Vari a budete zadat o ten odklad?
Vše o těhotenství a dětech
continuity Ono taky pubertální dítě když řekne, že nic nechce, neznamená, že opravdu nic nechce. Vím od švagrové, že konkrétně neteř byla nasírací i když dostala i když teda nedostala. Moc se v tom teda neorientuji, já moc na ty pubertální maniulace nejsem.
Kan tak starší je celkem konzistentní. Ta myslím opravdu nic nechce.
Ale ani že druhé to není úplně manipulace, u nás dítě kolikrát nechce ani večeři, a když jim nandas talíř nebo nakrajis misku ovoce, tak se dokonce potěší a normálně to sni.
Potrefenáhusa Do PPP je pro jistotu vezmu, ale už teď vím, že odklad neprojde. Holka je ve všem napřed, krásně mluví, kreslí, sociálně je zdatnější než já, pozná a napíše všechna písmena, na pětiletý prohlídce z ní byly doktorka se setřičkou paf, že takhle šikovný dítě tam měly jen párkrát za celou dobu praxe. U kluka je to teda jiná písnička, on je hrozně chytrej, jsem zvědavá, jakej výstup dostanu teď od psycholožky, ale tipuju, že kromě ADHD tam padne i bejvalej asperger. Zrovna včera mi říkala učitelka ve školce, jestli ho nechci zkusit dát vedle do města do třídy pro nadaný děti. Jenže u něj je chování fakt problém.
Vari tak to nezní vůbec marně
Myrtila tak si přej poukázky na hlídání
No a dárky rodičům ke kulatinám poslední dobou řesíme tím, že tu oslavu zajistíme komplet (skoro
- trubičky a vdolečka máma napést musí
).
Ale my jsme o generaci dál, tak to má smysl. S kojencem na krku to není. Leda se domluvit s ostatními a zaplatit tu oslavu v restauraci.
Tak hlídání by se mi samozřejmě líbilo nejvíc
ale bohužel to naráží na vzdálenost a časové a fyzické možnosti hlídatelů. To stejné s tou organizací oslavy, taky mě to napadlo, ale teď jsem v rodišti organizovala přes půl republiky křtiny, bylo to jednodušší o to, že do toho nevstupovaly nějak moc závazné požadavky ostatních účastníků oslavy, a i tak to bylo hodně náročné, zvlášť s tím kojencem na krku.
Nejradši bych mámě dala něco jako prodloužený víkend s jógou, kde by bylo všechno zajištěno, tu samotnou akci by určitě ocenila, ale nevím, jestli bych jí tím nepřidělala až moc starostí okolo, co všechno je potřeba zařídit, aby mohla na několik dní odjet a úplně vypnout.
Potrefenáhusa Jenže s ním člověk na jednu stranu podrobně řeší evoluci, krakování ropy, fotosyntézu, ale na druhou stranu mi včera volali ze streetdance, ať si pro něj přijdu, dostal naprosto šílenej hysterák, protože mu nepustili Jožina z bažin.![]()
Vari taky mi to přijde nadějné. Je otázka, jestli by ten odklad pomohl, protože by zároveň nejspíš ještě prohloubil ten odstup od ostatních kvůli nadání. Spíš to bude chtít chápavou a podporující učitelku. Držím palce.
Evaeva Já v něm vidím dost malýho Sheldona Coopera, jen ne tak geniálního, to bych řešila jeho nástup na střední a ne do první třídy :-). Ale na gauči taky nikdo nesmí sedět na jeho místě :-D. U nšj bude strašně moc záležet na učitelce, nejspíš je i adept na asistenta. No bojím se, bude to náročný.
Vari pokud by dostala třída na něj asistenta, bylo by to možná nejlepší.
Dcera má autistického kluka ve třídě a je to v podstatě třídní maskot. Každý ho zná, když o něm kdokoliv ze školy mluví, tak se usmívá. ![]()
A to je na tom tak, ze nedává ani některé mimoškolní akce kvůli vybočení z běžného režimu.
Mam dotaz prosim - Lego oznacene 18+. To oznaceni je spise proto, ze ty temata stavebnic nejsou atraktivni pro deti nebo je to opravdu hodne slozite na postaveni? Libi se mi sada Botanicals 10329 (nekolik malych rostlinek v kvetinacich). Detem by se asi taky libila, ale maji 8 a 9. S legem si ale docela hraji.
continuity Po tom zrušení odkladů by už měl bejt asistent v každý první třídě automaticky, třeba na naší vesnický základce je asistent v každý třídě na škole už teď.
Vari To chování je na prd. To učitelkám samozřejmě vadí víc než mezery ve vědomostech a schopnostech. Ale malej bude mít ve třídě ségru, tak snad mu bude dělat bezpečný přístav
A ti asistenti by snad kvůli tomu omezení odkladů měli být v první třídě automatičtí, tak snad to taky pomůže.
Vari jojo, tak jsem to pochopila. Ale víš co, tohle by se za rok asi nezpravilo, zatímco ten rozdíl ve vědomostech se bude prohlubovat. Aspoň tak to vidím jako laik, uvidíš, co vám kde řeknou.
Jinak asistent by snad měl být v každé první třídě nad 15 dětí, otázka je, jestli se to podaří. Samozřejmě další asistent by byl výhodou.
Vari no já bych myslela, že bude lepší když bude mít asistenta nejenom v první třídě.
Toho do první třídy beru tak, že má podpořit adaptaci děti, které jsou jen lehce nezralé.
Evaeva on tam bude stejně nejspíš jen jeden, ale budou ho mít pak i později.
continuity No a právě ta první třída je asi tak ideální časový úsek na to toho asistenta vyběhat do druhé třídy ;o)
continuity asi tak
V poradně je stejně vyšetří až někdy v únoru, takže uvidíme. Mě už teď kolikrát neděsí ani tak ta škola, ale spíš jakej život ho čeká...
Vari já naopak věřím, že V. čeká normální život, ale dost mě děsí ta škola a fakt, že škola může ten další život dost ovlivnit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí