Řvousenka ahaa, tak to ja mam spis stejny![]()
Vše o těhotenství a dětech
viktorka_od splavu aha, vidíš, já to právě z toho příspěvku pochopila tak, že právě moc normálně/běžně/bezproblémově nejí, že teda řešíme nějaké "speciélnější potřeby pro speciélnější kusy" a proto mi ta sdělení, proč nemají děti namazaný chleba přišla taková dost zvláštní.
Karja byl tam rohlik, ovoce, kapsicka a jeste cosi, co ji bezne na svacinu a pak jeste dodatek ze neji syr ale babybel ano:-) takze to u skolkovyho ditete beru ze je takovy bezny detsky stravnik.
viktorka_od splavu v tom rozhovoru, co jsem někdo dával, ta paní zmiňovala, že ten repertoár se má rozšiřovat přes věci, které děti už jedí. Jakože když jí rohlík, můžeš zkusit trochu jinou housku a ne rovnou šunku třeba. Možná by to trochu pomohlo i u dospělého.
Evaeva bohuzel dospelyho uz neosulis, ma presne dana pravidla jak ma ktere jidlo chutnat, vonet a jakou ma mit konzistenci. i jine baleni muze byt problem. nekdy si i vzpomene, ze mival rad xy co varila maminka, napr.. ale jelikoz nevari, neumi to popsat a trefit se do chuti je zhola nemozny.
protože jsem si dovolila, nebo někdo jiný, napsat odlišný názor. Musím přiznat, že mě to vždycky znovu překvapí.
. Ale zase jako proč? Já se tu chovám a píšu slušně.
ale to je právě to - ten odlišný názor. Ne horší ani lepší, ale jiný. Protože některé (stále se opakující) uživatelky to prostě opět neunesou a potom vznikají tyhle plamenné diskuse. Prostě šlápneš na kuří oko a jede se. O neutrálních tématech typu byla dříve slepice či vejce se tady nezhádal zatím nikdo![]()
Kammila nevím no, nemám na to stejný názor. Ale možná mám taky kuří oko nebo jsem už nějaká ovlivněná něčím jiným.
Zato tyhle od věci mravokárné deus ex machina příspěvky jsou děsně potřeba ![]()
Kammila mne to tady spis pripomina ten vtip o zahradkarskym foru, kdy se clovek zepta jakou si ma koupit hadici a dostane se mu rady na tema, na ktery se ani neptal. Kdyz se nekdo zepta, co by ostatni doporucili ke svacine a dostane se mu komentare, ze to co dava, by ostatni nedali ani prasatum, neni to uplne prospesny.
viktorka_od splavu ty děti taky ne, ani to není tak, že je jakoby ošulíš, spíš že cesta vede přes téměř stejná jídla. Právě to tam zmiňovala, že my jim tvrdíme, že je to stejný, ale pro ně je to mega rozdíl (houska x rohlík). Proto za velký úspěch považuje, když dítě začne jíst místo mašliček kolínka. Ale je to samozřejmě běh na dlouhou trať. U dětí i u dospělých ![]()
![]()
711990 asi tak
Já bych teda malým dětem nedala nic z toho, co tady na posledních stránkách proběhlo. Chápu Pinot Noir , to je ale jiná situace a než nic, tak cokoliv. Ale i ona správně upozorňovala na to, že je to třeba plné tuku. Jsou to průmyslově vyráběné věci, spousta soli, cukru, konzervantů. Velkým písmem je tam napsáno velké procento bílkovin, ale přečtěte si ten zbytek. Myslím, že než hledat tyhle pochutiny, držela bych se svačin typu chleba s něčím, nakrájené ovoce a zelenina, domácí buchta a tak.
