Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 21:12

viktorka_od splavu maliny jsme měly naštěstí na zahradě, ale to jako bylo pořádně roští o velikosti pergoly. Ona máma jak asi vyrostla v tom hospodářství, tak prostě dál hospodařila no:D. Ale ona jezdila každou sobotu pomáhat babičce  za naši nadšeně úcasti na to hospodářství a zůstalo ji to do teď, jezdí ke svému bráchovi, že si prej odpočine(?!?!) pravidelně každou sobotu...:D

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 21:12

continuity 1971, rocnik narozeni meho strejdy

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 21:14

Aranelkdyž bude používat to mladé maso, tak to uvaříš s bramborami (jenom je nedávej do mixeru) najednou. 

Já teda ty hotové věci hrozně nerada mrazim, tak asi i proto. Ale nedělala bych z toho vědu těm dětem můžeš dávat klidně tri dny to stejné dokola. 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 21:16

Aranel v dm maji malou sklenicku hoveziho a kureciho masa. Jejich privatka dmBio. Je to jen jemne namlete varene maso s vodou a troskou ryzove mouky. Jsem je mela doma a v pripade potreby to primichavala dceri do rozmackane zeleniny, kdzy jsem pro ni jine maso zrovna nemela. Ona moc nechtela ty prikrmy rozmrazene, ale to chapu, ja jidlo z mrazaku taky nerada.

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 21:18

Kan jojo ta šlichta pro prasata, hele tam byly samy dobrý věci, umím si to představit v menu nějakýho pražského bistra. Jak je teď módní psát jen ty suroviny typu: kachní prsa, hruška, balsamiko, tak by tam byla brambora, ječmen, kopřiva, kozí mléko:D

Offline MPLee
3039 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 21:21

continuity urcite to bude generacema. Ale prave treba ja osobne vidim, ze my meli vyrazne vic sladkeho a peumyslovych potravin, nez maji ted moje deti. To same obrazovky. Tata zacinal s karierou v IT, pocitac jsme meli doma vzdy. V 5 letech jsem vyhrala stolni pocitac ve vytvarne soutezi a od te doby jsme meli doma vzdy minimalne 2. A tim, ze byl muj a meli jsme ho v pokojicku, jsme u nej sedavali dost. O vikendu jsme vstavali v 6 abychom stihli cele pasmo animaku... A nase deti maji porad tak pul hodiny obrazovky tydne

Ale samozrejme vsechny tyto veci jsou dost i o konkretni rodine, kazdy to doma mel a ma jinak. 

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 21:25

Zuzuli a tebe krmili taky tak?

Ty asi nejsi ročník 1971. 

Offline Myrtila
5367 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 21:26

Pinot Noir No, nápodobně, v krámě pečivo na objednávku, zeleninu, ovoce a maso jsme měli z vlastní produkce, jednou týdně se koupilo 10 deka šunky. Jako děti jsme se do obchodu do města ani nedostaly, naši nás na velké nákupy nebrali, tak jsme toho opravdu hodně neznali, dokud jsme nejezdili do města do školy. A ani pak jsme si to nekoupili, protože jsme na to nedostávali peníze, ale aspoň už jsme věděli, jak to vypadá Zrovna nedávno jsme se o tom bavili s mužem, ten je z okresního města, a on znal třeba různé limonády, já je ochutnala třeba až na VŠ, když se to někde objevilo jako retro Kubánské pomeranče neznám vůbec, ale pamatuju si, že jsme mívali mandarinky, ty nám schovával tátův kamarád, vedoucí místního ovozelu.

Offline Aranel
6644 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 21:27

continuity Pro sebe je i mrazím, ale tohle by mi přišlo lepší dělat čerstvý, jo.

Zuzuli Vida!! Hier bin ich Mensch! 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 21:30

MPLee vyrustaly jsme dost podobne

U nas to bylo asi dost ovlivnene tim, ze jsme bydleli v dvougeneracnim dome s prarodici. Rodice by mozna tolik nedovolili. Ale polivky z pytliku, tang primo z ruky nebo svlikaci parky potvrzuju. A skolni bufet, na jazykovce, kam jsem chodila od treti tridy, kde jsme si o velke prestavce kupovali male balicky chipsu za pet korun a plnene croissanty za deset. Ledova trist a hamburgery z mrazenych masovych placek na trznici. V obchode praskaci lizatka, zvykacky plnene kyselinou citronovou nebo ufo bonbony. Za korunu nebo dve. Bufet na plavecaku, kde jsme si po skolnim plavani vzdycky kupovaly kysele pasky, lizatkove zmrzliny... minimalne v tech skolach je to ted regulovane.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2025 21:32

MPLee naši nás asi drželi dost zkrátka. Počítač jsme měli taky, co pamatuju, ale poprvé jsem ho sama zapla asi tak ve 12, hrála jsem maximálně miny a Solitaire. Ale pohádky o víkendu šly, naši se chtěli trochu vyspat. Ale žádné kačeří příběhy nebo tom a Jerry, pěkně Jů a heleAle ségra teda vstávala v těch šest, aby stihla teleshoppingy

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 21:35

continuity no jo, v nasi rodine se ten postup s primichanim cukru do sunaru proste drzel po generace zacala to babicka se svymi detmi podle navodu v chytre knize a od pediatra, mama to jen prebrala a i muj bratr to v '99 dostaval

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2025 21:35

Zuzuli noo regulované... trochu asi jo. Ale syn zrovna přišel s tím, že potřebujete nějakou kartičku, aby si mohl kupovat nestea. Dostal dvacku (což je jeho týdenní kapesné), takže má tak na jeden

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 21:40

Evaeva ja s muzem zrovna nedavno vzpominala, jak jsme se jako maly divali na Kacerov, na Ariel, Gumidky, Rychlou rotu, Smouly, Zelvy Ninja... . Vlastne na vsechno, co byvalo o vikendu rano na Nove. A ze si oba pamatujeme to prerusene vysilani, kdy na obrazovce pres noc byly jen barevne pruhy, a my na ne rano koukali, nez zacala pohadka. To uz bude pro nase dite strasne retro.

Na pocitaci pak Prehistorik a kolem prelomu milenia Simici

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 21:42

Evaeva ja doufam, ale iluze si moc nedelam. Ale horsi jak skolka, kam chteji kazdy mesic prinest pytlik bonbonu na odmeny, to snad nebude

Offline brrr
12372 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 21:44

Kan Ty jo, jsi první člivěk, o kterém ví, že vyráběli domácí šunku. Babička měla ten šunkovar, ale v životě ho nepoužila .

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 21:50

brrr U nás to měl kde kdo, dělala se i králičí šunka, ale ta byla hodně ,,drobivá"

Karja Seš mimo, prasatům se dával spařený šrot, řepa, vařený brambory a syrovátka, kýbl ráno a večer.

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 21:53

My ten sunkovar doma taky meli a ja ho mam i ted, je to dobry, ale protoze nedavam pragandu, ale obyc sůl, tak je to šedivý 

Offline MPLee
3039 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 21:54

Zuzuli jezisi, kdyz jsme byli ve 4. nebo 5. tride, tak mely Bohemia chips soutez, ze do nekterych balicku chipsu davali penize. Jako kazdy den jsme pred skolou s kamarady nabehli do vecerky, koupili jsme chipsy za cele kapesne (nekdo za 100, nekdo za 200, nekdo za 50...) a o prestavkach to snedli. A kdyz jsme nejake penize nasli, tak jsme je utratili - za dalsi bramburky! To bylo husty.

ale kysely pasky! No jasne. I kaceri pribehy a pauza ve vysilani Vsechno bylo. My pak meli i docela brzo kabelovku, takze Jetix a podobne...

Offline viktorka_od splavu
49387 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 21:58

Kan prasatum se davaly varnice zbytku ze zavodnich jidelen