Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:12

Tabea no prave, dotaz byl, co si vzit do kabelky, kdyz vyzvedavam dite cestou z prace.

Takze rady na rohlik s maslem jsou dobry, ale obvykle v kuchynce v praci rohlik maslem nemazu...ale mam v supliku mini pytliky Biosauru, vemu z kuchynky kus ovoce co tam mame a to je svacina. Kdyz vyzvedavam z HO, vezu rohlik se syrem a nakrajenou zeleninu, ale proste ne vzdycky jsou ty podminky idealni. Nekdy holt koupim u Kabata briosku s vajickama a jindy nemam nic a dame si nanuk...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:15

999 no právě, pro tebe je to strava, pro mě něco nad čím musím přemýšlet. A ne vždycky mám na to kapacitu. Co chceš pořád nosit ven, aby se to dobře přenášelo, rychle chystalo, nějak rozumně jedlo. A to kolikrát potřebuju něco koupit, protože nemám vůbec nic

Nějaké hranice samozřejmě mám, Cola nebo chipsy dětem nedám, sladké pití nebo sušenky taky nekupuju, ale přiznávám, že vyvážené stravování pro mě není úplně priorita. Ale všechny tyhle křupky a ovocné tyčky nedávám přímo ke svačině, ale někdy mezi no.

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:18

711990 do kabelky (i psaníčka) se dobře vejde (půl) štangle lovečáku.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:18

Tabea (a sladký to taky není)

Offline Karja
44781 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:21
Reakce na notna:

Evaeva Pokud nebrečí hlady, tak bych křupku do ruky nedávala. Proč ho učit, že stres se řeší jídlem?

​Tak jsem to zřejmě nepochopila, což je tedy možné. a reagovala jsi na něco, co tu nikdo ani nepsal, že bys teoreticky křupky nedávala tedy, OK.;)

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:21

Lovečák (říkali jsme mu "přejetej") nám, ale možná hlavně mně, babička kupovala o prázdninách. Visel celej ve špajzu na hřebíku.

Offline notna
9471 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:24

Vtipný je, že nedávno tu budilo pohoršení, když jsem napsala, že jsem dítěti byla někdy v krizi schopna naservírovat kuskus a k tomu listový salát. A dokonce jsem se přiznala, že někdy takto nevyvážené večeře prostě jsou. Tak to bylo no go! A nikomu nevadilo, že mi podsouvá, jaká jsem špatná matka kvůli jídlu. Mě to teda do teď taky nenapadlo.

Tady když se člověk oprostí od prvotního WTF!, tak je to hrozně vtipný

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:26

notna nic se salátem a kuskusem si nepamatuju

Offline Karja
44781 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:27
Reakce na Aranel:

Já mám kamarádku s dvouletou holčičkou a ta má vždycky všechno. Křupky, jablíčko, borůvky, hadíky, ovocný tyčinky, kapsičky... tohle já nikdy nezvládnu vždycky si vzpomenu na MP Meri , petku s vodou v lepším případě.

Holčička je raubířka a svačinky ji stejně moc nezajímají.

​Za dva roky to mít už taky nebude. Přesně jak psala 711990 potřebuješ něco čapnout. my si vyzvedáváme hladové dítě ve družině, svačiny zvětšíš, tak to jeden den donese domu, druhý den řekne, že to rozdala holkám, takže to nevyřešíš. A už jí taky pravidelně se snažim něco čapnout at to sní než dojdeme domů a není to 30 minut cesty krize:D. Někdy je to banán, někdy je to suchej rohlík...