ja s tím souhlasím, urcite, ale ja osobne hledám alternativu k tomu, kdyz přibehnu od klienta s jazykem na veste pri zaviracce do skolky a potřebuji ji neco rychle dát pred kroužkem. Nehledám důvody, proč to nejde, ale ja zkratka nemuzu celý den mit nekde v kabelce ovaleny nakrájený chleba s čímkoli, promackly banan ci domácí buchtu (brrr sama bych to taky nejedla) :( rada bych, ale jsem v takove situaci rada za jakoukoli koupenou pochutinu. U nas se jinak ji doma pomerne zdrave, moje dítě ani nezná stravu typu mekac ci slane tortilly, ale štve me to množství cukru všeho typu (dnes měli ve skolce oslavu narozenin a z te premiry sladkostí ci arasidovych krupek jsem valila oci)
Evaeva no, ja to v tichosti, aby som ho nevyľakala, vidím u L na dovolenkach. Že proste niekedy zje aj to, čo nepozná. Akurát človek obvykle po ňom dojeda, alebo keď nechcem dojedat, tak si to v krabicke nesieme domov.
A pardon nechtěla sem tím rozpoutat nejakou nepříjemnou diskuzi, specifik Pinot si js vědoma, me slo ciste jen o rozšíření mého stavajiciho repertoáru,který mi přijde moc nudný a úzký,a rada si z vašich tipů leccos vyberu
Kammila Kdyz se nekdo zepta, co by ostatni doporucili ke svacine a dostane se mu komentare, ze to co dava, by ostatni nedali ani prasatum, neni to uplne prospesny.
tak tento komentář jsem nezaregistrovala. Kdo ty prasata prosím zmínil? Děkuji
Muslik co třeba nějaké takové chlebíčky? Finn crisp
Ty Finn crisp jsou zrovna super tenké a pěkně křupou.
Muslik Já tomu rozumím a neuvědomila jsem si, že někdy pro ty děti letíte s jazykem na vestě. Ale spoustu těch tady doporučovaných věcí bych prostě dětem nedala.
letfenixa ano, to tam taky zmiňovala, a psala to tu i Pinot, že dítě nesmí mít jakýkoliv pocit, že se to od něj čeká, že ochutná, i radost rodičů ho odradí.
999 ja asi jediny, co tu padlo, a co bych nedala, jsou ty salamky. Nase dite neji teda ani ovocny kapsicky, ani ty proužky, ani babybel (jiny sýry jo), vcera se ukazalo, ze ani popcorn... kdyz meli na primestaku z lesní školky požadavek na trvanlivy svačiny, byl to docela oříšek, nakonec nosila ty emco sušenky bez přidaného cukru a pribiňák v kapsičce
Muslik Já tomu rozumím a neuvědomila jsem si, že někdy pro ty děti letíte s jazykem na vestě. Ale spoustu těch tady doporučovaných věcí bych prostě dětem nedala.
Jenže teď napíšeš, že bys dítěti nedala spoustu z těch věcí a předtím jsi napsala, že NIC z toho, co jsme tu probíraly. A je ten problém, protože některé přispivatelky ti začaly přitakávat a už to jelo. Já jsem z těch názorů - toto bych dítěti nikdy nedala - taky poněkud nenadšená a Pinot Noir naprosto chápu. Ostatně ještě před Muslik radila a fotila Viktorovo jídlo na mou prosbu. Když jsem se sem vrátila, abych jí poděkovala, že jsem synovi nakoupila nějaké ty krekry a suchary na její doporučení a že mi nosí domů prázdnou krabičku, našla jsem tu tuhle smšť na předchozích stranách. A přesně, ty rady na rohlík namazený čímkoli jsou mi na nic. Mám prvňáka, z domu odcházíme 6:45 po velmi vydatné snídani (různé druhy ovesných/pohankových apod. kaší s banánem a medem) a vyzvedávám ho v 16h nejdřív. Mezitím pracuju, určitě doma nepeču bábovku. Ve škole dítě samozřejmě dostane oběd, toť vše. Chtít po 6 letém čerstvém školákovi, aby mu to stačilo, je nesmysl, ve školce ostatně ve stejném čase dostal ještě dvě svačiny a dvě hodiny si po obědě schrupnul, takže s energií na tom byl úplně jinak. Takže jsem šťastná za křupky a suchary, protože nemusí být jen na termixu či jogurtu, u kterých mu navíc musím klást na srdce, ať to sní dopoledne, než se to zkazí, a jednom jablku.
Rady pinot mi dost pomohly, takže za ně ještě jednou děkuji ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí