Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Pinot Noir
29963 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 08:44

Karja Evaeva plus není na škodu si poslechnout/přečíst nějaký pohled, však není nutné se vším řídit, ale přesně jak píšeš, třeba jen k zamyšlení. Moderní pohled na ty pochvaly jsem neadoptovala, nesedí mi to, ale třeba z informací o potřebě boje a rvaní u kluků právě od zmíněné Vlaďky čerpám denně, dává mi to smysl a kdybych si to neposlechla, zbytečně bych do těch jejich šarvátek zasahovala. Srovnání se zahradničením je dobré, taky ty trendy sleduju, čtu, poslouchám, něco se mi zdá super, něco mi nesedí, něco je teoreticky fajn, ale u nás neproveditelné, něco úplná hovadina. 

Offline Manuka
659 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 08:48

Karja tvůj přístup se mi moc líbí. Já vážně nemyslela nikoho konkrétního a už vůbec odsud. Jen v tom veřejném prostoru mi to přijde prostě tak moc, že to nutně musí vyvolávat tlak na rodiče

Offline viktorka_od splavu
49392 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 08:50
Reakce na Manuka:

Evaeva to si myslím že posunuješ jinam. Netrefuju se do nikoho konkrétního ale dnešní stav je takový, že snad žádná z vás maminek nemůže mít pocit že vychovává svoje dítě dobře. Neustale se na vás valí rady, které zpochybňují ty předchozí. 

​to je presny. jako byt pod takovymhle tlakem ja kdyz jsem mela maly deti, tak se z tohou zhroutim.

to je furt: vsak mate mycky, pracky, vysavace, co furt doma nestihate?

a zaroven: 10 navodu jak byt dokonala matka, partnerka, jak mit krasne uklizeno, oblicejova joga, skincare o 20 produktech rano a vecer, jak vydelat prvni milion na materske..

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 08:53

Pinot Noir já jsem vždycky z ty klučičí hry docela perplex, holky taky řvou, perou se, behaj, ale ta energie je úplně jiná - někde jsem četla, ze výchova holek je dramatičtější, zatímco kluky je tezsi udržet naživu

Online Pinot Noir
29963 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 08:53

Manuka tak to máš pravdu, vyvolává. Největší tlak dělat všechno správně a pocit, že když toto a toto budu dělat jinak, dítě nejspíš celoživotně poškodím, nebo rovnou zabiju, jsem cítila s prvním miminkem. Člověk leccos pochopí, dojde si k tomu sám, s nějakými zkušenostmi přehodnotí... Ale čerstvá matka je snadná oběť tady těch "jedině správných" a přitom kolikrát protichůdných názorů. Teď už se snažím jen přežít.

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 08:55

viktorka_od splavu Manuka uprimne mne nejhorsi prijdou tyhle tlaky, ze dnešní matky vsechno hrotěj, zatímco dřív to byla pohoda 

Offline Manuka
659 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 08:59

viktorka_od splavu jj zlatá sousedka která tenkrát v osmdesátém sedmém měla potřebu mi sem tam okomentovat a "dobře poradit". 
Moji bezdětnou o 10let starší sestru nekomentuju. Tam je to patologické dodnes. 

Offline Manuka
659 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 09:00
Offline Manuka
659 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 09:01

Potrefenáhusa pohoda to rozhodně nebyla ale ten dnešní tlak bych asi nedala

Offline Tak Betty
6169 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 09:03
Reakce na Zuzuli:

Evaeva kdyz moje dite vazne krasny je

​tak bylo by smutné kdyby sis to nemyslela.

Offline Karja
44792 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 09:07
Reakce na Manuka:

Karja tvůj přístup se mi moc líbí. Já vážně nemyslela nikoho konkrétního a už vůbec odsud. Jen v tom veřejném prostoru mi to přijde prostě tak moc, že to nutně musí vyvolávat tlak na rodiče

​Já nevím, jestli jsem pod tlakem dobou nebo povahou. Ale určitě jsem, že jako bych měla víc. Ne, že dělám něco špatně, ale mohla bych víc:D. Ale řekla bych, že je to spíš povahou.

Jinak ty internetový věci nevnívám, vždycky si řeknu, že já s nima doma nejsem, nevím, jak to tam vypadá. Pamatujete třeba tu kauzu v Americe jak tam ta supermáma, co měla nějaký youtube kanál týrala ty děti absolutně hrozně? Nemyslím to takhle doslova, ale prostě nejde si tahat jen ty dokonalý věci, nikdo je nemá. 

Offline Manuka
659 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 09:14
Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2025 09:14
Reakce na Manuka:

Evaeva to si myslím že posunuješ jinam. Netrefuju se do nikoho konkrétního ale dnešní stav je takový, že snad žádná z vás maminek nemůže mít pocit že vychovává svoje dítě dobře. Neustale se na vás valí rady, které zpochybňují ty předchozí. 

​Já tenhle pocit vůbec nemám 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2025 09:17
Reakce na Potrefenáhusa:

Pinot Noir já jsem vždycky z ty klučičí hry docela perplex, holky taky řvou, perou se, behaj, ale ta energie je úplně jiná - někde jsem četla, ze výchova holek je dramatičtější, zatímco kluky je tezsi udržet naživu

​To bych řekla, že je dost trefný

Offline Manuka
659 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 09:19

Evaeva to je super. Už dávno si myslím že jsi moc dobrá máma. Z toho jak píšeš o dětech si myslím (fakt, neironicky) že bys klidně mohla ty radit jiným.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2025 09:23

Pinot Noir já nevím, jestli tohle není spíš povahou? Já jsem asi tlakům odolná nikdy jsem neměla ten pocit, co tu popisuješ. Ani s prvním novorozencem.

Myslím, že každá doba má svoje. I když se to nezdá, tak dnešní společnost je k přítomnosti dětí tolerantnější. Mamka vyprávěla, že tehdy bylo nemyslitelné kojit mimino na lavičce na hřišti třeba. Nebo s ním jít do restaurace.

Offline Zuzuli
3818 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 09:24

Evaeva ja si nemyslim, ze na dceru kladu nejake naroky, aby byla dost. Ja fakt nejsem perfekcionalistka, aby jeji dite bylo "dokonaly" dle nejakych spolecenskych meritek. 

Ona pro me proste dokonala je. Citim k ni naprosto bezpodminecnou lasku a vidim ji jako to nejkrasnejsi, nejchytrejsich, nejlepsi dite, i kdyz prave zlobi, vzteka se, boji se nebo na sebe navlikne naprosto priserny outfit a do vlasu si da patnact sponek. Vsak je moje

Ona asi objektivne nebude v zivote ve vsem nejlepsi. Ale rikam si, ze vedomi toho, ze je tu nekdo, jeji rodice, pro ktere vzdycky dost je a je nejlepsi, neni uplne k zahozeni. Ja se proste citim poctena tim, ze jsem mela to stesti a tahle osoba do naseho zivota prisla.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2025 09:25

Manuka díky. Ale samozřejmě praxe kolikrát pokulhává

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2025 09:28

Zuzuli já samozřejmě taky cítím bezpodmínečnou lásku. Ale vůbec nemám pocit, že by byli nejkrásnější nebo cokoliv, jsou to prostě moje děti.

Nemyslím si, že na dceru kladeš vysoké nároky nebo tak něco. 

Offline Manuka
659 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 09:30

Evaeva a u koho ne?