ty nahradni

Offline Karja
44782 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 14:17

Zuzuli jj, já ty náhradní svačiny vůbec nechápu, asi jim to nejde prostě odečíst nebo tak.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2025 14:26

Karja naše hospodářska tvrdí, že by to byl šílený problém, že by nedělala nic jiného a i děti, co chodí po obědě pravidelně, občas nejdou (to je samozřejmě pravda) a byl by problém. No nevím, u ségry o pár set metrů vedle to tenkrát odhlašovat šlo.

Zuzuli my máme s náhradními svačinami bohatší zkušenosti než s těmi klasickými Mně ty křupky tolik neuráží (bývalo to horší), ale teď už prý bude jen ovoce nebo jogurtTrochu slabší je, že to mimino mívá v podstatě k obědu, protože máme pravidlo buď se rozdělit nebo počkat až domů (nepočká nikdy) I když mu ulomím jen kousek, tak stejně tomu obědu kolikrát moc nedá. Asi je teda i unavený. Někdy jde spát vyloženě rovnou, ani to nechce ohřát. Když jdeme domů bez vyzvedávaní, tak toho sní o dost víc. Ale taky to bývá o něco dřív.

Nicméně dneska obědval kousek toustů se sýrem a ovocný pásek, protože jsem neměla nic připravené a dopolední plavání se s vařením oběda nějak neslučuje (beru mu to sebou). A tam mají jen polívky, kterou nechtěl, a ty tousty

Offline viktorka_od splavu
49387 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 14:36

notna ja vubec nechapu, cim ty matky tak iritujes

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 14:38

viktorka_od splavu taky nad tím dumám.

Offline Řvousenka
1042 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 14:42

viktorka_od splavuŘekla bych, že tou urputností. Já bych teda neuměla donekonečna vyvracet, že jsem něco nenapsala

Offline viktorka_od splavu
49387 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 14:44

Pinot Noir pochopila jsem puvodni dotaz, ze se tyka ditete, ktere ji uplne normalne (dle tech vyjmenovanych svacin), ale my z praveku proste ta dnesni jidla nezname, moje dospele deti se stravuji uplne jinak nez doma a az/jestli budu mit vnoucata, budu taky asi koukat:-) (a snazit se drzet hubu

jinal muj dospely anorektik se take stravuje vice mene jen z tech (par vybranych) pochutin, ma uplne zdeformovanou chut, ale stejne jako u tech deti, neresim a jsem rada, ze neco sni...