Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 10:30

DruI jo, s tím úplně souhlasím. 

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 10:30
Reakce na Mohučanka:

Taková ta dětská snaživost (asi hlavně u holčiček?) je mi docela protivná, to by se nemělo plést s nadáním na cokoli.  

​Ja tuhle generalizaci nemam moc rada, protoze naše holčička rozhodně žádnou snahou netrpí

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 10:31

DruI je to tak, to není v lidských silách. Ve spádové ZŠ je 28 dětí ve třídách, individuální přístup není v možnostech ani toho nejlepšího učitele. 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 10:35
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 10:40

Potrefenáhusa no naše holčičky to maj taky všechno na salámu, ale ta generalizace se používá, snad v souvislosti s tím, že holčičky vypadají oproti chlapečkům "chytřejší", protože dozrávají dříve? Matně si vzpomínám, že jsem něco takového četla. V první třídě rozhodně takové úhledné holčičky byly.

Snahou naší holčičky je akorát tak mít svatej pokoj na čtení

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 10:41

Pinot Noir v naši spádový ZŠ je ještě asi těch 27% žáků se speciálními potřebami 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2025 10:55
Reakce na Pinot Noir:

Potrefenáhusa Viktor už zdraví i bez vyzvání. Ale nesmí to být v stresové situaci, nebo když se bojí. 

​U nás je to stejné 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2025 10:57

Mohučanka spíš obvykle lépe splňují požadavky systému. V něčem teda určitě dozrávají dřív. Ale je to samozřejmě kus od kusu, já taky nebyla zrovna snaživá

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2025 10:58

Zuzuli ano, podle mě už celkem umíme pracovat s těmi na opačném spektru. Ale s těmi nadanými dětmi, zvlášť pokud jsou nadané jen jedním směrem a jinde naopak, je to pořád tragédie 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2025 11:00

Potrefenáhusa hele, ten zápis je formalita. Jestli nějaké dítě někam popostrčí, určitě to není na základě výkonu u zápisu, ale nějakými zákulisními kroky rodičů. Myslím běžné státní ZŠ. 

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 11:00

Ale tých snazivych holčiček je už v školách minimum. Väčšina sú diablice, ktoré predčia chlapcov vo vylomeninach. Si tak teraz predstavujem triedy, kde učím matiku, tak v jednej sú 2 také a v druhej jedna. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 11:11

Mohučanka Já jsem se v rámci toho mít svatej klid na čtení ve škole přizpůsobila systému. Ale teda snaživá jsem nikdy nebyla ;o)

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 11:17

Já bych vám ráda vnesla trochu naděje, ale na druhém stupni je to alespoň v Praze fakt trochu lepší. Jednak existují výběrové třídy, kde se združi děti trochu nadané nějakým směrem. A pak když učitel, který učí půlku školy matiku vidí talent, dost často je s ním schopný a ochotný pracovat v rámci přípravy na nějaké soutěže, olympiády, mimoškolní činnost.

Takové to běžně nadané, ne úplně geniální dítě tam může celkem dobře prosperovat. 

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 11:20

Evaeva no já koukam i jinam, prave proto, ze spadovka ma fakt desnou pověst, tam predpokladam ji vzit musej 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2025 11:22

Potrefenáhusa jo, ale ani v nespádové výkon u zápisu nebude hrát roli. Pokud to není nějaká výběrová třída.

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 11:24

Evaeva mam v merku i soukromou, uz ted vime, ze bude velkej převis 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2025 11:24

Mohučanka mně kromě počtu přijde ještě problémové, že se všechny snažíme naučit všechno poměrně do hloubky. Že nemůžeš říct, že tohle dítě se pořádně psát naučí ve třetí třídě, ale tak se pojďme soustředit na matiku, kde naprosto exceluje. Což souvisí hodně s tím počtem, ale nejen.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2025 11:25

Potrefenáhusa tak tam to hrát roli může, to jo 

Offline viktorka_od splavu
49387 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 11:28

Evaevavylepseno o to, ze pokud by se mohlo naucit psat az ve treti tride, tak se to stejne nenauci, prozoze v osnovach je v tuto dobu memorovani vyjmenovanych slov (priklad). kdyz ho to nenauci doma rodice, ma smulu a uz nafurt "blbecek" se ctyrkama

Offline dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 18. zaří 2025 11:33

Evaeva 

Ale kupodivu RVP přesně tohle umožňují, akorát to podfinancování školství plodí uniformitu jako nejméně náročnou cestu.