Jos ja myslim, ze se zbytecne trapis. To co jsi napsala je snad pro dite jeho veku normalni. Kdyby jsi treba o tom kole dostatecne dlouho a opakovane mlela pred kamaradkama, tak by treba taky mely pocit, ze sakra my mame jen blby basnicky, ale dite je levy na sport..Spis mas takovou specifickou ambiciozni soc. bublinu, v moji jsou vsichni radi, ze zijou a nejak zvladaji![]()
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir Vari diky. Snad jo, asi se to okolo proste seslo. A tady u vas toho ctu taky dost o moc sikovnych detech. Je pravda, ze posledni dva mesice se syn dost posunul. Zacal kreslit, snazi se naucit, jak se pisu nase jmena a pak si to potaji trenuje...
Jos ani jedno z mych dětí neumělo před nástupem do školy napsat víc než svoje křestní jméno.
Jos Do školy má jít za rok nebo až za dva? O ten zájem o písmenka je super, spoustu dětí tohle nezajímá. Podle mě máš kolem sebe jen zvláštní sociální bublinu, ale chápu, že člověk se srovnání nevyhne.
Jos R. začal kreslit kolem toho pátého roku, je fakt, že to byl skok z hlavonožců k těm krásným Titanicům, ale jiné nadání neprojevil. V matematice je to spíš nenadání doteď. ![]()
Jos no jasně, kluci jsou úplně normální. Starší v pěti nenapsal ani svoje jméno (to se naučil v šesti) a napočítal možná do deseti. Jezdil na kole a naučil se lyžovat. Stavěl z dupla (což dělá pořád). Měl svoje zájmy, o které se zajímal víc než o jiné věci, ale žádné nadstandardní znalosti neměl ani v těhlech oblastech. A neuměl nakreslit pořádně ani panáka.
Mladšímu bude za měsíc šest, podepsat se umí, ale motá ty písmena. Napočítá asi do patnácti, ale tím to hasne. Lyžuje a jezdí na kole, rád vyrábí, ale nijak výrazně šikovný není. Anglicky umí počítat do pěti a barvy.
Oba jsou chytří, mají dobrou slovní zásobu, ale geniální nejsou. Normální děti, co se nejradši perou, lezou po stromech a lítají po venku.
Jos Hele moje děti neumely v 5 skladat lego:D.
Myslím, že je šikovnej, a měla bys to oslavit, že s ním nic neresis;-). Já teda kluky co popisuješ vidala mezi kamarády a spoluzaky ve skolce, a mela jsem je za ty šikovnější, protože pak tam byly fakt jiný exempláře, kdo byl bystrej, tak byl zase problémovej v chovani:D. Já ti říkám načni si flašku.
Jos ono se ti to tak může jevit i tady, protože ty děti ti jakoby splynou do takového výcucu, navíc tě zaujmou spíš extrémy. Pak to vypadá, že všichni krásně kreslí, čtou v pěti, pomalu závodně lyžují a plynně hovoří anglicky. Mladší třeba moc nechytá návody na lego, vždycky potřebuje poměrně dost pomoct, tak třeba v tomhle ho tvůj syn předčí
(a určitě i ve spoustě dalších věcí)
Jos Lukáško z toho, čo si vymenovala, vedel výborne rozprávať a rád kreslil. Do školy išiel v 7 rokoch a nevedel čítať, písať ani počítať, ani ANJ. Naviac je prehnane citlivý, a sociálne bol úplne pozadu. Aj motoricky. Vedel sa bicyklovať a sankovat ![]()
Jos bud v klidu, starší dítě ma skvělý sluch, takže aj, cj a klavír ji jde skvěle. Zato čtení bych ji občas prerazila jak hada. Malý dítě slo do školy v čerstvých 6, umela se akorát podepsat, ale je zase totální sportovec. Lyžuje od 2, kolo taky, ale občas mě bohužel přijde tupá jak tágo
a jasně ze člověk se rád pochlubi, jak ma šikovné děti, ale za to tu nenapíše treba ze jim něco nejde
rasaNori Jos Jo a nebo jako v našem případě, já mám děti šikovné, ale ony nechtej nic delat, takže to je taky dost k nicemu:D. Mladší je fakt docela sportovně nadana, ale teď měla jít bruslit se školkou, týden řešila, že nebude prostě poslouchat a dělat co jí řekne trenér, že nikam chodit nebude. No tak já nevim:D, já jsem vlastně ráda, že je ještě nevrátili že školy a školky:D:D. Starší hezky zpívá, jdou ji básničky i nejakej hereckej kroužek, neee vůbec zpivanky, celou hodinu ji tam říkali, co má dělat. Což byl i rozkol i babičky, ona jim řekla, že mají jít do bazénu, ale jim se zrovna nechtelo, asi desetkrat jsem tuhle storku slysela:D (no to by mě taky sralo, ale nevim jestli uz v 5 letech teda:D)
Jos ja se přidám, zůstala bych v klidu...Moje dcera se naučila číst a psát v druhé polovině první třídy. V pěti skládala duplo, neuměla R ani Ř, na kole jezdila sotva půl roku, uměla lyžovat (úměrně věku, čili oblouky v pluhu). Výtvarné nadání se neprojevovalo, zpívat odmítala. Recitovat (česky) se naučila v sedmi na dramaťáku...
Pinot Noir prosím tě, dcera si dnes chtěla spočítat, kolik je 55+55. Tak napřed vypotila 200
pak ... 100??? (Včetně těch otazníků
)
@Jos Mladší před zahájením školní docházky zvládl krom svého jména jen napsat dědovi sprejem na popelnici TY VLE!
Karja mladší nechce na žádný sport (a tím nemyslím vrcholový). U něj jsem to vždycky brala tak, že na to není tak šikovný jako starší, ale v létě někde jen tak pro srandu skákali do dálky a jako tvl, fakt jsem koukala, jakou má dobrou techniku na svůj věk. Tak mi to taky přijde trochu škoda, ale věřím, že jeho čas ještě přijde. Že má širokou slovní zásobu a zajímavé postřehy, taky moc lidí nezjistí, když s nikým nemluví
Ale tak jsou to ještě prťata, jednou to přijde.
Naše děti jsou taky úplně průměrné, i když tedy Šárka je nadprůměrně tvrdohlavá a uřvaná a už tyto její vlastnosti generují stížnosti ze školky
S ní si ještě užijeme.
To jsi sem dávala i fotku, že? To si pamatuju ![]()
Evaeva Lukasko sa už opakovane uisťoval, že nebude musieť ísť ako piatak do športovej triedy
a v minulom školskom roku bol veľmi úspešný vo výtvarnej súťaži Vesmír očami detí, tak bol ocenený na konci šk.roka na dvore knihou, a nasledne ma informoval, že už nikdy si tam žiadnu cenu prevziať nepôjde.
letfenixa u nás je sportovka míčová (od první třídy), zrovna na ty nejsou ani jeden ze starších
No to převzetí ceny, to taky nevím, jestli by mladší zvládl. Asi spíš ne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí