Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Pinot Noir
29963 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 20:58
Reakce na continuity:

Mně teda přijde jako šílený mor, že běžná každodenní interakce s dítětem se změnila na něco svázané milionem pravidel bez jakékoliv spontánnosti, na co je potřeba sledovat podcasty, aby to člověk delal "správně". 

​Tak.

Offline 999
19844 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 20:58

continuity Souhlas :-). 

Offline Karja
44791 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 20:59

continuityTak to víš, ty lidi, co delaj ta videa taky potřebuju něco vydělat, takže je spousta věcí hrozně prehrocena, přitom lze to dělat přirozeněji;-)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2025 21:00

Karja

Jo, já říkám Paráda!, to je taky takové nicneříkající, a pak dodám něco k tomu, aspoň se snažím. Ale kluci s vnitřní motivací problém nemají, nepamatuju se, že by kdy něco dělali pro pochvalu.

Offline Karja
44791 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 21:02
Reakce na Evaeva:

Karja

Jo, já říkám Paráda!, to je taky takové nicneříkající, a pak dodám něco k tomu, aspoň se snažím. Ale kluci s vnitřní motivací problém nemají, nepamatuju se, že by kdy něco dělali pro pochvalu.

​Deska jsme jely z návštěvy, velkámala měla 6 bonbónu, malamala 4. Po chvíli ji ta starší jeden dala, ale čoveče tam zrovna té vnitřní motivaci moc nevěřím, podle mě chtěla na mě udělat dojem:D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2025 21:04

Karja

Tak kluci dojem dělat určitě nechtějí

Online continuity
43287 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 21:06

Karjahlavně já mám trochu pochybnosti o kvalifikaci všech těch Katek, které ty podcasty točí. Kolikrát stačí jedno-dve vlastní, zcela průměrné děti a už se paní cítí povolaná dávat rady ostatním. 

Pak si přečtu v novinách rozhovor s dětským psychologem a ten úhel pohledu je dost jiný. 

Offline Karja
44791 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 21:11

Evaeva Jo, to moje holky soupeří o pozornost, která je jakoby ,,lepší,, i pro mamku. Hlavně ta starší to jako nějak chápe, chce právě tu pochvalu nebo nějaké spojení se mnou. 

continuityJá podcasty neposlouchám, mám radši psané slovo, což tyhlety Katky málokdy dělají, občas ale na mě vyskočí nějaké video na FB,tak mám představu, co se všechno řeší, neřeší. Já se radši fakt učiň od někoho zkušenějšího v reálu, že to jako ,,chytnu live,, no nebo si to přečtu tady a dává mi to smysl nebo tak;-) ty pořady o dětech mě nebaví, však toho má člověk za celej den doma dost;-)

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 21:14

continuity zrovna ta zmiňovaná Vlaďka psycholožka je 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 21:22

continuity Mě ty výchovný videa v určitou chvíli strašně fascinovaly. Ale nakonec z toho člověk jenom chytí pocit, že se dost nesnaží, tak jsem to sledovat přestala.

Ale teda kvůli té vnitřní motivaci se vždycky snažím chválit proces a nešikulkovat. Akorát občas jsou ty děti tak úžasně kreativní, že se na nic jiného než na variaci na šikulku nevzmůžu ( třeba když tuhle dcera vyrobila rovnoramenné váhy ze špejlí a knoflíků :)

Online Pinot Noir
29963 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 21:31

999 mně to rozebírání, co konkrétně se mi líbí a co to dítě zvládlo dobře, připadá takové zvláštní, až jako proti smyslu pochvaly. Podle mě děti chtějí slyšet, že se to mamince/babičce líbí a řeči, to jsi zvolil hezkou barvu, nebo líbí se mi, jak jsi ztvárnil tu postavu, mi znějí jako takové vytáčení, kdy je obrázek jako celek ve skutečnosti příšerný.

Já podobné řeči používám u vína, když nechci vinaře urazit, ale vůbec mi to nechutná. Od muže mi taky stačí slyšet "vaříš skvělou koprovku", nepotřebuju "tu koprovku jsi dnes zahustila smetanou výborně a líbí se mi, jak jsi oloupala to vejce".

Offline 999
19844 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 21:35

Pinot Noir Lépe bych to neřekla :-).

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2025 21:47

Potrefenáhusa a má čtyři děti Nebo Kate Trávníček třeba (tu teda sleduju jen na ig, neposlouchám). Asi jsem nečetla knihu od nikoho, kdo by na to nebyl "studovaný".

Mně to teda opravdu baví, výčitkami netrpím tak nějak všeobecně. 

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 21:48

Pinot Noir to uz tady kdysi psala žluťásek 

mne zrovna tohle taky unika, i kdyz pointu chápu, tak uz mi to taky přijde takový hodne šroubovaný 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2025 21:50

Pinot Noir to, jestli se ti to líbí, poznají podle mě z tónu hlasu, pindy nejsou důležitý. Ale já pořád doufám, že se to líbí hlavně jim, na mně nesejde.

I to, že se ti povedla rajská, klidně můžeš říct tak, že bude jasný, že vůbec

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2025 21:53

Potrefenáhusa každýmu je něco víc přirozený a něco míň. Já jsem šikulku asi v životě nevyslovila, to se vůbec nijak nehlídám a že bych jim říkala, že jsou krásní nebo něco takového, tak to mi přijde úplně směšná představa Naopak chválit konkrétně mi jde úplně přirozeně. I třeba vyzdvihnout, jak jsme zvládli toho doktora nebo tak.

Online Pinot Noir
29963 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 22:01

Ty obrázky mi připomněly, co mě dnes pobavilo při vyzvedávání ve škole: děti si mají připravit prezentace o slavných malířích, každému byl přidělen konkrétní, R. má třeba van Gogha. A jedna maminka se dozvěděla od syna, že určené jméno zapomněl, ale je to taková babička s brýlemi a namalovala "Čtyři paní". Po asi hodině a půl intenzivního googlení a opětovném výslechu syna zjistila, že je to Andy Warhol.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 22:03

Pinot Noir babička s brýlemi

Online Pinot Noir
29963 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 22:04

Potrefenáhusa fakt? Mně to přirovnání napadlo, protože jsme ji zrovna dojedli. A jako fakt jsem tentokrát měla vejce oloupaná na jedničku!

Online Pinot Noir
29963 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 22:10

DruI směju se tomu celý večer, to už Andymu nikdo neodpáře.