Pinot Noir ok, nejeme nič zo spomínaného, proste z tých suchých pochutin nám nič nechutna. Pamätám si, keď som ešte malému, keď bol bábätko, kúpila tie kukuricne chrumky, čo jedli všetky bábätká, a z kočíka sa vystrčila ručička, ktorá si to štitivo dávala preč.
Vše o těhotenství a dětech
Kdyby to bylo "dám cokoliv", tak dají gumídky nebo chipsy a neptají se tady na možnosti, na obsahy bílkovin a pod., ne? Já vidím snahu najít řešení konkrétního problému, konkrétní situace. Vstupuje do toho i to, že třeba nechceš to jídlo vyhazovat. Učitelka řekne, dejte svačinu na výlet. Máš dítě, které moc nejí, takže máš možnost nedát nic, dát něco, co je normální strava, ale víš, že to nesní a pak už to bude prošlé a vyhodíš to, nebo máš možnost dát čočkové chipsy a ovocný plátek, které dítě na výletě sní. Nebo sní část a zbytek se nezkazí a nevyhodí. Opakuju, že kromě Viktora toto přece není případ celodenní (celoživotní) stravy.
Tyhle příspěvky mi připadají jako nafukování problému a další vytváření pocitu selhávání v matkách.
Původní dotaz byl na svačinky mezi školou a kroužkem. Kde se z toho stala výjimečná událost např. výlet, netuším.
Jiný názor na stravování znamená nafukování problému a vytváření selhání v matkách? To mi přijde nafouklé toto. Nesmí se napsat jiný názor, protože to vytváří selhání v matkách
Já jsem taky matka a píšete mi jiné názory.
Edit: Ale já mám vlastně jen jedno dítě, jak jsem tu byla upozorněna, takže nevím nic :-)Možná nejsem ani dost matka :-)
999 Bohužel, furt to čtu stejně no.
A tohleto co píše notna třeba nevidim nikde, ted jsem si prolistovala tři strany zpět.
Tos psala přece ty o tom čekání. A na to jsem psala, že když dítě jí samo, na tom nevidím nic špatného.
"se tím zabavilo a prostě byla o 10 -15 minut spokojenější a v klidu a já mohla se starší dodělat co musím. Snad se tím nenaučila při čekání žrát:D:D:D."
notna ty facepalmy si odpusť. Co jiného, než pocit selhání podobné příspěvky vyvolávají? Myslíš, že bychom všechny radši neměly dítě s nekomplikovaným vztahem k jídlu? Děláme, co každá můžeme a považujeme za nejlepší v situaci, která z podstaty je blbá. Hledáme řešení, ptáme se, zkoušíme. Vpadnout do toho s hláškou "to já bych nikdy..." je jak od babky z Facebooku, pardon.
A svačina mezi školou a kroužkem je zrovna ta situace, o které píšu. Od rána daleko, je to jednou týdně, může tam být málo času, jídlo za chůze... Když tehdy dítě sní placku a brumíka, neznamená to přece, že se stravuje po zbytek týdne stejně.
Navíc většinou jde o rychlé dodání energie, takže cukr, tuk. Na jiné živiny bývá dost místa u snídaně, oběda a večeře, které má rodič/škola víc pod kontrolou. A děti té energie potřebují víc než dospělí, takže rýžové placky s malinovou příchutí nebo tyčinka ze slisovaného ovoce to řeší přímo skvěle.
Já mám kamarádku s dvouletou holčičkou a ta má vždycky všechno. Křupky, jablíčko, borůvky, hadíky, ovocný tyčinky, kapsičky... tohle já nikdy nezvládnu
vždycky si vzpomenu na MP Meri , petku s vodou v lepším případě.
Holčička je raubířka a svačinky ji stejně moc nezajímají.
Ja se v tom asi ztratila, protože jsem si myslela, ze původní požadavek zněl na zdravou svačinku, co se dá rychle čapnout do kabelky.
K těm rýžovým sucharům jsem viděla nějaký pořad v tv (v DE) a hodně mě překvapilo, že si spousta lidí myslela, že je to zdravé, protože je tam napsáno "Jogurtová poleva".
