Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jitka77
1947 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 23:05
Reakce na Aranel:

MPLee Hele ale stalo se někdy někomu, že k němu ta Orion hlídka fakt přišla?!?!?!

​Jestli nepřišli, klidně ještě můžou...

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 23:09

Nikdy mě teda na nenapadlo lepit hvězdu do okna, ale marketingový nápad je to skvělý. Mít v podstatě zadarmo olepene sídliště logem. Klobouk dolů. 

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 23:22

My sme toho cukru mali dosť. Jahody zo záhrady? S praskovym cukrom! Ríbezle? Ešte viac cukru, sú kyslé. Cukrom bolo posypané aj granko na krupicovej kaši. A bolo obdobie, keď mal brat palacinky s domácim džemom tak zasypane praskovym cukrom, že ich ani vidno nebolo. 

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 23:24

Evaeva A jo, ještě chtějí skate:D Tak to až na léto. Hele my máme kolo a aktovku, a pak si myslím spousta dalších věcí přibyde jakko vždycky. Naše holky si s tou tužkou hrají docela dost, ale ony jsou ještě takové hračičky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2025 23:46

Karja u nás furt dost jede duplo

Aktovku nechávám na jaro. Ten skate tu využijí i v zimě, beztak se budou akorát vozit z kopce. Jestli se na tom někdo naučí, tak mimino

Offline slniecko admin
19587 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 01:31
Reakce na Pinot Noir:

slnieckoARFID jsem "diagnostikovala" Viktorovi už dávno. Ale pojmenování toho stavu stejně nijak nepomůže v jeho řešení, resp. je tu jen málo odborníků, kteří o tom něco ví a nesmetou případ ze stolu jako "vybíravost". 

​Zatiaľ. Ale v NL mi dcéru za rok posunuli k lepšiemu fakt neuveriteľne (a na krankasu), no a myslim, že Česko je kus popredu voči Slovensku, tak snáď sa čoskoro niečo nájde. Držím palce aj všetkym ostatnym podobne postihnutým.

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 04:18

continuity Domácí klobásky. Jedna z nejmilejších vzpomínek z dětství! 

Domácí šunku dělávala máma na Vánoce, jinak ne. Pil se jen domácí sirup, bezinkový a malinový (před rokem mi donesla teta k narozeninám, málem jsem se rozbrečela dojetím, fakt nejlepší dárek!), zavařovalo se, ale ani ne marmelády, máma dělala spíš kompoty. 

A sladkosti jinak nebyly vůbec, dodnes si třeba pamatuju, jak nám teta donesla sáček bonbonů, bylo mi asi pět let. Nebo jsem asi ve dvanácti dostala za vysvědčení čokoládu, (takovou tu dvoubarevnou, pamatujete?) :-)  a jedla ji celé prázdniny, každý den čtvereček, měla jsem ji schovanou ve skříni mezi tričkama, aby mi ji nesežrala ségra. 

Ale je to genrační věc, jak píše continuity,  ty devadesátky pak byly ve znamení sušenek a vysoce zpracovaných potravin, prostě to vypadalo lákavě a člověk chtěl všechno ochutnat, i moje máma skoro přestala péct.

Jo a když zmiňuju mámu, ta byla (na sklonku války) odkojená rýžovou vodou. 

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 04:30

Vy už jedete dárky na Vánoce

nás ještě čekaj předtím oba svátky a jedny narozeniny

Karja nebojíš se, ze se ji ta aktovka prestane behem pul roku líbit? U nás to bejval taky tradiční dárek k těm posledním skolkovym Vánocům, ale ja hodlám vyčkat co nejdyl (zatim by vybrala leopardí beckmann)

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 06:02

Potrefenáhusa aktovka k vanocum mi pri petilete dite, pro ktere je ten pulrok do zacatku skoly jeste strasne daleko v chapani, brzo. Nechavam ji na letni pripravu do skoly, ldy uz nejak chape, ze na podzim uz pujde do skoly. Beru to podle toho, ze jen to, ze balet ji zacne az na konci zari, je pro ni zatim neuchopitelne. Porad se pta, jestli to bude den po tomhle dni a kdy uz to konecne bude. Ted uz aspon muze odpocitavat dny na prstech. Ale se starsim sourozencem, co do skoly uz chodi, je to mozna jinak. 

Offline Myrtila
5367 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 06:12

letfenixa To připravuje tchýně vnučkám, banán zasypaný grankem (což je asi z 80 % cukr) a moučkovým cukrem tak, že skoro není vidětkdyž jsme u nich, moc neřeším, co tam syn dostane, ale tohle jsem ji teda poprosila, ať mu nedává. 

Offline Myrtila
5367 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 06:37

Jinak taky už máme Vánoce víceméně pořešené, i podzimní narozeniny a svátky. Vloni jsme se takhle hecli, abychom toho měli co nejvíc z krku před porodem, a pak bylo moc příjemné už jenom tahat krabice ze skříně tak jsme to letos zopakovali. Teď jak byly dny Marianne, tak i když na ty obchody nebyl vyloženě kód, tak dost těch věcí, co jsme stejně plánovali koupit, bylo zlevněných. 

Stejně mě ještě čeká velké vymýšlení nevím čeho, protože máma bude mít kulatiny s velkou oslavou, a tam jsem dost bezradná. (A ještě moje kulatiny, a tam teda taky, protože nejvíc ze všeho bych chtěla víkend o samotě někde v tichu v lese což se mi teda nesplní, ale když si nevymyslím něco adekvátního, tak dostanu nějaké drahé blbiny, vyzkoušeno v minulosti.)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. zaří 2025 06:57

Potrefenáhusa nás čekají troje narozeniny (a dva svátky), že jo, takže já to beru sakumprásk. Ale zatím nic aktivně nevymýšlím, jen sbírám nápady, co ke mně přijdou sami. I když narozeniny jsou už za měsíc, ale co

Já bych na Vánoce aktovku klidně koupila, ale chci, ať si jí zkusí, takže jí koupíme jen tak později. Stejně je potřeba vybrat něco, co se mu bude líbit aspoň dva roky.

Offline dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 07:05

Naštěstí Lego letos vydalo sady s Bluey, takže my máme dárek pro Šárku vyřešený

K tomu další díly ke Connetixu a pro Rosťu taky Lego, tjo, začiná to být nějaké snadné

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 07:15

Evaeva jo, ja prave zažila u kamaradciny dcery totalni obrat kolem 6.narozenin z ruzovy a třpytek do velkyho odporu, takze aktovku uz kupovali zelenej step by step s chameleonem (a jejich saty s elsou putovaly k nam, haha) 

jo, taky chci zkouset, ona teda je docela vysoka, urcite bude mit tech 120 cm, takze ten vyber asi bude snazší (doufam) 

no ale ptala jsem se ve skolce, jestli nevidej indicie k potenciálnímu odkladu - je v novy tride, s novýma učitelkama, diagnostika se dela az v listopadu s následným případným doporučením do ppp (přišlo mi, ze pocitaj s tim, ze ty odklady uz se dávat vubec nebudou). Nová paní učitelka dělá tu skolkovou logopedii s detma, co maj doporučení od klinickyho logopeda, takže naše dítě s tim (ne)mluvenim Sleduje uz dva roky a pry se hodně zlepšila 

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 07:18

Evaeva a ty dárky, nám tu zbyly dva dárky od nás pro starší k narozeninám, měli jsme tu v létě velkou oslavu s pribuznejma a těch dárků mi přišlo uz moc, takže dárky od nas jsme nechali nerozbaleny....jedno z toho je Djeco stan do detskyho pokoje, myslim, ze ho klidne muze dostat k narozeninam mladsi sestra nebo společně k vanocum 

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 07:19

dzizisketa ta bluey je uplne rozkošná v lego i duplo verzi 

ja myslim, ze mladší by se líbilo i duplo s Peppou

Offline Makara
3662 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 07:21

Myrtila tak si přej poukázky na hlídání

No a dárky rodičům ke kulatinám poslední dobou řesíme tím, že tu oslavu zajistíme komplet (skoro - trubičky a vdolečka máma napést musí).

Ale my jsme o generaci dál, tak to má smysl. S kojencem na krku to není. Leda se domluvit s ostatními a zaplatit tu oslavu v restauraci.

Offline dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 07:22

Potrefenáhusa 

Duplo s Peppou máme z loňska, maminka a Peppa mají sundávací látkové sukýnky

Šárka má teda z loňských Vánoc plastový domeček Bluey se spoustou figurek (vše polský Vinted), ale to Lego chce teda i Rostík. A hlavně já!

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 07:29

dzizisketa Jj, ja to chapu! Kupovali jsme malou sadu pro kamaráda k narozeninám a taky mi uvízla za drápy druha pro nas

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 07:29

Kan prasatum se davaly varnice zbytku ze zavodnich jidelen

​Psala jsem, jak to dělali naši. :P