Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Makara
3662 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 07:33

continuity a je to problém zrušit vánoční dárky? Minimálně s mužem? Resp. to vyřešit fakt nějakou drobností, aby bylo co rozbalit, když jsou ještě děti doma...

Já mám taky jedno absolutně "nedárkové" dítě, co má z obdarovávání regulerní stres,  druhé je diplomat, tak si k narozeninám řekne o večeři v restauraci (jako bychom tam nechodii jen tak) a třetí má nemá problém předložit seznam na A4.

Offline dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 07:37

Potrefenáhusa 

Ještě k těm aktovkám - od února, co jsme se do výběru pustili poprvé, až do července, kdy jsme ji skutečně koupili, se Rosťova preference změnila čtyřikrát! Takže já tedy osobně doporučuji taky počkat.

Offline MPLee
3039 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 07:38

Potrefenáhusa ja mam v garazi Schelich staje, co jsem myslela, ze budou tretinove velikosti. Na jare meli intenzivni fazi, kdy si se zviratkama a konikama hrali fakt hodne. tak jsem ji schovala a samozrejme uz si s tim nikdo nehraje. 

Evaeva no magna ted udelala jenom takove Mantinelyna jednoduche kulickodrahy, to by na zatim podle me stacilo. Ja teda koupila par ctvercu od Cleverclix, kam se da rocnou pridelat lego. O tom duplu vim, to je dobry hack! 
On si s tim hraje, ale zase uplnej milovnik toho neni. Ale to obecne hracek, mam pocit. Na navsteve si hraje s autodrahama od hotwheels, ale zase, kdyz je bude mit doma, tak ho to podle me bude bavit tyden... 

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 07:48

MPLee u nás zvířátka jedou furt, denodenne, ale hlavně lvi, tygři. Koupila jsem jen pár těch zacvakavacich ohrad, s tim si obcas hrajou  taky. Ta stáj je fakt velka, nejakou maj sestrenice a zabírá to pul knihovny. Ale myslim, ze éra koni ještě přijde!!!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. zaří 2025 07:52

MPLee mně právě přijde fajn něco dokupovat k tomu, co už máme. Connetix u nás jede úplně nejvíc, takže dostanou další díly. Ty mantinely neznám, to se kouknu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. zaří 2025 07:55

dzizisketa Potrefenáhusa kluky v duplu zajímají akorát kostky, takže žádná peppa je neoslní

Starší má rád i to klasické lego, ale sám skoro nikdy nestaví. Jen postaví tu novou sadu, nejlépe hned ten večer, takže dárek za tisícovku je na dva dny. To mi trochu vadí, takže i když by se všechny dárky daly vyřešit takhle, tak dostane maximálně jednu sadu (od všech)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. zaří 2025 07:58

Potrefenáhusa dárky dohromady jsou nejlepší!

My ty dárky na oslavě dáváme přímo do ruky, to by nešlo nějaký nakonec nedat, oni si i kontrolují, jestli každý něco přinesl Ale každá rodina dává jeden. I tak je to jak na vánoce teda.

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 08:05

Keďže u nás už darčeky nenosí Ježiško, tak si počkám na zoznam.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 08:08

Ja ted v ikea obdivovala novinku, fakt roztomily nabytek a postavicky zviratek do toho jejich dreveneho domku pro panenky. Dcera to pry strasne moc potrebuje. Tak jen jako takovy tip

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 08:11

U nás má do Vánoc R. ještě narozeniny, dostane od babičky Lego, od druhé kšiltovku, od nás mikinu a přeje si robuxy do Robloxu. K Vánocům mám zatím vymyšlené další díly Poseroutky, pro Viktora tu megaencyklopedii, co tu proběhla, a pokladničku, aby si mohl taky začít střádat, oba dostanou povlečení (loni dostal jen R., minecraftové, a bylo tam trochu závidění, takže hodně dětské motivy už odložíme a dostanou oba něco víc in), dostanou oba čelovky, možná i baterky do ruky, starší bude určitě chtít nějaký youtuberský merch. No, už abych začala pomalu nakupovat!

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 08:14

Evaeva u nás je to naopak, zajimaj je téměř výhradně ty figurky

my to ani asi nevyndali ze sklepa, kde to bylo zabaleny, ale ona si ty dárky jeste nepamatuje a od urcityho momentu uz mi prijde uplne zahlcena, vetsinou to ani nevybalí 

Tohle je cast rodiny, kde se to vubec nedari utlumit, jakmile deti nedostanou horu plastovyho šrotu, neni to ono 

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 08:15

PotrefenáhusaTato mladší je taková méně problémová, i si jí přeje, i narozeniny má v prosinci a pak nebude příležitost. Starší dostala uplně top aktovku, motiv, barva, co si přála, dva dny ji nesundala ze zad, až se nám sousedi smáli, že si toho všimli, že nám dítě celý den běhá s batohem na zádech...no a za pul roku přišla, že se jí ta taška nelíbí a kdy se dostává nová:D:D:D Takže už jim na to se.e bílej tesák, fakt jako:D:D:D

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 08:15

Zuzuli to by se nám hodilo, ja mam ten domek slozenej v krabici uz 5 let, co se starší narodila

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 08:16

Ale ten Albi globus vyzerá vhodne.

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 08:17

Karja no to je u nás stejný (včetně v tyto oblasti min problémový mladší sestry s narozeninama v prosinci )

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 08:19

Pinot Noir celovku pro děti mame z decathlonu a můžu doporučit, to je u nás hodně oblíbeny (akorát jsme samozřejmě koupili červenou a zelenou, aby se rvaly o tu červenou) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. zaří 2025 08:21

Potrefenáhusa starší si pak sedne, asi si to nějak sumíruje a ptá se třeba mojí ségry, co mu vlastně dala ono je toho i tak dost, každý dostane pět nebo šest dárků, ale zase mi nevadí dát mu třeba batoh, knihu nebo něco vyloženě praktického, protože hračky má od jiných. To bych neudělala, kdyby měl dostat jen dárek od nás.

U tašky si myslím, že by chtěl tu, co má brácha. Tak je to totiž skoro se vším. Doufám, že do jara tohle trochu pomine.

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 08:22

Aktovku som kúpila sama a dokonca čakala viac ako rok, keďže mal nakoniec odklad. Teraz do 3.triedy si už prial 'nie prvacku' a keďže podrastol a pribral, tak ok, má Minecraft so zipsami 

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 08:24
Reakce na Makara:

continuity a je to problém zrušit vánoční dárky? Minimálně s mužem? Resp. to vyřešit fakt nějakou drobností, aby bylo co rozbalit, když jsou ještě děti doma...

Já mám taky jedno absolutně "nedárkové" dítě, co má z obdarovávání regulerní stres,  druhé je diplomat, tak si k narozeninám řekne o večeři v restauraci (jako bychom tam nechodii jen tak) a třetí má nemá problém předložit seznam na A4.

​No právě, nechci zrušit dárky jen někomu a mladší je pořád ráda dostává i dává. Že nic nechce jsme si zkusili teď na narozeniny a nebylo to úplně dobrý. 

Mne dárky obecně nijak neobtezuji, jen teď jsem pár měsíců ve stavu: máme vše a nemáme místo. 

Offline Vari
2223 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 08:25

Karja Mně se ty globy líbily oba, ale nakonec jsem to brala tak, že ten pro starší děti se jim bude víc hodit do školy. A jako jo, už poznaj, kde je jakej oceán a některý státy, hrajou si s ním dost.

Aktovku jim hodlám koupit až co nejpozději, ať mají šanci dorůst aspoň do tý pro nejmenší děti :-).