Jedna ze zásadních rodičovských pravd zní, že svačinky na hřiště a výlety se dělají pro jiné děti, aby jsi mohla recipročně nakrmit někoho, komu tvé dítě svačinu snědlo včetně věcí, co od tebe nechce, protože cizí je vždycky lepší.
notna ty facepalmy si odpusť. Co jiného, než pocit selhání podobné příspěvky vyvolávají? Myslíš, že bychom všechny radši neměly dítě s nekomplikovaným vztahem k jídlu? Děláme, co každá můžeme a považujeme za nejlepší v situaci, která z podstaty je blbá. Hledáme řešení, ptáme se, zkoušíme. Vpadnout do toho s hláškou "to já bych nikdy..." je jak od babky z Facebooku, pardon.
A svačina mezi školou a kroužkem je zrovna ta situace, o které píšu. Od rána daleko, je to jednou týdně, může tam být málo času, jídlo za chůze... Když tehdy dítě sní placku a brumíka, neznamená to přece, že se stravuje po zbytek týdne stejně.
Jiný názor vyvolává pocit selhání? To nemyslíš snad vážně. Napsala jsem svůj osobní názor a zkušenost. Ani jsem u toho nikoho nepřirovnávala tak, abych ho urzaila narozdíl od tebe. Ano, omlouvám se, zapomněla jsem, že ten smajl já vnímám jinak. Opakovaně jsem tu psala, jak to bylo s mým dítětem taky složité s jídlem, tak vůbec nechápu tvůj komentáž. Ne asi, nevím, jaké to je mít dítě s nekomplikovaným vztahem k jídlu. Ten 1. váhový percentil jsem mu vyrobila sama úmyslně.
Aranel já tyhle vybavené mámy taky vždycky obdivovala a zároveň se tomu uchechtávala, ale někdy před rokem začal mívat starší na výletech hlad a docela dlouho trvalo, než mi došlo, že to bude trvalý, nebo aspoň dlouhodobý stav.
Zažil si chudák asi dost hladových chvil, protože já se na dalším výletě zase divila, že chce ZASE svačinu... ![]()
No ale naučila jsem se to, už snad netrpí. ![]()
Potrefenáhusa hele prostě si myslím že je zdravější když je žaludek na chvilku! prázdný (mezi jídly a svačinami), než soustavný přísun něčeho co musí trávit.
notna Promiň, měla jsem jmenovat asi všechny, kdo se sem s dobře míněným názorem vložily. Ty facebookové babky nebyly vyloženě na tebe.
dzizisketa Aha aha! No ty borůvky si někdy dám ráda i já ![]()
Jiný názor vyvolává pocit selhání? To nemyslíš snad vážně.
jiný názor, než má Pinot Noir , je prostě špatně![]()
olte víš, že jsem čekala, že si přijdeš kopnout?
jsem ráda, že jsem tě nezklamala![]()
jsem ráda, že jsem tě nezklamala![]()
notna moje děti s váhou vůbec problém nemají, ani jedním směrem, právě proto mi tolik nevadí mezisvačiny. Kluci přijdou po obědě domů, sní jogurt, někdy chleba se sýrem, pak jdou na kroužek a pak mají hlad. Jsou třeba čtyři a domů chodíme po půl sedmé. Ovoce si dají, ale co potom. Zrovna sušené ovoce a ty ovocné tyčky jsou právě dobré, že je v tom ta energie. Rozhodně to patří k tomu lepšímu, co takhle odpoledne jedí (bohužel), já navíc nejsem svačinářka, potřebuju, abych to měla ideálně za tři minuty hotové:)
Jídlo do kočárku dávám, když potřebuju rychle nakoupit. On v tom kočáře v obchodě být nechce, zvlášť když je unavený, buď chce nosit košík nebo kramařit. Upřímně by tam nejradši nebyl vůbec, takhle čas trávit nechce, a ve dvou letech mu fakt nevysvětlím, že když to rychle vyřídíme, bude to pro všechny lepší.
Evaeva možná sušených jablek člověk nesní tolik, ale všechny ty ovocné tyčky pro děti... vždyť to je jen komprimovaný cukr. Stejně jako džusy, smoothie apod.
Já si právě myslím, že děti tu energii potřebují, aspoň ty moje. Vždyť oni se téměř nezastaví.
Tabea ano puvodni dotaz byl na rychlou nesladkou svacinku, ale klasicky se to zvrhlo v to, ze matky krmi deti prumyslove zpracovanymi shity a nemuzou dat diteti kvalitni domaci stravu jako za starych dobrych casu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí