Evaeva zimní boty už jsem koupila. Však obchody už jsou plný adventních kalendářů. Nejvyšší čas. ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Objednala jsem synovi u H&M džíny velikosti 146 (10-11 let). Slim a relaxed fit. Zajímalo by mě, podle jakého střihu to šijou. Ty relaxed fit se mi vůbec nepovedlo zmenšit mu v pase tak, aby na něm držely. Tak jsem si je přes punčocháče oblíkla a v pohodě zapla. Tak to desetiletý dítě, co má pas a zadek jak já, bych teda vidět nechtěla.
Asi synovi přišiju na ty krátký kalhoty, co mu už v pase celkem jsou, náplety. Bude určitě rád. ![]()
Ja vidím na L, že podrastol, ale rozhodla som sa, že nové softshelky budem riešiť nejak postupne, vždy som nakúpila zásoby a trvalo pár rokov, nech do nich dorastol. Naviac ich už ani toľko nenosí, ako keď bol menší.
Potrefenáhusa na hristi odkopla spicku. Nevim, jak se ji to povedlo. Ale uznavam, ze patu zatim neprodrela
Potrefenáhusa syn babybare naprosto zničil tam, kde se okop spojuje s podrážkou. Na odrážedle už dávno nejezdil, kolo boty neničí. On prostě musí mít vytaženou podrážku.
Zina To je skvělý, co jsi jim řekla :-).
Jako já rozumím, že někdy je třeba tu samostatnost urychlit, hlavněk když jdsou v rodině ješte další děti, ale jinak si myslím, že ve 2 - 3 (4, 5, 6) letech jsou na spoustu věcí prostě ještě hodně malí a je dobrý si to čas od času připomenout.
Tohle platilo u staršího. Mimiňák se honí sám ![]()
Ale stejně odmítám uvěřit, že se většina 2 a 3 letých dětí v ds oblíká samo. Na to mi přijdou fakt malý. I když dneska jsem viděla dvouletou holčičku obléct si tričko, ale do teď jsem z toho v šoku ![]()
starsi má ty boty vždycky odřený taky na přechodu podrážky, prodřeny ty nitě...
Brzdi občas spickama, i na kole ![]()
Potrefenáhusa on tam měl vyloženě díru. Právě nevím od čeho, ale s odrážedlem nebo brzděním to u něj nesouvisí. Děje se mu to furt, i když míň. Mimiňák to samozřejmě taky odrbe, ale u něj je viník naprosto zřejmý (brzdění špičkou vyloženě silou, kluci brzdili spíš celou nohou)
Zuzulity baby bare asi nebudou závratná kvalita. Loni jsem je kupovala synovi, nosil je sezonu a mají prošoupane zespoda podrážky...jsou prodřené až na nejakou látku, co je pod tou gumovou podrážkou, má tam regulérně prodřené díry . Nechoval se k botam nijak nepřiměřeně, jen v nich par měsíců chodil. Mne to je už jedno, stejne se do nich ted uz asi nevejde, ale od bot za 1800 bych teda cekala vic, toto by nemohl ani zdědit mladsi sourozenec. Ale byly moc hezké a pohodlne.
Gatita ona v nich taky jen chodila od jara do skolky, navic pres leto nosila sandaly a ve velkem mokru holinky. Na kolo je mela zakazane. Ma na nich ukoplou spicku, je to cca centimetrova dira skrz tu gumu, paty zespoda uz taky vypadaji, ze par dni chuze a jsou proslapane. Na kolo ma tenisky z dekace, ktere ji s timhle ucelem kupujeme od doby, co na protetikach ohoblovala podrazku za vikend jezdeni. Uznavam, ze ty babybare vydrzely vic, nez treba ty protetiky, ktere loni mely diru v podrazce behem par tydnu chozeni do skolky, fakt na zacatku prosince. Zimni boty s membranou a kozichem za dvojku ![]()
Ja mam fakt dilema, ja sama barefooty nosim a pohodlnejsi boty jsem v zivote nemela. Ja bych to rada doprala i dceri. Nove kozene tenisky babybare jsem ji teda koupila, ale u zimnich uz dost pochybuju. Ja ji proste nechci kazdou chvili kupovat nove drahe barefooty, protoze nic nevydrzi. Ani je nemusi nikdo dedit, stacilo by mi, kdyby ji vydrzely aspon pres tu sezonu. Ja mam je nektere uz tri ctyri roky a jsou porad v dobrem stavu. I ty protetiky, mam zimni a uz zvladly tri zimy na detskem hristi, brecku, snih na horach, kaminky a pisek a nemaj zadnou vadu, zase je v zime vytahnu. Groundies tenisky s tenouckou podrazkou mam tri roky a podrazka je netknuta. Tak proc ty detsky se tak strasne rozpadaj. Kdyby aspon staly pulku. A na to same stezujou i kamaradky s detmi, u ruznych znacek. Dost mi chybi nejaka kompromisni znacka pro deti, mekka, anatomicka, ale bez te papirove podrazky, co je hned prosoupana.