Offline notna
9471 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:27
Reakce na Karja:

​Tak jsem to zřejmě nepochopila, což je tedy možné. a reagovala jsi na něco, co tu nikdo ani nepsal, že bys teoreticky křupky nedávala tedy, OK.;)

​To psala Evaeva, že když dítě brečí, dá mu křupku?, aby byl klid. Si teda myslím, že to psala někde výš. Ale dohledávat už to nejdu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:29

notna teď to trochu překrucuješ. Pohoršení budilo, že bys to naservírovala dětské návštěvě, kterou zas tak dobře neznáš, protože to není úplně běžné jídlo, které většina dětí jí. Ne, že ti není vyvážená strava pro tvoje dítě. Ani to nebylo tak úplně pohoršení, spíš údiv. Já si to pamatuju, začalo to totiž sambovou pohankou a banánem k večeři nějakým "cizím" dětem

Offline Karja
44781 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:30

Pinot Noir prosim tě, to byla ta kauza pohanka, kdy to začalo, že  můj muž naservíroval dětem včetně sestřenice na návštěvě. Že to tak někdo jí, někdo nejí, někdo dá cizímu dítěti, někdo nedá, klasicky dvakrát přetočeno, otočeno, dotčeno. Už nevím, co byl point ani, že někomu to přišlo jako večeře, někomu ne, pak se to zase někam přetáhlo jinam.

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:30

Tabeato by mi urcite vydrzel i v supliku v praci!!! Ale Tonda ho neji a beztak by mi ho nekdo sezral:D 

Offline Karja
44781 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:31

Evaeva No, přitom je to určitě vyvážený! Podle mě je to superpotravina, všechno tam máš a i v mističce by si to děti jedly jako svačinku mezi jídly. Nechápu, že to nepřipravíte někdy a dáváte děckám ty lisovaný hady....

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:32

Evaeva jo to je ta pohanková diskuze! Tak tu notna vytahuje pravidelně. Že to tehdy úplně překroutila mě už přestalo bavit připomínat.

Offline Karja
44781 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:32

711990 Tak ten by mi vydržel tak dva dny:D:D:D

Offline notna
9471 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:41
Reakce na Evaeva:

notna teď to trochu překrucuješ. Pohoršení budilo, že bys to naservírovala dětské návštěvě, kterou zas tak dobře neznáš, protože to není úplně běžné jídlo, které většina dětí jí. Ne, že ti není vyvážená strava pro tvoje dítě. Ani to nebylo tak úplně pohoršení, spíš údiv. Já si to pamatuju, začalo to totiž sambovou pohankou a banánem k večeři nějakým "cizím" dětem

​Tak to si nepamatuje dobře jedna z nás. O tom servírovat to návštěvě jsem nepsala. Psala jsem ,že takové jídlo se v krizi u nás vyskytne. A že já jsem na rozdíl od mého muže vždycky řešila, co jiné děti jí nebo nejí. Ale že můj muž tohle nikdy neřešil a mohlo by se mu stát to samé jako jinému sambovi a proto mám pro to pochopení. Ne, že bych to servírovala. Jsem tu nechtěla původně zmiňovat ten prvontí příspěvěk. Dál se potom řešilo, jak je to hrozný, vůbec nabízet takto nevyváženou večeři.

Offline notna
9471 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:43

Pinot Noir Vytáhla jsem ji podruhé přesně, protože mě to pořád baví. Mě tady taky něco opakovaně předhazováno, jsem napomínaná nebo i urážená. jen ty vzkazy do schránky už přestaly po té, co jsem si na ně stěžovala. A taky opakovaně.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:54

notna kdo ti předhazuje kuskus se salátem? Podle mě to vytahuješ akorát ty.

Offline notna
9471 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 13:01

Evaeva Prosím, kde čteš, že mi někdo předhazuje kuskus se salátem? Napsalal jsem, že mi tady taky někdo opakovaně NĚCO předhazuje:

"Mě tady taky něco opakovaně předhazováno,..." kopírováno s hrubkou, sorry

A tímto v debatě končím, protože to začíná být čím dál větší demagogie. 

Omlouvám se všem matkám, ve kterých jsem mohla svým vlastním názorem  a zkušeností s dítětem odmítajícím jídlo vyvolat pocit selhání.