Evaeva myslim, ze dcera se ve dvou letech taky umela obleknout sama. Ale jen proto, ze se chtela oblekat do ceho zrovna chce. Ona je schopna se behem dne nekolikrat prevleknout, chvili je princezna, pak se prevleka do jineho kostymu, potom saty, pak kratasy a tricko, protoze si hraje na cestovani... na schopnost se rychle obleknout na ven to zadny vliv nemelo ![]()
Zuzuli to je dětma
Já mám koely na stejné podrážce jako kluci. Já je nosím třetí sezónu, u nich považuju za super, když tu sezónu přežijí. Nejvíc mi přijde, že vydrží frodda, proto chci zimní ty.
Já věřím, že se některé dvouleté děti oblíknou sami. Ale neříkej mi, že je jich většina, aby na to v ds museli poukazovat. Chápu požadavek na vedení k samostatnosti, dát jim prostor, pomáhat jakoby spíš míň...
Zuzuli ty frodda mi z tech bot, co jsme meli, prijdou fakt jako nejvetsi držáci. Podrazku teda neprosoupaly nikdy, ale ty frodda maj jak docela silnou odolnou kůži, tak i podrazku (pote, co opravili ten prvni error). Koely jsou proti tomu takovy cely jemný, jemná kůže i podrazka, zas jsou skvele ohebný, ty baby bare budou možná podobný, mladší dítě je teď ma a prijdou mi ok, ale nosí je mesic
vam by mozna mohly byt superfity?
Potrefenáhusa to je pravda, ty bf Superfity vypadají dobře.
Úplně nejlepší byla ta původní Froddo podrážka, pak přišel ten provar. Ale kožené celoročky Froddo a koel mi přijdou na výdrž srovnatelné, ten kožený svršek teda. Starší je měl a po té sezóně vypadají hůř než ty koely, které měli zbylý dva, který teda jeden prodřel podrážku a druhý sjezdil špičku
Vlani som malému kúpila Froddo barefoot čižmy TEX track wool, lebo som chcela, aby mal vlnene vnútro, nie umelé. Teoreticky ich ponosi aj túto sezónu, obvykle mu noha podrastie na sklonku zimy.
A deravé podrazky máva na DDStep barefoot kožených. Z chôdze.
Evaeva u nás jsou hodně kaminkovy hřiště a naše děti dost lezly po čtyřech, takže ty koely úplně strašne odřely. Frodda mame takovy ty klasicky z ty oblázkový kůže a ta mi přijde hodně trvanlivá (i kdyz jak křusky po 5 detech vypadaj taky)
Moc se mi líbí, jak si starší dítě drží svůj styl hry ![]()
![]()

Zuzuli ja take nekupuji boty s vyhlídkou dědění, ale přijde mi hloupé, ze vydrží sotva sezonu. Na jaro koupím boty a na podzim můžu shánět nové, i když mu ty z jara třeba ještě jsou. Je to škoda, protože ty boty krásně sedí, jsou pohodlné, snadno se dětem obouvají, jsou kožené, vyrobené v Evropě...tak je škoda, že si víc nepohlídají kvalitu, protoze z takových nákupu nejsem dvakrat nadšena. Ale stejne jako ty chci dítěti dopřát pohodlí a zdravou obuv. Nejsem nijak vyhraněna, střídáme to s teniskami z Decathlonu, zachovalýma botama po starším a podobně, ale jsem rada, kdyz si vetsinu casu nemusi mrvit nohy v nějakých těsných plastových botách.
Gatita docela nám vydržely jonapy, tvar mají podobný jako ty babybare
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí